MATERİAL SİYAHISI:
2 su stəkanı un
100 q. Kərə yağı
3 xörək qaşığı şəkər kirşanı
1 yumurta
1 paket vanil
1 çay qaşığı qabartma tozu
3 çoba k. Su
KREMİ ÜÇÜN:
2,5 su stəkanı süd
2,5 xörək qaşığı un
1 çay stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
4 qırmızı alma
4 xörək qaşığı şəkər tozu
Su
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, vanili və qabartma tozunu əlavə edirik və qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtasını qırırıq. Yarım çay stəkanı soyuq su tökürük. (Əgər su qoymaq istəməsəniz qatıq qoya). Ortadakı materialları qarışdırırıq və daha sonra kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Ələ yapışmayan xəmir əldə edirik. Piroq qəlibini yağlayırıq və üzərinə gəldiyimiz xəmiri qoyuruq. Əlimizlə yatıraraq qalıb boyunda genişləndiririk. Kənarlarını da qəlibin kənarları kimi yuxarı doğru çıxarırıq. Xəmirin üzreine çəngəllə dəliklər açırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Kremi üçün, südü qazana tökürük. Unu, şəkər tozu, nişasta və vanili qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq.
Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Kremi soyumağa qoyuruq. Krem soyuyanda içinə köpükləndirilmiş şantiyi qoyuruq və mikserlə çalırıq. Almaları ikiyə kəsirik. Nüvə yuvalarını bıçaqla təmizləyirik. Yarım almaları incə incə dilimdir. Geniş bir qazana doğrayan alma kəsiklərini müntəzəm şəkildə qoyuruq və üzərini keçəcək qədər su tökürük. Şəkər tozunu də əlavə edirik. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Hazırladığımız xəmiri çıxarıb soyuduruq. Soyuyanda içinə kremi tökürük və spatula-la üzərini düzəldirik. Yumşalmış olan almaları soyuduruq və piroq kreminin üzərində tam ortadan başlayaraq gül şəkli olacaq şəkildə düzürük keksin üzərini örtəcək şəkildə düzürük Piroq tamamilə soyuyanda dilimləyib xidmət edirik.
Tarix: 26.03.2015 / 12:45 Müəllif: Nurana Baxılıb: 206 Bölmə: Şirniyyatlar