Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Salat tarifleriNoxudlu mantılı salat

Noxudlu mantılı salat

MATERİAL SİYAHISI:

2 su b. Mantı
1 su b. Noxud
2 közlenmiş istiot
2 pomidor
1 dəstə cəfəri
4 budaq təzə soğan
1 limon
Zeytun yağı
Dəyirman istiot

İÇİ:

Yarı pörtmüş noxudu qaynayan suya alıb pörtməyə başlayırıq. Pörtməyə yaxın mantı da əlavə edirik. Duzunu atırıq. Pörtmüş noxudu və mantı soyuduruq. Közlenmiş bibərləri, qabığı soyulmuş pomidorları, təzə soğanı və cəfəri doğrayırıq

Qarışdırma qabına mantı, noxudu və doğranmış materialları qoyuruq. Lumunu sıxırıq zeytun yağını tökürük. Dəyirman istiotu də qırırıq və qarışdırıb xidmət edirik. Ardı »

Salat tarifleriKök salatı resept

Tərkibi:
200 qr hündüşka filesi
300 qr kartof
300 qr göbələk
300 qr kök
2 yumurta
150 qr soğan
Mayonez
Duz
Şüyüd (bəzək üçün)
Bitki yağı

Hazırlanması:
2011-ci ilin dovşan ili olduğunu nəzərə alsaq bu salat istənilən süfrənin bəzəyi olacaq.
Qeyd olunan miqdarda ərzaqlardan siz 2 kök salatı hazırlaya biləcəksiniz.
Əvvəlcə kök və kartofu bişiririk. Fileni yumşalanadək bişirib,sonra 20 dəqiqə soyumağa qoyuruq.
Soğan və göbələyi bitki yağında qızardırıq. Duz səpirik.
Daha sonra kartof, kök, yumurta süzgəcdən keçirilir. Lay-lay bütün ərzaqlar bir-birinin üzərinə əlavə olunur. Aralarına mayonez çəkilir.
Kartofun üzərinə kök, göbələyin üzərinə file ,filenin üzərinə yumurta və s. Bu qayda ilə əlavə olunur.
Daha sonra sizə təqdim etdiyimiz fotonun köməyi ilə eyni ilə kök forması düzəltmək olar.
Ardı »

Salat tarifleriRubin salatı resepti

Tərkibi:
Ət
Soğan
Sirkə
Çuğundur
Kartof
Qara gavalı
Nar
Mayonez

Hazırlanması:
Əti bişirib soyudun, xırda doğrayın. Kartofu, çuğunduru ayrı qablarda suda bişirib soyudun, təmizləyib sürtgəcdən keçirin. Soğanı xırda doğrayıb sirkədə duz və istiotla marinə edin. Aralarına mayonez çəkməklə lay-lay düzün: Bişmiş ət + sirkədə marinə edilmiş soğan + çuğundur + kartof + qara gavalı + nar dənələri.

Nuş olsun! Ardı »

Salat tarifleriPortağalda alma kərəviz salatı

Portağalda alma kərəviz salatı

MATERİAL SİYAHISI:

3 kərəviz
2 sarı alma
1 çay stəkanı qoz
4 portağal
2 xörək qaşığı mayonez
2 xörək qaşığı zeytun yağı
1 kasa süzmə qatıq

İÇİ:

Qozun üzərinə soyuq su töküb 1 saat saxlayırıq. Qara suyu çıxanda dağıdırıq.

Geniş bir qarışdırma qabına mayonezi, qatıq və zeytun yağını götürüb çırpma teliylə qarışdırırıq. Kərəviz soyuruq və sousun üzərinə rəndələyirik. Almaları da soyuruq və yenə qarışdırma qabına rəndələyirik. Hamısını qarışdırırıq. Portağalları dilimləyib və boşqaba düzürük. Dondurma qaşığı salat bir dolu qaşıq götürürük və portağal diliminin üzərinə qoyuruq. Bütün portağal kəsiklərinə bir top salat qoyuruq. Üzərinə yarım qoz qoyaraq xidmət Ardı »

Salat tarifleri"Saralmış payız yarpağı" salatı

İstifadə olunan məmulatlar:
Bişmiş toyuq filesi 1 ədəd
Təzə xiyar ( böyük) – 1 ədəd
Pendir 100 qr
Mayonez - yarım stəkan
Sarı rəngli şirin bolqar bibəri - 2 ədəd
Şüyüt - 2 budaq
Duz,istiot zövqə görə

