MATERİAL SİYAHISI:
2 su stəkanı un
1 yumurta
100 q kərə yağı
4 xörək qaşığı şəkər kirşanı
1 xörək qaşığı qatıq
1 paket vanil
Yarım paket qabartma tozu
DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:
1 kasa frambuaz
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı nişasta
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
200 q şokolad
200 q krem
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq. Şəkər kirşanı, vanil və qabartma tozunu əlavə edirik. Qarışdırırıq və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını və qatqı əlavə edirik. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Ələ yapışmayan xəmir əldə edirik. Tort qəlibini yağlayırıq. Xəmiri tökürük və dəzgaha un səpirik. Xəmirə da un səpirik, pərlə xəmiri açırıq. Dart qəlibi böyüklüyündə açdığımız xəmiri qəlibə etdiririk. Qəlibin içini və kənarlarını xəmirlə örtürük. Artıq gələn kənarları bıçaüın tərsi kəsirik. Dart xəmirini çəngəllə deşirik. Soyuducuda 10 dəqiqə istirahət etdiririk. Xəmiri əvvəldən isidilmiş 190 dərəcəlik sobada bişiririk.
Xəmiri üçün, frambuazı, şəkər tozu və nişasta kiçik bir qazana alırıq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Taxta qaşıqla frambuazları əzirik. Konsistensiya ortaya çıxıb bişəndə altını bağlayırıq. Ayrı bir tavada kremi qaynadırıq və qızılı bağlayırıq. Şokoladları içinə atırıq və qarışdıraraq əridirik. Dart xəmiri bişirəndə içinə frambuazlı sousu tökürük. Onun da üzərinə şokolad sousu tökməklə xidmət edirik.
Tarix: 25.03.2015 / 11:32 Müəllif: Nurana Baxılıb: 177 Bölmə: Şirniyyatlar