MATERİAL SİYAHISI:
3 kartof
Yarım limon
Zeytun yağı
Duz
DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:
1 kasa çuğundur turşusu
1 kasa süzmə qatıq
1 diş sarımsaq
Zeytun yağı
FONU ÜÇÜN:
Buruq
İÇİ:
Kartofları qaynadırıq və soyuruq. Qarışdırma qabına kartofları rəndələyirik və ya əzirik. Üzərinə duz, zeytun yağı və limon suyu tökürük. Kartoflu xərcimizi yoğururuq. Kartoflu xərcdən parçalar qoparıb yuvarlayırıq və isladılmış muffin qəliblərinə qoyuruq və əllərimizlə çanaq şəklinə gətiririk. Xidmət qabının zəmininə buruq yarpaqlarını qoyuruq. Üstünə də qəlibdən qaldırdığımız kartof qablarını düzürük.
Doğranmış çuğundur turşusunu qarışdırma qabına alırıq. İçinə süzmə qatığı qoyuruq. Sarımsağı rəndələyirik. Zeytun yağını da tökürük və xərcimizi qarışdırırıq. Kartof qablarının içinə çuğundur xərci bölüşdürürük və xidmət edirik.
Tarix: 03.02.2015 / 15:48 Müəllif: Aziza Baxılıb: 50 Bölmə: Salat tarifleri