Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarZebra keksi

Zebra keksi

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta 1,5 su s. Toz şəkər
1 su s. Duru yağ
1 su s. süd
1 su s. Toz fındıq
2 şorba q. Kakao
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
80 q. Bitter şokolad
1 limon rəndəsi
Ustasından un ölçüsü

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Mikserlə yaxşıca köpüklənənə qədər çalırıq. Duru yağı və südü tökürük. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Toz fındığı, vanili, qabartma tozunu tökürük və çalırıq. Keks qarışığın yarısını ayrı bir qarışdırma qabına tökürük. Bir qaba isti tökürük, şokoladı mən mari üsulu əridirik. Digər qarışdırma qabına limon rəndəsini iştirak edirik.

Şokoladlı qarışığa 3 Ardı »

ŞirniyyatlarAnanaslı piroq

Ananaslı piroq

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
125 q. Kərə yağı
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 yumurta
1 çay qaşığı qabartma tozu
2 xörək qaşığı toz fındıq
Su

KREMİ ÜÇÜN:

2,5 su stəkanı süd
4 xörək qaşığı un
1 çay stəkanı toz şəkər
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Ananas

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, qabartma tozunu və toz fındığı əlavə edirik, qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtasını sınırıq və yarım çay stəkanı soyuq su tökürük. Ortadakı materialları qarışdırırıq və kənardan un Ardı »

ŞirniyyatlarYay möcüzəsi tortu

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

250 qram marqarin
1 stəkan şəkər tozu
2 ədəd yumurta
0,5 ç.q. soda
3 stəkan un
Krem üçün:
500 qram xama
1 stəkan şəkər tozu

Şokolad şirəsi üçün:

2 x.q. xama
2 ç.q. kakao
3 x.q. şəkər tozu
50 qram kərə yağı

Hazırlanma qaydası:

Xəmiri hazırlamaq üçün: marqarini əridib, şəkər tozu ilə qarışdırın. Üzərinə yumurta, un və sirkə ilə qarışdırılmış soda əlavə edib, xəmir yoğurun. Xəmir nə sıyıq, nə də bərk olmamalıdır (ələ yapışmamalıdır).

Hazır xəmiri 3 hissəyə bölün. Birinci hissəsindən korj hazırlayıb, forma qabına yerləşdirin.
Xəmirin qalan hissəsini xırda-xırda kündələrə tutub, girdələyib, korjun qıraqlarına düzün.
Sobada bişirəndən sonra, soyumaq üçün kənara qoyun.
Krem hazırlamaq Ardı »

ŞirniyyatlarTonton Çörək

Ərzaqlar:
2 stəkan un
1.5 stəkan kekun tozu
3 yumurta
1.5 stəkan toz şəkər
1 stəkan süd
1 xörək qaşığı mahlep
1 qabartma tozu
2 damla saqqızı
1/2 marqarin
Hazırlanması:

Bir qaba unu boşaldıb marqarini otaq istiliyində yumşaldaraq şəkər, saqqız, süd, qabartma tozu və iki yumurta ilə birlikdə mikserdə qarışdırın.
Yağlanmış yumru bir keks qabına qarışığı tökün, qalan yumurtanı çörəyin üzərinə sürüb 150 dərəcə sobada 50 dəqiqə bişirin.
Hakkında: çörəkdə istifadə edilən damla saqqızı Ege bölgəsin sadəcə bəzi bölgələrində yetişən saqqız ağacının öz suyundan əldə edilən təbii saqqızdır. Nadir bölgələrdə yetişdiyi və istehsalı az olduğu üçün olduqca bahalı təbii maddədir. Nuş Olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarTiramisu

Tərkibi:Tiramisu
4 yumurta
100 q şəkər tozu
500 q maskarpone pendiri
250 q savoyardi (təxminən 34 ədəd)
350 ml qəhvə (əriyən və ya bişirilmiş)
kakao
2-3 x.q. şərab (“Marsala”, yaxud rom, likör, brendi, konyak – istəyə görə)

Krem üçün:
Yumurtanın ağını sarısından ayırın. Yumurta sarısını şəkər tozu ilə çalın. Maskarpone əlavə edib qaşıqla qarışdırın. Yumurtanın ağını qatı köpük alınana qədər çalın. Bunu yumurta sarısına əlavə edib səliqəylə qarışdırın.

Hazırlanması:
Savoyardiləri soyuq qəhvəyə batırın. Bunu çox cəld etmək lazımdır ki, peçenyelər çox islanmasın. Qəhvəni istəyinizə görə hazırlaya bilərsiniz, məsələn, 350 ml suya 4 ç.q. qəhvə tökə bilərsiniz. İstəyə görə qəhvəyə şərab, rom, likör, brendi və ya konyak əlavə edə bilərsiniz.

Qəhvədə isladılmış savoyardiləri Ardı »

Şirniyyatlarİçi doldurulmuş almalar

Ərzaqlar:

4 ədəd alma

30-50 qram kişmiş və ya qara gavalı

30-50 qram qoz ləpəsi

30-50 qram marmelad

Şəkər pudrası


Hazırlanma qaydası:

Almaları yuyub, qurulayın. Hər almanı ayrılıqda yuxarı hissəsini qapaq formasında kəsib, tumlarını çıxarın.

Qoz ləpəsini xırda-xırda, marmeladı isə kub formasında doğrayın.

Kişmişi və ya qara gavalını yuyub, xırda-xırda doğrayın. Sonra doğranılmış kişmiş, fındıq və marmeladı birləşdirib, qarışdırın.

Almaları hazırladığınız içliklə doldurun.

Almaları bir neçə yerdən çəngəllə deşin ki, bişəndə çartlamasın. Sonra almaları bişirmək üçün xüsusi forma qabına və ya tavaya yerləşdirib, bir az su töküb, sobada vam odda bişirin.

Süfrəyə verərkən bişmiş almaları xırda doğranılmış rəngli marmeladla bəzəyin. Üzərindən şəkər pudrası da səpin. Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarKremli çiçək peçenyesi

Kremli çiçək peçenyesi

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
2 xörək qaşığı kakao
1 çay stəkanı şəkər kirşanı
2 yumurta
125 q kərə yağı
1 xörək qaşığı qatıq

KREMİ ÜÇÜN:

2 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı un
1 şirin qaşığı nişasta
1 çay stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı labne

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Əridilmiş şokolad

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, kakao əlavə edirik və əlimizlə qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq, yumurtaları qırırıq. Qatığını qoyuruq. Ortadakı materialları qarişdırdıqdan sonra kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Xəmirin konsistensiya ortaya çıxanda yuvarlayırıq.
Ardı »

ŞirniyyatlarPortağallı kakaolu keks

Portağallı kakaolu keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı süd
1 su stəkanı duru yağ
2 xörək qaşığı kakao
1 paket qabartma tozu
7 xörək qaşığı ilə un

SOSU ÜÇÜN:

2,5 su stəkan portağal suyu
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 paket köpükləndirilmiş şəndi

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə iyiec köpüklənən qədər çalırıq. Südü və duru yağı əlavə edirik. Təkrar çalırıq. Kakao, qabartma tozunu və vanili əlavə edirik. 7 xörək qaşığı ilə un qoyuruq. Mikserlə son dəfə çalırıq. Ardı »