Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarPortağalli peçeniya

Portağalli peçeniya

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
150 q kərə yağı
2 yumurta
1 su stəkanı şəkər kirşanı
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

1 kasa portağal qabığı mürəbbəsi
1 çay stəkanı toz fındıq
1 su stəkanı hindistan qozu

İÇİ:

Unu, kirşanını, qabartma tozunu və vanili qarışdırma qabına alıb qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Hovuzun içinə otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları ortaya qırırıq. Əvvəl kərə yağı yumurta qarışdırırıq. Kənardan toz materiallardan alıb yaxşıca yoğururuq. Xəmiri yaxşıca yogururuq,xirdaliyiriq. Orta hesabla 20 yumuru çıxarırıq.

Daxili xərci üçün, portağal mürəbbəni, toz fındığı Ardı »

ŞirniyyatlarPryanik resepti

Tərkibi:
4 ədəd yumurta
3 s/t pesok
0,5 s/t qatıq
1 s/t yağ (duru)
1 ç/q soda
Aparana qədər un

Hazırlanması:
Əvvəlcə ərzaqları qarışdırırıq, 15 dəqiqə dincəldikdən sonra yumurulayıb yağlanmış listə düzürük. Üstünü çox qızarmağa qoymuruq.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarBananlı "dulçe de leçe" resepti

Dulçe de leçe - Cənubi Amerikada populyar olan bu şirniyyatın adı tərcümədə "süddən konfetlər" deməkdir, dadı bişmiş qatılaşdırılmış südü xatırladır. Ona müxtəlif ədviyyatlar və ərzaqlar əlavə edərək fərqli dadlar alırlar, məsələn, darçın, digər ədviyyatlar qatır, kokos, yaxud keçi südündən hazırlayırlar. Fransada dulçe de leçeni südlü konfitür adlandırırlar (confiture de lait). Onu ayrılıqda, yaxud da blinçik və ya dondurma ilə yemək, hətta piroqlar üçün iç kimi də istifadə etmək olar.

Tərkibi:
Xəmir üçün:
1,5 st. un
0,5 st. şəkər tozu
0,25 ç.q. duz
130 q çox soyudulmuş kərə yağı
1 yumurtanın sarısı

İç üçün:
1-2 banan
1 st. + 2 x.q. süd
3 yumurtanın sarısı
3 x.q. kərə yağı
0,25 st. un
8 x.q. şəkər tozu
1 Ardı »

ŞirniyyatlarRəngli meyvəli vafli

Rəngli meyvəli vafli

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
2 su stəkanı süd
100 q kərə yağı
Yarım çay stəkanı duru yağ
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
4 xörək qaşığı şəkər tozu
8 xörək qaşığı ilə un

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Banan
Kivi
Yaşıl fıstıq
Fındıq
Qaragilə
Sürülə şokolad
Karamel sos
Meyvəli sos
Şokolad sos

İÇİ:

Yumurtaları qırırıq, şəkəri əlavə edib çırpma teliylə çalırıq. Südü, duru yağı, əridilmiş kərə yağını töküb qarışdırırıq. Qabartma tozunu və vanili da əlavə edirik. 8 xörək qaşığı ilə un qoyuruq, yaxşıca qarışdırırıq.

Vaffli aparatını söndürə taxıb istiləşməsini gözləyirik. Duru yağla aparatının üst və alt hissəsini Ardı »

ŞirniyyatlarBananli kremli keks

Bananli kremli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı kakao
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı duru yağ
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
6 xörək qaşığı ilə un

MANTOLAMAK ÜÇÜN:

1 çay stəkanı toz fındıq

KREMİ ÜÇÜN:

2,5 su stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN

Banan
Qarağat

İÇİ:

Keks qəlibini marqarin və ya kərə yağı yaxşıca yağlayırıq. İçinə toz fındığı tökürük və qəlibin hamısına yapışmasını təmin edirik. Qalan toz fındığı tortun xərcinə Ardı »

ŞirniyyatlarKlassik tort

Üç korjlu tort

Ərzaqlar:

Qoz ləpəsi olan korj üçün:

1 ədəd yumurta

0,5 stəkan (80 qram) şəkər tozu

115-120 qram xama (yağlılığı 25%)

0,5 ç.q. soda

0,75-1 stəkan (70-100 qram) un

1 x.q. nişasta

0,75 stəkan qoz ləpəsi

Xaş-xaşlı korj üçün:

1 ədəd yumurta

0,5 stəkan (80 qram) şəkər tozu

115-120 qram xama (yağlılığı 25%)

0,5 ç.q. soda

0,75-1 stəkan (70-100qram) un

1 x.q. nişasta

0,5 stəkan xaş-xaş

Qaysı qurusu olan korj üçün:

1 ədəd yumurta

0,5 stəkan(80qram) şəkər tozu

115-120 qram xama

0,5 ç.q. soda

0,75-1 stəkan (70-100 qram) un

1 x.q. nişasta

0,5 stəkan qaysı qurusu


Krem üçün:

100-150 qram kərə yağı

0,5 banka (200 qram) qatılaşdırılmış süd

Tortu bəzəmək üçün:

şokolad

qoz ləpəsi

Hazırlanma qaydası:

Tort üçün müxtəlif ədavalarla olan 3 korj bişirmək lazımdır.

Qoz ləpəsini xırdalayın. Qaysı Ardı »

ŞirniyyatlarTiramisu

Tərkibi:Tiramisu
4 yumurta
100 q şəkər tozu
500 q maskarpone pendiri
250 q savoyardi (təxminən 34 ədəd)
350 ml qəhvə (əriyən və ya bişirilmiş)
kakao
2-3 x.q. şərab (“Marsala”, yaxud rom, likör, brendi, konyak – istəyə görə)

Krem üçün:
Yumurtanın ağını sarısından ayırın. Yumurta sarısını şəkər tozu ilə çalın. Maskarpone əlavə edib qaşıqla qarışdırın. Yumurtanın ağını qatı köpük alınana qədər çalın. Bunu yumurta sarısına əlavə edib səliqəylə qarışdırın.

Hazırlanması:
Savoyardiləri soyuq qəhvəyə batırın. Bunu çox cəld etmək lazımdır ki, peçenyelər çox islanmasın. Qəhvəni istəyinizə görə hazırlaya bilərsiniz, məsələn, 350 ml suya 4 ç.q. qəhvə tökə bilərsiniz. İstəyə görə qəhvəyə şərab, rom, likör, brendi və ya konyak əlavə edə bilərsiniz.

Qəhvədə isladılmış savoyardiləri Ardı »

ŞirniyyatlarMürəbbəli asan tort

Ərzaqlar:

1.5 st. un
2 yumurta
1 st. şəkər tozu
1 st. qatıq
1 x.q. kakao
1 x.q. kərə yağı
1 ç.q. soda (sirkədə söndürülmüş)

Hazırlanma qaydası:

Yumurta və şəkəri ağarıncayadək çalın, qatıq, kakao, soda, kərə yağı qatıb qarışdırın. Sonra un əlavə edin. Tavanı qızdırın. Bitki yağıyla yağlayın. Azca manna səpin. 6 xörək qaşığı xəmir töküb ağzını bağlayın. 10-12 dəqiqə vam odda bişirin. 3 fətir alınmalıdır. Fətirlərin üzərinə mürəbbə, şəkərlə çalınmış qaymaq və ya istənilən kremi çəkmək olar.

Nuş olsun! Ardı »