Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Salat tarifleriÇuğundur salatı resepti

Tərkibi:
1-2 ədəd ota boy çuğundur
2 ədəd yerkökü
4 ədəd yumurta
4 ədəd kartof
50 qr qoz ləpəsi
Moyanez
duz

Hazırlanması:
Əvvəlcə yerköku kartof yumurta çuğundur qaynadılır. Pişdikdən sonra soyumaqa qoyulur. Sonra kartof yumurta yerkökü çuğundurun qabikların soyuruk. Sonra kartofu torkadan keçirdib mayanez vurub üzərinə çuğundur qoz ləpəsi səpirik sonra eyni ilə kartof yumurtada edilir moyanez vurulur. Üzərin istəsəniz qoz ləpəsi vəya çuğundur edə bilərsiz.

Nuş olsun! Ardı »

Salat tarifleriGeneral salatı resepti

Tərkibi:
alma 2 ədəd
turp 2 ədəd
baş soğan 1-2 ədəd
kök 2ədəd
yumurta 3-5 ədəd
kartof 3-4 ədəd
mayonez

Hazırlanması:
Salat qabına əvvəllcə qaynadılmış və rəndələnmiş kartof qoyulur. Sonra zövqə görə duzlanır. Kartofun üstündən rəndələnmiş kök, turp, alma qoyulur. Üzərinə mayonez gəzdirilir.

Sonra qaynadılmış yumurta ağları, sonra yenə mayonez, sonra yumurta sarıları, yenə mayonez. Ən son təbəqədə yumurta sarısı və göyərti səpilir. Zövqə görə zeytunlarla da bəzədilə bilər.

Nuş olsun! Ardı »

Salat tarifleriBadımcan salatı.

Vəsaitlər:

4-5ədəd badımcan
2-3 ədəd qırmızı bibər
3-4 diş döyülmüş sarmısaq
1 ədəd böyük boy doğranmış quru soğan
2-3 ədəd doğranmış pomidor
1 dəstə incə doğranmış cəfəri
1 dəstə incə doğranmış nanə
Pul bibər
Zeytunyağı
Duz
1 çay qaşığı bibər sousu

Hazırlanması:

Bibər və badımcanları közleyin. Közlenen badımcan və bibərlərin qabıqlarını soyun və əzin. Zeytunyağını geniş bir tavaya alın və isidin, içinə soğan sarımsaq və duz əlavə edərək qovurun. Pomidorları əlavə edin, badımcan və bibəri əlavə edin. İstədiyiniz ədviyyatları əlavə edib, göy və bibər sousu ilə blendırdan keçirin. Dilimlənmiş tikə çörək ilə xidmət edin.

Nuş olsun! Ardı »

Salat tarifleriQatıq souslu tərəvəz salatı

Qatıq souslu tərəvəz salatı

MATERİAL SİYAHISI:

3 pörtmüş kartof
1 çiçək gül kələmi
2 köz qırmızı istiot
1 kasa istiotlu zeytun
1 kasa meksika lobyası
1 kasa sütül qarğıdalı
2 xörək qaşığı xardal
Limon
Zeytun yağı

İÇİ:

Qazanda su qaynadırıq və gül kələmi qaynar suya qoyub qaynadırıq. Amma çox uzun müddət bişirmirik, soyuq suya alırıq ki, yaşlını itirməsin. Gül kələmi soyuyanda çiçəklərin ayırırıq. Pörtmüş kartofları və köz bibərləri kub doğrayırıq. Qarışdırma qabına kartofu, köz istiotu, qarğıdalı, meksika lobyasını və dilim-dilim kəsilmiş yaşıl zeytunu qoyub qarışdırırıq.

Boşqaba bu qarışığı tökürük. Üzərində və boşqabın kənarlarına gül kələmi çiçəklərini qoyuruq. Ayrı bir qabda qatqı, Ardı »

Salat tarifleriToyuqlu düyü salatı!

Vəsaitlər:
Düyü
Qaynadılmış toyuq əti
Yaşıl soğan
Cəfəri
Şüyüd
Qırmızı bibər
Kornişon turşusu
Qarğıdalı konservi

Sousu üçün:
Zeytun yağı
Limon
Nar turşusu
Duz

Hazırlanması:
1.Əvvəlcə düyünü yuyub süzün. Qaynar su ilə 1-2 saat əvvəlindən isladın. Plov bişirər kimi bişirin. (1ölçü düyüyə 1,5 ölçü su istifadə etməlisiniz)
2.Düyüyə didiklənmiş toyuq ətini, incə doğranmış yaşıllıq və bibərləri və digər vəsaitləri də əlavə edin. Damaq zövqünüzə görə yağ, limon, nar turşusu və duz əlavə edib qarışdırın.

Nuş olsun! Ardı »

Salat tarifleriPendirli mövsüm salatı

Pendirli mövsüm salatı

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa rəngli göyərti
4 kiçik kahı
1 yerkökü
1 kasa çuğundur turşusu
1 kasa gilas pomidor
1 limon
Zeytun yağı
Reyhan
Şüyüd
Təzə nanə
Qoyun pendiri

İÇİ:

Rəngli göyərti qarışığını, kiçik kahıları əlimizlə qıraraq qarışdırma qabına alırıq. Nanə, reyhanı və şüyüdü da parçalayıb əlavə edirik. Çuğundur turşusunu doğrayaraq əlavə edirik. Yerkökü soyandan sonra soyma bıçaqla incə incə çəkirik.

Gilas pomidorları ikiyə kəsirik. Boşqaba göyərti qarışığını qoyuruq. Üzərinə kökləri ovuc ovuc 3 top şəklində qoyuruq. Üzərinə qoyun pendiri rəndələyirik. Limon sıxırıq zeytun yağını tökürük. Gilas pomidorlarla bəzəyərək xidmət edirik. Ardı »

Salat tarifleri"Fransız öpüşü" salatı

Lazım olunan ərzaqlar:

1 cuğundur
qaynadılmış düyü
konservləşdirilmiş göbələk
qaynadılmış mal dil
zeytun
Myonez
Ketçup

Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə mayonez və ketçupu qataraq sous hazırlayaq
Sonra isə şəkildəki formada dodaq hazırlayaq.
1-ci qat: Düyü+ sous
2-ci qat: Gğbələk +sous
3-cü qat: Mal dili+ sous
4-cü qat: zeytun+sous
5-ci qat: Sürtgəcdən keçirilmiş cuğundur + sous
Duz və istiot əlavə etməyi də unutmayın.
Nuş olsun! Ardı »

Salat tarifleriRəngli salat

Rəngli salat

MATERİAL SİYAHISI:

2 pörtmüş kartof
1 kasa meksika lobyası
1 kasa qarğıdalı
1 kasa istiotlu zeytun
3 köz qırmızı istiot
2 kənd istiotu
1 qırmızı turp
1 bənövşəyi turp
1 qırmızı soğan
Yarım kəvər
1 dəstə cəfəri
1 limon
1 kasa rəngli göyərti
Zeytun yağı
Duz

İÇİ:

Pörtmüş kartofları, köz bibərləri, istiotlu zeytunu, kənd istiot, qırmızı soğanı, kəvəri, cəfəri, və turpları kub doğrayırıq. Qarışdırma qabına doğrayan bütün materialları qoyuruq. Qarğıdalı və meksika lobyanı də qoyuruq. Zeytun yağını tökürük, limon suyunu sıxırıq Duzunu atırıq və qarışdırırıq. Boşqaba qarışıq göyərti xidmət qabının əsasına qoyuruq. Üzərinə salat qarışığını tökürük. Üstünə bir Ardı »