Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarQarağatlı tort

Ərzaqlar:

250 q qatıq
250 q qarağat mürəbbəsi
110 q şəkər tozu
1 ç.q. soda
3 yumurta
310 q un
250 q yağlı xama (25%-dən çox)
210 q şəkər pudrası
bəzək üçün marmelad

Hazırlanma qaydası:

Yumurtanı şəkərlə çalın, mürəbbə, qatıq əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Soda ilə qarışdırılmış un əlavə edin. Cəld xəmir yoğurub yağlanmış siniyə tökün. 220 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin. Bişib-bişmədiyini diş çöpü və ya kibrit çöpü batırmaqla yoxlayın. Əgər çöp təmiz qalırsa (ona xəmir yapışmırsa), deməli, biskvit bişib. Onu formadan çıxarıb soyudun.
Krem üçün: yaxşıca soyudulmuş xamanı şəkər pudrası əlavə edə-edə qatılaşana qədər çalın.
Korju iki hissəyə bölun. Arasına krem çəkin. Ardı »

ŞirniyyatlarŞokoladlı Qurabiyələr

[color=#fcad66][i][b]Bu qurabiyələrə Ingiliscə “crinkle” deyilər, yəni “qırış” və yaxud “çat”. Çünki bişdikdən sonra üstləri elə bil qırışmış olur. Həm görünüşü, həm dadı əla olur. Həm böyüklər, həm uşaqlar xoşlayır.
Şokoladlı “Qırış” Qurabiyələr
Lori Longbothamın ”Luscious Chocolate Desserts” kitabından adaptə edilmişdir

Təxminən 20 ədəd qurabiyə üçün

Ərzaqlar:

140 qram acışirin (bittersweet) və ya yarışirin (semisweet) plitka şokolad – doğrayın
Bir stəkanın dörtdə üçü qədər + 2 xörək qaşığı un (qeyd – bir stəkan 150 qram un deməkdir)
Yarım çay qaşığı soda
Dörtdə bir çay qaşığı duz
115 qram kərə yağı – otaq hərarətində
Yarım stəkan şəkər tozu (adi)
Yarım stəkan tünd şəkər tozu (mixəyi rəngdə olur)
1 Ardı »

ŞirniyyatlarFərqli ekler

Ərzaqlar:

xəmir üçün:
1 st. su
200 q marqarin
2 st un
7 yumurta

krem üçün:
1,5 st. süd
300 q kərə yağı
2 yumurta
3 x.q. un
1,5 st. şəkər tozu
vanil

Hazırlanması:

Qazana su tökün. Marqarini də əlavə edib ocağın üstə qoyun. Marqarin əriyəndə qarışdıra-qarışdıra un səpin. Dayanmadan qarışdıraraq 5-6 dəqiqə xəmiri bişirin. O qatılaşıb qazanın divarından aralananda qazanı ocaqdan götürün, qarışdıra-qarışdıra soyudun. Sonra yumurtaları bir-bir xəmirin içinə qıraraq yaxşıca qarışdırın. Sinini yağlayın, xəmiri şprislə, yaxıd da qaşıqla xırda yumru kökələr şəklində siniyə düzün. Yaxşıca qızdırılmış sobada 190 dərəcədə 30 dəqiqə bişirin. Diqqət! Bu müddətdə sobanın ağzını qəti surətdə açmayın! Yoxsa eklerlər yapıxacaq. Bişmiş Ardı »

ŞirniyyatlarQara tutlu tort

Qara tutlu tort

MATERİAL SİYAHISI:

3 su s. Un
2 yumurta
150 q. Kərə yağı
1 pk. Vanil
1 çay q. Qabartma tozu
2 şorba q. Toz fındıq
1 su s. Şəkər kirşanı

KREMİ ÜÇÜN:

2 su s. Süd
1 pk. Vanil
1 çay s. Toz şəkər
2 şorba q. Un
1 şorba q. Nişasta
2 şorba q. Köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Qara tut

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Vanili, qabartma tozunu, kirşanını və toz fındığı əlavə edib qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını ortaya qoyuruq. Yumurtaları da qırırıq. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Ardı »

ŞirniyyatlarŞokoladlı piroq...