Hazırlanması:
Toyuq filesini xırda – xırda doğrayıb salat qabına yığın.Xiyarın qabığını təmizləyib kub şəklində xırda doğrayın və toyuğun üstünə əlavə edin.Sonra bu kütlənin üstünə pendir əlavə edin ( xırda – xırda doğranmış)Daha sonra bu kütlənin üstünə mayonez əlavə edib duzlayıb istiotlayın və yaxşıca qarışdırın.
Bolqar istiotunu xırda – xırda doğrayın.Salatlıq qabın içərisinə hazırladığınız kütləni yarpaq şəklində yerləşdirin ( şəkildəki kimi).Bundan sonra doğranmış istiotu bu "yarpağın” üstünə düzüb üstündən şüyut dəstəsində bir və ya iki Ardı »

Salat tarifleriToyuq ətindən salat resepti

Tərkibi:
2 ədəd hazır toyuq döş əti
2 ədəd iri (qabığı soyulmuş) pomidor
80 qr qara (tumu çıxardılmış) zeytun
3 ədəd kərəviz özəyi
göy soğan
30 qr ləpə (qoz, badam və ya balqabaq tumu)
Qatqı üçün:
1 x/q albalı və ya moruq sirkəsi
3 x/q zeytun yağı
1 diş sarımsaq (zövqə görə)
duz
istiot

Hazırlanması:
Əgər sizdə əlavə olaraq bişmiş və ya qızardılmış toyuğun döş əti qalıbsa, o zaman ondan maraqlı və dadlı salat hazırlamaq olar.
1. İnqredientlər hazırlanır.
2. Döş əti uzunsov xətlər formasında doğranılır.
3. Soğan, kərəviz, pomidor və zeytun doğranılır. Ləpələr əzilir.
4. Qatqı hazırlanır: sirkə ilə yağ, duz, istiot və zövqə görə əzilmiş sarımsaq qarışdırılır.
5. Salata qatqı əlavə olunub ehtiyyatla qarışdırılır.
6. Vəssalam! Salat hazırdır. Yüngül, Ardı »

Salat tarifleriBahar salatı

Bahar salatı

İstifadə olunan məmularlar:

Qirmizı ,şirin bolqar bibəri – 2 ədəd.
Qaynadılmış xırda dəniz xərçəngi (krevetka) - 200-300 qr
Bərk pendir – 200 qr
Bərk bişirilmiş yumurta – 4 ədəd
Mayonez – bir paket
Bəzəmək üçün pomidor və göyərti

Hazirlanması:

Bu salat qat – qar salatdır.Dördkünc formali dayaz boşqabda ( boşqabın formasını özünüz süçə də bilərsiniz) qatları aşağıdakı aedıcılliqla dqzqn
Birinci qar - dördkünc formada doğranmış şirin bibər
Üstündən mayonez lə çarpaz xətlər çəkin
İkinci qat - Qaynadılmış xırda dəniz xərçəngi ( xırdalanmış).
Üstündən mayonez lə çarpaz xətlər çəkin.
Üçüncü qat – sürtgəcdən keçirilmiş pendir
Üstündən mayonez lə çarpaz xətlər çəkin
Sonra sürtgəcdən keçirilmiş yumurta sarısi , yumurta ağı Ardı »

Salat tarifleriBadimcan salatı qatıqda

Badimcan salatı qatıqda

MATERİAL SİYAHISI:

3 köz badımcan
1 kasa qatıq
1 diş sarımsaq
Duz

FONU ÜÇÜN:

1 dəstə mini ispanaq
1 çimdik kəklikotu
2 köz qırmızı istiot
3 kokteyl pomidor
Zeytun yağı

İÇİ:

Köz badımcanları doğrayırıq. Qatqı çalırıq və içinə badımcanı əlavə edirik. Duzunu atırıq, sarımsağını rəndələyirik. Zeytun yağını da töküb qarışdırırıq. Boşqaba ispanaq yarpaqlarını və kəklikotunu yayırıq. Üstünə badımcan salatı qoyuruq. Üzərini pomidor və qırmızı istiotla bəzəyirik. Ardı »