Ləvazimatlar
Un – 500 q
Kərə yağı – 150 q
Maya – 20 q
Yumurta – 1 ədəd
Süd – 200 q
Duz
İçlik üçün:
Fındıq və ya badam ləpəsi – 500 q
Şəkər tozu – 500 q
Hil – 5 ədəd
Vanil – 5 q
Hazırlanma qaydası
1. Xəmiri hazırlamaq üçün: kərə yağı əridilir.
2. Süd qızdırılır və ilıq halda kərə yağına əlavə edilir.
3. Ələnmiş una yumurta, duz, süd-yağ qarışığı və maya əlavə edilib yumşaq xəmir yoğrulur.
4. Xəmir isti yerdə 30 dəq. saxlanılır.
5. İçliyi hazırlamaq üçün: fındıq qozçəkən maşından keçirilir, əzilmiş hil və şəkər tozu ilə qarışdırılır.
6. Xəmir xırda kündələrə bölünür.
7. Hər yayılmış kündəyə 10-15 q içlik qoyulub (içlik kündənin qıraqlarına dəyməməlidir) bükülür.
8. Şəkərburalara naxış vurulub, listə yığılıb öncədən 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 7-10 dəq. hazırlanır.
Tarix: 08.12.2012 / 15:26 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 255 Bölmə: Şirniyyatlar