Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Salat tarifleriHəsir şlyapa salatı resepti

Tərkibi:
1-2 çuğundur
3 kartof
1 iri yerkökü
100 q pendir
3 yumurta
300 q mal əti
mayonez
xama
2 diş sarımsaq
1,5 st. qoz
nar
cəfəri

Hazırlanması:
Mayonezi xama və əzilmiş sarımsaqla qarışdırın - bu, sousdur, layların arasına çəkiləcək.

Əti, tərəvəzi, yumurtaları suda bişirin.

Lay-lay düzün:

kartofu sürtgəcdən keçirin + mayonezli qarışıq
çuğunduru sürtgəcdən keçirin + mayonezli qarışıq
yerkökünü sürtgəcdən keçirin + mayonezli qarışıq
xırdalanmış qozun bir hissəsi
xırdalanmış ətin yarısı + mayonezli qarışıq

Bundan sonrakı layların diametrini kiçildin:

kartofu sürtgəcdən keçirin + mayonezli qarışıq
xırdalanmış yumurta sarısı
sürtgəcdən keçirilmiş pendir
ətin qalanı
yerkökü

Sonra salatın üstünə mayonezli qarışıq çəkin, yumurta ağını sürtgəcdən keçirib üstünə döşəyin, sous gəzdirin. Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir və qoz səpin.

Salatı nar dənələri və cəfəri yarpaqları ilə bəzəyin.

Nuş olsun! Ardı »

Salat tarifleriGüllü Kuskus Salatı

MATERİAL SİYAHISI:

1 çay stəkanı yaşıl mərci
1 su stəkanı kuskus adlı növ
2 köz qırmızı istiot
1 kasa kornişon turşu
1 kasa istiotlu zeytun
1 kasa göbələk
1 limon
1 dəstə cəfəri
1 buruq
Zeytun yağı
Duz

İÇİ:

Göbələkləri 4e kəsirik, tavaya zeytun yağı tökürük və göbələyi qovururuq. Kuskus adlı növü qaynadırıq. Yaşıl mərcini ayrıca qazanda qaynadırıq. Qara suyu çıxanda süzürük və üzerine yenidən isti su töküb qaynadırıq. Kornişon turşu, köz biberi, istiotlu zeytunu və cəfəri doğrayırıq. Doğranmış materialları qarışdırma qabına alırıq.

Göbələyi, pörtmüş yaşıl mərcini və kuskus adlı növü soyuduruq soyuyan materialları da salat qarışığına Ardı »

Salat tarifleriSoya salat

Soya salat

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa meksika lobyası
1 kasa pörtmüş qarğıdalı
1 kasa soya filizi
7 kornişon turşu
2 köz istiot
1 limon
1 buruq
Zeytun yağı

İÇİ:

Qarışdırma qabına pörtmüş meksika lobya və qarğıdalıqoyuruq. Köz istiotu, turşu və soya filizini doğrayıb əlavə edirik. İçinə limon suyunu sıxırıq zeytun yağını tökürük. Duzunu atırıq və qarışdırırıq. Boşqaba buruq yarpaqlarını düzürük. İçinə salatı tökərək servis edirik. Ardı »

Salat tarifleriNoxudlu mantılı salat

Noxudlu mantılı salat

MATERİAL SİYAHISI:

2 su b. Mantı
1 su b. Noxud
2 közlenmiş istiot
2 pomidor
1 dəstə cəfəri
4 budaq təzə soğan
1 limon
Zeytun yağı
Dəyirman istiot

İÇİ:

Yarı pörtmüş noxudu qaynayan suya alıb pörtməyə başlayırıq. Pörtməyə yaxın mantı da əlavə edirik. Duzunu atırıq. Pörtmüş noxudu və mantı soyuduruq. Közlenmiş bibərləri, qabığı soyulmuş pomidorları, təzə soğanı və cəfəri doğrayırıq

Qarışdırma qabına mantı, noxudu və doğranmış materialları qoyuruq. Lumunu sıxırıq zeytun yağını tökürük. Dəyirman istiotu də qırırıq və qarışdırıb xidmət edirik. Ardı »

