Mimoza salatı
Ərzaqlar
450 qram dərisiz və sümüksüz toyuğun döş əti
1/2 çay qaşığı duz (toyuğun qaynadığı suya əlavə etmək üçün)
1/2 stəkan xırda doğranmış qoz ləpəsi
3 ədəd orta boy kartof
2 ədəd yumurta
3 ədəd orta boy yerkökü
Zövqə görə duz
6 qaşıq xama (zövqə görə bu miqdarı artırmaq da olar) + 6 qaşıq mayonez (zövqə görə bu miqdarı artırmaq da olar)
Rəndələnmiş Holland pendiri
Qeyd: Mimoza salatını balıqla da düzəltmək olar. Toyuq ətinin əvəzinə, duzlu siyənək balığından (rusca: selyodka) istifadə edin.
Hazırlanması
1. Toyuq ətini duz əlavə edilmiş suda bişirin. Sonra süzün və kənara qoyun. Soyuduğunda, bıcaqla uzunsov doğrayın və ya əlinizlə didin.
2. Karktof, yerkökü və yumurtaları suda bişirib qabıqlarını soyun. Sürtgəcin iri dişindən keçirib, ayrı-ayrı qablara qoyun.
3. Hazırladığınız ərzaqları aşağıda verilən ardıcıllıqla servis qabına lay-lay düzün.
Toyuq ətinin yarısı
Xama-mayonez qarışığı
Qozun yarısı
Kartofun yarısı
Duz
Xama-mayonez qarışığı
Yumurtaların yarısı
Duz
Yerkökünün yarısı
Xama-mayonez qarışığı
Layları eyni şəkildə davam edin. Ən üstdə yerkökü olmalıdır.
Qeyd: Əgər istəsəniz ərzaqlari iki yere bölüb, sonra onları ayrı-ayrı qablarda düzəldə bilərsiniz.
4. Axırıncı layın üstünə və salatın kənarlarına xama-mayonez qarışığı sürtüb, üstünə Holland pendiri səpin.
Nuş Olsun!
Tarix: 19.12.2012 / 22:46 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 822 Bölmə: Salat tarifleri