Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarŞaftalı piroqu

Lazım olanlar:
Un - 230 q
Yumurta - 2 ədəd
Kərə yağı - 110 q
Şəkər tozu - 200 q
Xama - 200 q
Soda - 1 ç.q.
Qabartma tozu - 1 ç.q.
Duz - bir çimdik
Vanil - 10 q

İçlik üçün:

Şaftalı - 3 ədəd (yetişmiş)
Şəkər tozu - 60 q
Qoz ləpəsi - 60 q
Darçın - 1 ç.q.


Hazırlanma qaydası:

Saaftalı piroqu1. Xəmiri hazırlamaq üçün: kərə yağı və şəkər tozu mikserlə ağaranacan çalınır.
2. Kütləyə yumurta əlavə edilib yenidən çalınır.
3. Proses xama əlavə olunaraq yenidən təkrarlanır.
4. Un, vanil, qabartma tozu, soda, duz qarışdırılıb çalınmış kütləyə əlavə edilir və Ardı »

ŞirniyyatlarTonton Çörək

Ərzaqlar:
2 stəkan un
1.5 stəkan kekun tozu
3 yumurta
1.5 stəkan toz şəkər
1 stəkan süd
1 xörək qaşığı mahlep
1 qabartma tozu
2 damla saqqızı
1/2 marqarin
Hazırlanması:

Bir qaba unu boşaldıb marqarini otaq istiliyində yumşaldaraq şəkər, saqqız, süd, qabartma tozu və iki yumurta ilə birlikdə mikserdə qarışdırın.
Yağlanmış yumru bir keks qabına qarışığı tökün, qalan yumurtanı çörəyin üzərinə sürüb 150 dərəcə sobada 50 dəqiqə bişirin.
Hakkında: çörəkdə istifadə edilən damla saqqızı Ege bölgəsin sadəcə bəzi bölgələrində yetişən saqqız ağacının öz suyundan əldə edilən təbii saqqızdır. Nadir bölgələrdə yetişdiyi və istehsalı az olduğu üçün olduqca bahalı təbii maddədir. Nuş Olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarFındıqlı rulet

Ərzaqlar:

Biskvit xəmir üçün:

1 stəkan un

1 stəkan şəkər tozu

4 ədəd yumurta

Sirop üçün:

4-5 x.q. qatılaşdırılmış süd

3-4 x.q. qoz ləpəsi və ya fındıq

Şəkər pudrası


Hazırlanma qaydası:

Biskvit xəmiri hazırlayın. Sonra sobanın listinə perqament kağızı qoyub, üzərindən nazik qatla xəmiri yerləşdirin.

Biskviti 200-220 dərəcə qızdırılmış sobada qızarana qədər bişirin. Bişmiş biskviti sobadan çıxarıb, soyumaq üçün kənara çəkin.

Qatılaşdırılmış südü 4-5 saat ərzində suda bişirin.

Soyumuş biskviti perqament kağızından ayırın. Sonra biskvitin üzərinə bişmiş qatılaşdırılmış südü çəkib, xırda doğranılmış fındıq və ya qoz ləpəsini səpin. Sonra biskviti səliqəli rulet formasında büküb, üzərinə şəkər pudrası səpin. Çalışın, biskvitin üzərinə 7-8 saatdan sonra qatılaşdırılmış südü çəkin, əks halda biskvit ovulub, tökülə Ardı »

ŞirniyyatlarMöcüzə tortu

Ərzaqlar:
Biskvit üçün:
4 ədəd yumurta
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan un
Korj üçün şirə:
130 qram şəkər tozu
120 ml su
1 x.q. konyak

Süfle üçün:
300 ml qaymaq (33%)
1,5 stəkan şəkər pudrası
20 qram jelatin
Şokolad şirəsi üçün:
2 x.q. xama
50 qram kərə yağı
3 x.q. şəkər tozu
2-3 x.q. kakao

Tortu bəzəmək üçün:
0,5 stəkan qoz ləpəsi
50 qram şokolad

Hazırlanma qaydası:
Biskviti hazırlayıb, sobada bişirin. Sonra biskvit korjunu forma qabından çıxarıb, 8-12 saat müddətində kənara qoyun. Sonra korju iki hissəyə bölüb, hər iki korjun üzərinə hazırladığınız şirəni çəkin.
Sufle hazırlamaq üçün:
1 stəkan südün içinə jelatini töküb, 1 saat Ardı »

ŞirniyyatlarTiramisu Tortu

Bu şəkildə gördüyünüz Tiramisu buzluqdan çıxıb, ona görə kremi tökülmür. Soyuducuda saxlanan Tiramisu isə olduqca yumuşaq olur və bu, belə də olmalıdır.