Salat tarifleriKök salatı resept

Tərkibi:
200 qr hündüşka filesi
300 qr kartof
300 qr göbələk
300 qr kök
2 yumurta
150 qr soğan
Mayonez
Duz
Şüyüd (bəzək üçün)
Bitki yağı

Hazırlanması:
2011-ci ilin dovşan ili olduğunu nəzərə alsaq bu salat istənilən süfrənin bəzəyi olacaq.
Qeyd olunan miqdarda ərzaqlardan siz 2 kök salatı hazırlaya biləcəksiniz.
Əvvəlcə kök və kartofu bişiririk. Fileni yumşalanadək bişirib,sonra 20 dəqiqə soyumağa qoyuruq.
Soğan və göbələyi bitki yağında qızardırıq. Duz səpirik.
Daha sonra kartof, kök, yumurta süzgəcdən keçirilir. Lay-lay bütün ərzaqlar bir-birinin üzərinə əlavə olunur. Aralarına mayonez çəkilir.
Kartofun üzərinə kök, göbələyin üzərinə file ,filenin üzərinə yumurta və s. Bu qayda ilə əlavə olunur.
Daha sonra sizə təqdim etdiyimiz fotonun köməyi ilə eyni ilə kök forması düzəltmək olar.
Ardı »

Salat tarifleriRubin salatı resepti

Tərkibi:
Ət
Soğan
Sirkə
Çuğundur
Kartof
Qara gavalı
Nar
Mayonez

Hazırlanması:
Əti bişirib soyudun, xırda doğrayın. Kartofu, çuğunduru ayrı qablarda suda bişirib soyudun, təmizləyib sürtgəcdən keçirin. Soğanı xırda doğrayıb sirkədə duz və istiotla marinə edin. Aralarına mayonez çəkməklə lay-lay düzün: Bişmiş ət + sirkədə marinə edilmiş soğan + çuğundur + kartof + qara gavalı + nar dənələri.

Nuş olsun! Ardı »

Salat tarifleriPortağalda alma kərəviz salatı

Portağalda alma kərəviz salatı

MATERİAL SİYAHISI:

3 kərəviz
2 sarı alma
1 çay stəkanı qoz
4 portağal
2 xörək qaşığı mayonez
2 xörək qaşığı zeytun yağı
1 kasa süzmə qatıq

İÇİ:

Qozun üzərinə soyuq su töküb 1 saat saxlayırıq. Qara suyu çıxanda dağıdırıq.

Geniş bir qarışdırma qabına mayonezi, qatıq və zeytun yağını götürüb çırpma teliylə qarışdırırıq. Kərəviz soyuruq və sousun üzərinə rəndələyirik. Almaları da soyuruq və yenə qarışdırma qabına rəndələyirik. Hamısını qarışdırırıq. Portağalları dilimləyib və boşqaba düzürük. Dondurma qaşığı salat bir dolu qaşıq götürürük və portağal diliminin üzərinə qoyuruq. Bütün portağal kəsiklərinə bir top salat qoyuruq. Üzərinə yarım qoz qoyaraq xidmət Ardı »

Salat tarifleri"Saralmış payız yarpağı" salatı

İstifadə olunan məmulatlar:
Bişmiş toyuq filesi 1 ədəd
Təzə xiyar ( böyük) – 1 ədəd
Pendir 100 qr
Mayonez - yarım stəkan
Sarı rəngli şirin bolqar bibəri - 2 ədəd
Şüyüt - 2 budaq
Duz,istiot zövqə görə

Hazırlanması:
Toyuq filesini xırda – xırda doğrayıb salat qabına yığın.Xiyarın qabığını təmizləyib kub şəklində xırda doğrayın və toyuğun üstünə əlavə edin.Sonra bu kütlənin üstünə pendir əlavə edin ( xırda – xırda doğranmış)Daha sonra bu kütlənin üstünə mayonez əlavə edib duzlayıb istiotlayın və yaxşıca qarışdırın.
Bolqar istiotunu xırda – xırda doğrayın.Salatlıq qabın içərisinə hazırladığınız kütləni yarpaq şəklində yerləşdirin ( şəkildəki kimi).Bundan sonra doğranmış istiotu bu "yarpağın” üstünə düzüb üstündən şüyut dəstəsində bir və ya iki Ardı »