Yasəmən salatı
Indi istifadə etdiyimiz üsulla demək olar ki , bütün salatları hazırlamaq olar .Klassik üsul : qatlar hazırlanır və araları mayanezlə doldurulur..
1) Surtgəcdən keçirilmiş kartof
2) Doğranmış baş soğan
3) Hisə verilmiş kolbasa
4) Surtgəcdən keçirilmiş alma 2 ədəd
5) Azacıq qızardılmış və xırdalanmış badam ( qoz, findıq ,araxis və s . istifade etmək olar)
6) bəzəmək üçün yumurta
7) Konservləşdirilmiş ananas
8) Gülün budaqları üçün keşniş və ya cəfəri budaqlarından istifadə etmək olar
Gülləri hazırlamaq üçün yumurtanın ağını surtgəcdən keçirib çay qaşığının içərisinə yerləşdirib azacıq sıxın (bərkidin) və sonsa yaşıl budağın üzərinə çevirin . Güllərin çəhrayı alınması üçün çuğundur şirəsindən istifadə edin .Salatın üstünə sürtgəcdən keçirilmiş yumurta səpin ,qalan yumurta ağı ilə salatın ətraflarını bəzəyin .
Tarix: 29.11.2014 / 13:16 Müəllif: Aziza Baxılıb: 61 Bölmə: Salat tarifleri