MATERİAL SİYAHISI:
3 yumurta
1,5 su b. Əsmər şəkər
1 çay b. Duru yağ
1 çay b. Süd
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
1 su b. Qoz
1 kasa ərik
Ustasından un ölçüsü
XİDMƏTİ ÜÇÜN:
Dondurma
İÇİ:
Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. 1 su stəkanı toz şəkər tökürük və mikserlə köpüklənib qədər çalırıq. Südü və duru yağı tökürük. Çırpma teliylə qarışdırmağa davam edirik. Qozu əl dəyirmanından keçirib üyüdürük. Qozun yarısını tort qarışığına əlavə edirik. Vanil, qabartma tozu və 7 xörək qaşığı ilə un qoyuruq.
Dart qəlibini yağlayırıq. Üzərində qalan əsmər şəkər səpirik. Ərikləri dilimliyib və qəlibin döşəməsinə düzürük Üstünə qalan qozu səpirik. Üstünə də keks qarışığını tökürük. Qalan əriklərdən kiçik doğrayıb üstünə səpirik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Tarix: 26.03.2015 / 15:24 Müəllif: Nurana Baxılıb: 117 Bölmə: Şirniyyatlar