Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Badam bura

Əla növ buğda unu – 390q,

xama - 225q,

badam – 210q,

şəkərtozu – 210q,

şəkər kirşanı – 26q,

bitki yağı - 110q,

hil – 2q,

çay sodası – 0,5q.


Una xama və çay sodası qatılaraq xəmir yoğrulur və 20-25 dəqiqə saxlanılır. (Bəzən xəmir maya ilə hazırlanır) . Xəmir 504 mm qalınlığında yayılır və ondan diametri 8 sm olan formalar kəsilir. Bunların üzərinə 15-20 qram xırdalanmış badam və şəkər tozundan hazırlanmış iç qoyulur. Ətirləndirmək üçün isə hil qatılır. Xəmirin kənarları birləşdirilərək pirojki formasına salınır. Badam-bura bitki yağı firityurunda qızardılır və soyuduqdan sonra üstünə şəkər kirşanı səpilir.


Tarix: 10.12.2012 / 20:37 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 406 Bölmə: Şirniyyatlar
loading...