MATERİAL SİYAHISI:
3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı süd
1 su stəkanı duru yağ
1 su stəkanı toz badam
1 xörək qaşığı kakao
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
8 xörək qaşığı ilə un
FONU ÜÇÜN:
1 ananas
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı kərə yağı
Gilas şirniyyat
İÇİ:
Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər 33-4 dəqiqə çalırıq. Südü və duru yağı tökürük, təkrar çalırıq. Toz badamı, kakao, vanili və qabartma tozunu əlavə edirik. 8 xörək qaşığı ilə unu əlavə edirik. Son dəfə mikserlə qarışdırırıq.
Qandallı keks formasınin üzərinii yumşaq kərə yağı yağlayırıq. Üstünə toz şəkər səpirik. Ananası soyub dilimdir. Qəlibin döşəməsinə, tam ortaya girdə ananas kəsiyini qoyuruq. Kənarlara da yarım ananas dilimlərini düzürük Ananasların girdə boşluq qisminə gilas şirniyyat qoyuruq. Üstünə keks xəmrini tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Tort bişirəndə sobadan alırıq, ilk temperaturu çıxanda boşqaba tərs çevirərək xidmət edirik.
Tarix: 25.03.2015 / 11:19 Müəllif: Nurana Baxılıb: 114 Bölmə: Şirniyyatlar