Tiramisu İtaliyanın ən məşhur şirniyyatıdır. Deyə bilərəm ki, mənim ən çox xoşladığım 3-4 şirniyyatın içərisinə Tiramisu da daxildir. O qədər yüngül və o qədər ləzzətlidir ki, deməklə qurtarmır. Gərək onun dadına baxasınız. Tiramisu İtalyanca :Məni Qaldır: deməkdir. Sözün məcazi mənasında. Yəni, bu tort o qədər ləzzətlidir ki, insan yeyib, bir növ göylərə qalxır:)

Tiramisunu hazırlamaq üçün sizə reseptini yazdığım Savoiardi qurabiyəsi (qadın barmağı) lazımdır. Bir də ənənəvi olaraq, məşhur İtalyan pendiri – Maskarpone (Mascarpone)

TIRAMISU
Mənbə: The Washington Post, July 11 2007. Müəllif Ardı »

ŞirniyyatlarQoşa ürək pirojnaları

Ərzaqlar:

Biskvit korju hazırlamaq üçün:

8 ədəd yumurta

2 stəkan şəkərtozu

2 stəkan un

Meyvə şərbətini hazırlamaq üçün:

130 qram şəkər tozu

120 ml su

1 x.q. çiyələk və ya albalı siropu

Krem hazırlamaq üçün:

200-250 qram kərə yağı

500 ml süd

40 qram çiyələkli pudinq (toz halında olan)

100-150 qram şəkər

Pirojnaları bəzəmək üçün:

Şokolad

Qoz ləpəsi

Hindqozu


Hazırlanma qaydası:

Biskvit xəmiri hazırlayıb, korju bişirin. Bişmiş biskvit korjunu 8-12 saat ərzində kənara çəkib saxlayın.

Xüsusi ürək formalı qəlib və yaxud kağız trafaretin köməkliyi ilə, korju ürək formasında kəsin. Sonra ayrılıqda hər bir ürək formalı pirojnanı uzununa iki hissəyə bölün.

Meyvə şərbətini hazırlayıb, soyumaq üçün kənara çəkin. Sonra soyumuş çiyələk və ya moruq siropunu hər bir pirojnanın üzərinə qaşıqla gəzdirirsiz, Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı rulet

Şirniyyat sevənlər üçün

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

3 stəkan un

2 ədəd yumurta

50 qram kərə yağı

1/4 stəkan su

2 x.q. şəkər tozu

1/2 ç.q.duz

iç üçün:

500-600 qram alma

2 x.q. şəkər tozu

1/2 stəkan suxarı

1/2 ç.q. döyülmüş darçın

20 qram kərə yağı

1ədəd yumurta

Hazırlanma qaydası:

Yumurtaların üzərinə şəkər tozu və duz səpib yaxşıca çalın. Sonra üzərinə su töküb, duz və şəkər tozu həll olunana qədər qarışdırın. Unu ələkdən keçirib, üzərinə yumşaldılmış kərə yağı və çalınmış yumurtaları əlavə edərək, xəmir yoğurun.

Xəmirin gəlməsi üçün 30-40 dəqiqə ərzində kənara qoyun. Sonra xəmiri 1mm qalınlığında nazik yayıb, təmiz dəsmalın üzərinə qoyaraq, ərinmiş kərə yağı ilə üstündən çəkin.

Almaları yuyub, qabığını soyaraq, nazik dilimlərə doğrayın. Ardı »

ŞirniyyatlarBadamlı borucuq

Əla növ buğda unu – 410q,

xama - 185q,

kərə yağı – 120q,

badam – 220q,

şəkər tozu – 180q,

hil – 5q,

şəkər kirşanı – 35q,

maya – 10q,

konyak – 3q, duz.


Una kərə yağı, xama, şəkər kirşanı, duz və maya əlavə edilib xəmir yoğrulur. İç hazırlamaq üçün badam qaynar suda pörtülür, qabığı təmizlənir və qurudulur. Quru badam sürtgəcli maşında üyüdülür, ona şəkər tozu, hil və konyak əlavə edilib qarışdırılır. Xəmir gəldikdən sonra 40 qramlıq paylara bölünür. Bundan sonra qolu borucuqda olduğu kimi hazırlanır. Ardı »