MATERİAL SİYAHISI:
3 yumurta
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı süd
1 su stəkanı duru yağ
2 xörək qaşığı kakao
1 paket qabartma tozu
7 xörək qaşığı ilə un
SOSU ÜÇÜN:
2,5 su stəkan portağal suyu
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 paket köpükləndirilmiş şəndi
İÇİ:
Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə iyiec köpüklənən qədər çalırıq. Südü və duru yağı əlavə edirik. Təkrar çalırıq. Kakao, qabartma tozunu və vanili əlavə edirik. 7 xörək qaşığı ilə un qoyuruq. Mikserlə son dəfə çalırıq. Yağlanmış yumru keks qəlibinə tort xərcini tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Əvvəl 20 dəqiqə bişiririk sonra dərəcə 160a salıb 20 dəqiqə daha içinin çəkməsi üçün bişiririk.
Sosu üçün, portağal suyunu kiçik bir qazana tökürük. Nişasta və şəkər tozu əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Bu zaman bişən tortun ilk temperaturu çıxanda bir boşqaba tərsinə çeviririk. Sonra boşqaba təkrar çeviririk. Soyumağa qoyuruq. Kəklikotu qabarmış olan əy hissəsini bıçaqla kəsirik. Keksin üzərinə portağal sousunun yarısını tökürük. Soyuyub kəskinləşəndə qalan sousu da tökürük. Beləliklə, sos aşağıya axmır. Bu şəkildə soyumağa qoyuruq. Tamamilə soyuyanda üzərini krem şantiyle bəzəyərək xidmət edirik.
Tarix: 25.03.2015 / 12:11 Müəllif: Nurana Baxılıb: 167 Bölmə: Şirniyyatlar