Tərkibi:
250 qram su
130 ml bitki yağı
180 qram şəkər tozu
1 x.q. vanil
1 x.q. kakao
350-380 qram un
1,5 ç.q. qabartma tozu
100 qram kişmiş
100 qram qoz ləpəsi, fındıq

Hazırlanma qaydası:
Dərin boşqaba su töküb, üzərinə şəkər tozu və vanil əlavə edərək həll olunana qədər qarışdırın. Sonra üzərinə bitki yağı töküb, yenidən qarışdırın.
100 qram unu ələkdən keçirin, kakao və qabartma tozu ilə qarışdırın. Sonra unlu qarışığı boşqabdakı şəkərlə qarışdırılmış suyun üzərinə tökün.
Daha sonra qalan unu ələkdən keçirib, hazırladığınız qarışığa əlavə edərək, xəmir yoğurun. Xəmir qatı xama kimi olmalıdır. Kişmişi yuyub qurulayın, 1 Ardı »

ŞirniyyatlarÜyüdülmüş un halvasi

Üyüdülmüş un halvasi

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su b. Üyüdülmüş un
2 şorba k. Dolmalıq fıstıq
2,5 su b. Toz şəkər
2 su b. Süd
1,5 su b. Su
3 şorba k. Kərə yağı
1 çay b. Duru yağ

İÇİ:

Yayvan polad qazana duru yağ tökürük və dolmalıq fıstığı qovururuq, arxasınca üyüdülmüş unu əlavə edib, qovurmaya davam edirik. Kərə yağını əlavə edirik və üyüdülmüş unun rəngi koyulaş-ana qədər, taxta qaşıqla tez-tez qarışdırırıq. Bu zaman ayrı bir qazana südü, su və toz şəkəri qoyuruq. Şərbətini qaynamağa qoyuruq.

Üyüdülmüş un yaxşıca qovrulanda şərbətini diqqətli bir şəkildə tökürük. Qarışdırıb şərbətini çəkəndə altını bağlayırıq. Qapağını Ardı »

ŞirniyyatlarKakaolu-Albalılı Qurabiyə

24 qurabiyə üçün

1 stəkan + 1/4 stəkan + 3 xörək qaşığı un
1 + yarım stəkan şəkər kirşanı (pudrası)
1/3 stəkan şirinləşdirilməmiş kakao tozu
1 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1/4 çay qaşığı duz
115 qram soyuq kərə yağı – xırda-xırda doğrayın
yarım stəkan doğranmış quru albalı
1/3 stəkan buz kimi soyuq su
1/4 çay qaşığı vanil ekstraktı (vanilla extract)


İri qabda un, şəkər kirşanı, kakao tozu, nişasta və duzu qarışdırın.Kərə yağını əlavə edib çəngəllə kütlə ləpə boyda komalar halına gələnədək döyün. Üzərinə quru albalını əlavə edin, qarışdırın.

Ayrı qabda su və vanil ekstraktını qarışdırın. Sonra bu qarışığı tədricən unlu qarışığa əlavə edin və Ardı »

ŞirniyyatlarNektarin tortu

Lazım olanlar

Şəkərli xəmir üçün:

Un — 600 q

Kərə yağı — 400 q

Şəkər kirşanı — 200 q

Yumurta — 1 ədəd

Duz — bir çimdik

İçlik üçün:

Un — 60 q

Kərə yağı — 20 q (əridilmiş)

Nektarin (tüksüz şaftalı) — 2 ədəd

Martsipan — 120 q

Şəkər kirşanı — 160 q

Yumurtanın ağı — 7 ədəd

Hazırlanma qaydası

Şəkərli xəmiri hazırlamaq üçün:

1. Otaq temperaturunda yumşaldılmış kərə yağı və şəkər kirşanı mikserlə ağaranacan çalınır.

2. Çalınmış kütlənin üzərinə yumurta əlavə edilir və yenidən mikserlə çalınır.

3. Qarışığa un və duz əlavə olunaraq əl ilə xəmir yoğrulur və 10 dəq. soyuducuda saxlanılır.

İçliyi hazırlamaq üçün:
nektarin Ardı »