Verilən məlumatlara görə tədqiqatçılar bildiriblər ki, antioksidantlar və başqa əhəmiyyətli qidalar göz xəstəliklərindən hesab olunan katarakt və makulanın degenerasiyası riskini azalda bilər.
Bəzi antioksidantların əlavə faydalarına görə korluğa qarşı qoruyur (A vitamini) və C vitaminin qlaukomanın qarşısını almaq və ya yüngülləşdirməkdə kömək etdiyi bildirilir. Omega-3 əsas yağ turşuları görünüşünə görə, quru göz sindromunun əlamətlərinə qarşı təsirlidir.
Vitamin və mikroqidalarda gözə faydalı hesab olunur. Aşağıdakı vitamin, minerallar və başqa qidaların görmə üçün faydalı olduğu və gözləri görüşü pozan vəziyyətlər və xəstəliklərdən qoruduğu göstərilmişdir.
Bunlara beta-karotin, omeqa-3 yağ turşular, selenium, A Vitamini, C Vitamini, D Vitamini, E Vitamini, sinkin aid olduğu bildirilir.
Ümumiyyətlə, həftədə ən az iki dəfə balıq və bol-bol rəngli tərəvəz meyvə qəbulu sağlam qidalar içərisində ən yaxşısı hesab olunur.
Gözlərinizi vitaminlərlə qidalandırmağı planlamaq istəyirsinizsə o zaman göz həkiminizlə görüşməkdən çəkinməyin.
Bəzi görmə möhkəmlətmələri üçün istehsal olunan preparatlardan həddindən artıq istifadə müxtəlif sağlamlıq problemlərinin yaranmasına səbəb ola bilər.
Tarix: 16.01.2015 / 13:35 Müəllif: Aziza Baxılıb: 33 Bölmə: Oftalmologiya