Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şirniyyatlarİspanaq tortu resepti

Ərzaqlar:

3 yumurta
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan ispanaq püresi
2 stəkan un
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu

Krem üçün

2 stəkan süd
1 stəkan şəkər tozu
3 xörəık qaşığı un

Üstü üçün

1 paket krem-şanti

Hazırlanma qaydası:

Yumurta və şəkər tozunu dəmir qabda mikserlə 10-15 dəqiqə, şəkər əriyənə qədər qarışdırın. Sonra digər inqradientləri əlavə edin, keks qəlibinə qoyun, 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada bişirin, sonra soyudun.

Krem üçün inqradientləri bir qazanda qarışdıraraq bişirin, mikserdə 5-10 dəqiqə qarışdırın. İlıq hala gəlincə tort yarımfabrikatını ikiyə kəsin, arasından 1 stəkan bişmiş xəmiri çıxarın, əlinizlə yumşaldın.

Krem şantini 1 stəkan süd ilə qarışdırın, sonra krem-şantidən 1 xörək qaşığı götürün, kəsilmiş hissələri Ardı »

ŞirniyyatlarTiramisu Tortu

Bu şəkildə gördüyünüz Tiramisu buzluqdan çıxıb, ona görə kremi tökülmür. Soyuducuda saxlanan Tiramisu isə olduqca yumuşaq olur və bu, belə də olmalıdır.

Tiramisu İtaliyanın ən məşhur şirniyyatıdır. Deyə bilərəm ki, mənim ən çox xoşladığım 3-4 şirniyyatın içərisinə Tiramisu da daxildir. O qədər yüngül və o qədər ləzzətlidir ki, deməklə qurtarmır. Gərək onun dadına baxasınız. Tiramisu İtalyanca :Məni Qaldır: deməkdir. Sözün məcazi mənasında. Yəni, bu tort o qədər ləzzətlidir ki, insan yeyib, bir növ göylərə qalxır:)

Tiramisunu hazırlamaq üçün sizə reseptini yazdığım Savoiardi qurabiyəsi (qadın barmağı) lazımdır. Bir də ənənəvi olaraq, məşhur İtalyan pendiri – Maskarpone (Mascarpone)

TIRAMISU
Mənbə: The Washington Post, July 11 2007. Müəllif Ardı »

ŞirniyyatlarŞokoladlı peçenye resepti)

Tərkibi:
200 qr kərə yağı (otaq istiliyində)
200 qr pudra şəkəri
200 qr üyüdülmüş fındıq unu
200 qr un

Arası üçün:
Şokolad yağı

Hazırlanması:
Əvvəlcə Sobanı 170 dərəcə nizamında istilədin.
Şəkər tozu və kərəyağını şəkər tozu əriyincəyə qədər çırpın.
Qarışığı sərt bir xəmir əmələ gələnə qədər üyüdülmüş fındıq unu və un qarışdırıb əlavə edin.
Fındıqdan biraz böyük yumrular düzəldin və əl ovucunuzun içiylə basdıraraq yayın
Yağlı kağız sərili soba nimçəsinə fasilələrlə düzün.
Yüngül qızarana qədər 10-15 dəqiqə bişirin. (üzəri çatlamalıdır)
Sobadan alın və soyumağa buraxın.
1 peçenyenin yastı qisiminə şokolad yağını çəkin və digər peçenye ilə birləşdirin.
Digər peçenyelər üçün də eyni əməliyyatı tətbiq edin.
Çay, qəhvə yanında servis edin.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarQuş Üzümlü Peçenya

Ərzaqlar:
yarım çay stəkanı quş üzümü
1 çay stəkanı döyülmüş qoz içi
1 çay stəkanı şəkər
1 çay stəkanı süd
100 qr marqarin
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
un (lazım olduğu qədər)
Hazırlanması:

Dərin bir kasaya bütün ərzaqlrı qoyun. Ərzaqları yaxşıca əzin.
Ala bildiyi qədər un (təxminən 2,5 stəkan) əlavə edərək yumşaq bir xəmir əldə edin.
10 dəqiqə xəmiri qoyun qalsın. Qoz böyüklüyündə parçalar alaraq ovuc içində yumrulayın.
Bunları nimçəyə düzün. 200 dərəcədə isitilmiş sobada bişirin.
Hakkında: Çox ləziz və damaq dadınıza uyğun olacaq Şirniyyatlərdəndir Ardı »

