Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Nabat (Bişmiş qənd)

300 gr şəkər

100-150 gr süd

Bir az kakao və qo


Balaca bir tavanı nazik laylı bitki yağı ilə sürtün. Balaca qazanda şəkərlə südü qaynadın. Şəkər tam əriməlidir. Öncə kütlə belə olacaq.

Odu azaldıb 5 dəqiqədək kütləni qarışdıraraq bişirin. Xırdalanmış qozu əlavə edin. Daha 15 dəq. bişirin. Kütlə rəngini sarıya dəyışəcək. Belə olmalıdır.
Kütləni hazırlanmış tavaya töküb soyudursuz. Soyuyandan sonra tavanı çevirib döyürsüz. Qənd tavadan ayrılmalıdır. Sonra qəndi xırdalayırsız.

Birinci dəfə mən südlə kakao əlavə etdim, qozsuz. Məndə belə alındı.Bu isə süd və qozla qənddir.
Əgər maye az əlavə olunur, onda qənd bərk çıxır. Sonuncu dəfə mən 100 ml maye və qoz əlavə etdim, doğrudan da qənd daha bərk alındı.

Nuş olsun!


Tarix: 10.12.2012 / 20:13 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 693 Bölmə: Şirniyyatlar
loading...