Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarZebra keksi

Zebra keksi

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta 1,5 su s. Toz şəkər
1 su s. Duru yağ
1 su s. süd
1 su s. Toz fındıq
2 şorba q. Kakao
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
80 q. Bitter şokolad
1 limon rəndəsi
Ustasından un ölçüsü

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Mikserlə yaxşıca köpüklənənə qədər çalırıq. Duru yağı və südü tökürük. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Toz fındığı, vanili, qabartma tozunu tökürük və çalırıq. Keks qarışığın yarısını ayrı bir qarışdırma qabına tökürük. Bir qaba isti tökürük, şokoladı mən mari üsulu əridirik. Digər qarışdırma qabına limon rəndəsini iştirak edirik.

Şokoladlı qarışığa 3 Ardı »

ŞirniyyatlarAsan və dadlı peçenye topları -Resept

Ərzaqlar:
1 paket peçenye
1–1,5 ədəd banan
20 qr fındıqlı şokolad əzməsi
20 qr kokos

Hazırlanması:
Peçenye əl blenderi ilə (doğrayıcı mətbəx əşyası) əzilir. Sonra soyulan bananlar və şokolad yağını əlavə edib qarışdırın. Hazırlanan məhsulu əl ilə top şəklinə salıb, kokosa batırın.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarKöştəbək tortu

Lazım olanlar:
3 yumurta,
1 su stəkanı şəkər,
75 qr. marqarin,
1 paket qabartma tozu,
1 paket vanilya,
2 xörək qaşığı kakao,
aldığı qədər un,
İçi üçün:
* 1 paket krem şanti + 1 su stəkanı süd,
* 3 dənə banan,
* 2 qaşıq damla şokolad,
* 2 qaşıq qırılmış fındıq,

Hazırlanma qaydası:
tortŞəkəri ilə yumurtaları çırpın. Üzərinə yumşalmış marqarini,qabartma tozunu vanilyayı, kakaoyu və aldığı qədər unu (tünd konsistensiyalı olmalıdır) qatıb keks xəmirini yağlanılmış yumrukeks qəlibinə töküb yayın. 170 dərəcəlik sobada pişrin. Bişənkeks ılıyınca kənarlarından 2 sm. buraxıb orta qisimi qaşıqköməyi ilə oyun. Yanlız düz bir şəkildə və döşəməsiparçalamadan keke yarı qisminə qədər oymalısınız .. Oyduğunuzhissəyə ikiyə kəsilmiş . krem şantiyi südlə çırpıp içinə fındıq Ardı »

ŞirniyyatlarŞor qoğalı resepti

Xəmir:

Maya 30 gr

Yumurta 1 əd.

Qızdırılmış süd 0,5 l

Un təxminən 1 kg

Yağ 250 gr

İç:

Buğda unu

Duz

Sarıkök

İstiot

Razyana

Cirə

Ərinmiş yağ


Bizdə qoğalı Novruz bayramında bişirirlər. Bundan başqa müqəddəs Ramazan bayramında və ehsan üçün. Şorqoqalı şirin çay ilə içəndə daha da ləzzətli olur.
Recept pahlava ilə eynidir. İç bir az undan, sarıkök, razyana, cirə, duz və istiot əlavə edilərək hazırlanır. Bunların üstünə istilənmiş ərinmiş yağı çiləyin və kütləni yığın. Ələ alanda böyük bir “küftə” olur.
Şor qoğalıda kündələrin sayı mütləq deyil, amma 8-dən az olmamalıdır. Kündələr nazik yayılır, taxtanın üstünə qoyulub hər laya yağ sürtülür. Laylar üst-üstə yığılır. Ərimiş yağ bir qədər istilənmiş olmalıdır və içinə cirə və razyana tökülür. Ardı »

ŞirniyyatlarŞokaladlı kokoslu rulet resepti

Tərkibi:
200 q şəkərli peçenye
1 x.q. kakao tozu
100 ml su
1 st. kokos yonqarı
0,5 banka qatılaşdırılmış süd

Hazırlanması:
Suyu qaynadıb soyudun. Şəkərli peçenyenin şokoladlısından istifadə edirsinizsə, kakao tozuna ehtiyac qalmır. Adi, şokoladlı, yaxud şahmat naxışlı peçenye yarayar. Peçenyeni həvəngdə, yaxud blenderdə xırdalayın.

Kakao tozu əlavə edin

Qaynanmış suyu töküb qarışdırın.

Xəmir kimi alınır. Onu perqament kağızının üstünə qoyub oxlovla yayın. Cırıla bilər, amma qorxusu yoxdur, bir qırağından kəsib deşiyin üstünə qoyun, yenidən yayın.

Nuş Olsun Ardı »

ŞirniyyatlarBadam bura

Əla növ buğda unu – 390q,

xama - 225q,

badam – 210q,

şəkərtozu – 210q,

şəkər kirşanı – 26q,

bitki yağı - 110q,

hil – 2q,

çay sodası – 0,5q.


Una xama və çay sodası qatılaraq xəmir yoğrulur və 20-25 dəqiqə saxlanılır. (Bəzən xəmir maya ilə hazırlanır) . Xəmir 504 mm qalınlığında yayılır və ondan diametri 8 sm olan formalar kəsilir. Bunların üzərinə 15-20 qram xırdalanmış badam və şəkər tozundan hazırlanmış iç qoyulur. Ətirləndirmək üçün isə hil qatılır. Xəmirin kənarları birləşdirilərək pirojki formasına salınır. Badam-bura bitki yağı firityurunda qızardılır və soyuduqdan sonra üstünə şəkər kirşanı səpilir. Ardı »

ŞirniyyatlarLimonlu Dördbucaqlar

Ərzaqlar

Bu resept üçün sizə təxminən 2 ədəd iri limon lazım olacaq
1 stəkan + 2 xörək qaşığı un
1 stəkan + bir stəkanın dörtdə üçü qədər şəkər kirşanı (pudrası) + əlavə olaraq üstünə səpmək üçün
2 xörək qaşığı rəndələnmiş limon qabığı
Bir çimdik duz
115 qram soyuq kərə yağı – xırda-xırda doğrayın
Yarım çay qaşığı qabartma tozu
3 ədəd iri yumurta – otaq hərarətində
Dörtdə bir stəkan + 3 xörək qaşığı təzə sıxılmış limon suyu



Hazırlanma Qaydası

Soba telini sobanın orta rəfinə yerləşdirin. Sobanı 175C-dək qızdırın. Ölçüsü 20 sm olan dördbucaq formanın dibini və kənarlarını yağlayın.

İri kasada unun 1 stəkanını, şəkər kirşanının dörtdə bir Ardı »

ŞirniyyatlarLimonlu bezeli keks

Limonlu bezeli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı toz fındıq
125 q kərə yağı
1 çay stəkanı süd
1 limon qabığı rəndəsi
1 paket qabartma tozu
7 xörək qaşığı ilə un

BEZE ÜÇÜN:

2 yumurta axı
1 su stəkanı toz şəkər

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənib ağarana qədər çalırıq. Kərə yağını əridib soyudandan sonra əlavə edirik. Südünü tökürük və mikserlə çalırıq. Toz fındığı tökürük, limon qabığını rəndələyirik. Çırpma teliylə qarışdırırıq. 2 xörək qaşığı un qoyduqdan sonra qabartma tozunu və vanili da qoyuruq. Çırpma teliylə Ardı »