ŞirniyyatlarKirpi balası şirniyyatı resepti

Tərkibi:
3-3,5 stəkan un (xəmir lazım olan konsistensiyaya gələnə qədər)
200 qram otaq temperaturunda yumşaldılmış kərə yağı
Bir stəkan süd
İki xörək qaşığı şəkər tozu
2 çay qaşığı quru maya
0,5 çay qaşığı duz

Hazırlanması:
Duzla mayanı qarışdırın, südü, şəkər tozunu, un və yağı əlavə edin. Xəmiri yoğurun, çox bərk və ya çox yumşaq olmasın. Xəmiri 4 saat soyuducuda saxlayın.
Bişirmədən öncə xəmiri soyuducudan çıxarın ki, otaq temperaturunda qalsın. Yeri gəlmişkən, bu xəmir soyuducuda 3 gün saxlanıla bilər, ancaq bu zaman ona yarım çay qaşığı soda əlavə etmək lazımdır.
Beləliklə, dadlı və gözəl "Kirpi balası” piroqunu hazırlayaq.

1. Xəmiri açın, yuxanın üzərinə istənilən şirin içlik qoyun

2. Fətirin kənarlarını yuxarı qaldırırıq, Ardı »

ŞirniyyatlarBananli kremli keks

Bananli kremli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı kakao
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı duru yağ
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
6 xörək qaşığı ilə un

MANTOLAMAK ÜÇÜN:

1 çay stəkanı toz fındıq

KREMİ ÜÇÜN:

2,5 su stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil

ÜZƏRİ ÜÇÜN

Banan
Qarağat

İÇİ:

Keks qəlibini marqarin və ya kərə yağı yaxşıca yağlayırıq. İçinə toz fındığı tökürük və qəlibin hamısına yapışmasını təmin edirik. Qalan toz fındığı tortun xərcinə Ardı »

ŞirniyyatlarŞaftalı piroqu

Lazım olanlar:
Un - 230 q
Yumurta - 2 ədəd
Kərə yağı - 110 q
Şəkər tozu - 200 q
Xama - 200 q
Soda - 1 ç.q.
Qabartma tozu - 1 ç.q.
Duz - bir çimdik
Vanil - 10 q

İçlik üçün:

Şaftalı - 3 ədəd (yetişmiş)
Şəkər tozu - 60 q
Qoz ləpəsi - 60 q
Darçın - 1 ç.q.


Hazırlanma qaydası:

Saaftalı piroqu1. Xəmiri hazırlamaq üçün: kərə yağı və şəkər tozu mikserlə ağaranacan çalınır.
2. Kütləyə yumurta əlavə edilib yenidən çalınır.
3. Proses xama əlavə olunaraq yenidən təkrarlanır.
4. Un, vanil, qabartma tozu, soda, duz qarışdırılıb çalınmış kütləyə əlavə edilir və Ardı »

ŞirniyyatlarTonton Çörək

Ərzaqlar:
2 stəkan un
1.5 stəkan kekun tozu
3 yumurta
1.5 stəkan toz şəkər
1 stəkan süd
1 xörək qaşığı mahlep
1 qabartma tozu
2 damla saqqızı
1/2 marqarin
Hazırlanması:

Bir qaba unu boşaldıb marqarini otaq istiliyində yumşaldaraq şəkər, saqqız, süd, qabartma tozu və iki yumurta ilə birlikdə mikserdə qarışdırın.
Yağlanmış yumru bir keks qabına qarışığı tökün, qalan yumurtanı çörəyin üzərinə sürüb 150 dərəcə sobada 50 dəqiqə bişirin.
Hakkında: çörəkdə istifadə edilən damla saqqızı Ege bölgəsin sadəcə bəzi bölgələrində yetişən saqqız ağacının öz suyundan əldə edilən təbii saqqızdır. Nadir bölgələrdə yetişdiyi və istehsalı az olduğu üçün olduqca bahalı təbii maddədir. Nuş Olsun! Ardı »