Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarŞokoladlı Kəsmikli Maffinlər

Ərzaqlar

1 stəkan kəsmik (İtalyan ricotta pendiriylə əvəz edə bilərsiniz)
2 ədəd iri yumurta
1 stəkan + bir stəkanın üçdə bir hissəsi qədər süd (320 ml)
1 xörək qaşığı tam vanil ekstraktı (vanilla extract)
4 xörək qaşığı kərə yağı (57 qram) – əridib soyudun
2 stəkan un
1 stəkan + bir stəkanın dörtdə bir hissəsi qədər şəkər tozu
2 çay qaşığı qabartma tozu
Yarım çay qaşığı duz
Bir stəkanın üçdə ikisi qədər kəm-şirin kakao tozu
1 stəkan yarı-şirin şokolad parçaları (plitka şokoladı xırda xırda doğrayın və ya şəkildə gördüyünüz mini-şokoladlardan istifadə edin)


Sobanı 180Cdək qızdırın. Soba rəfini sobanın orta yerinə yerləşdirin. 16-ədədlik maffin Ardı »

ŞirniyyatlarBananlı "dulçe de leçe" resepti

Dulçe de leçe - Cənubi Amerikada populyar olan bu şirniyyatın adı tərcümədə "süddən konfetlər" deməkdir, dadı bişmiş qatılaşdırılmış südü xatırladır. Ona müxtəlif ədviyyatlar və ərzaqlar əlavə edərək fərqli dadlar alırlar, məsələn, darçın, digər ədviyyatlar qatır, kokos, yaxud keçi südündən hazırlayırlar. Fransada dulçe de leçeni südlü konfitür adlandırırlar (confiture de lait). Onu ayrılıqda, yaxud da blinçik və ya dondurma ilə yemək, hətta piroqlar üçün iç kimi də istifadə etmək olar.

Tərkibi:
Xəmir üçün:
1,5 st. un
0,5 st. şəkər tozu
0,25 ç.q. duz
130 q çox soyudulmuş kərə yağı
1 yumurtanın sarısı

İç üçün:
1-2 banan
1 st. + 2 x.q. süd
3 yumurtanın sarısı
3 x.q. kərə yağı
0,25 st. un
8 x.q. şəkər tozu
1 Ardı »

ŞirniyyatlarKaymaçino resepti

Tərkibi:
1 litr süd
6 ədəd yumurta
1 s/t pesok

Hazırlanması:
Yumurtaları çoxlu çalırıq. Çaldığımız yumurtanın içinə pesoku töküb pesokla bir yerde çoxlu çalırıq südü də əlavə edib tökmə tavaya tökürük. Soba listinin içinə su töküb tavanı su olan listin içinə qoyub sobaya yerləşdiririk. 150 dərəcədə bişiririk.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarMoruqlu rulet

Yay şirniyyatın daha bir resepti

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

3 ədəd yumurta

1 x.q. şəkər tozu

0,5 banka qatılaşdırılmış süd

100 qram kərə yağı və ya marqarin

4-6 x.q. un

qabartma tozu

Krem üçün:

200 qram moruq (2 stəkan)

400-500 ml moruq və ya vanilli yoqurt

0,5-0,75 stəkan şəkər tozu

150 ml qaymaq (33%)

0,5 stəkan şəkər pudrası

2 x.q. jelatin (tez həll olunan)

Hazırlanma qaydası:

Unu ələkdən keçirib, qabartma tozu ilə qarışdırın. Kərə yağı və yaxud marqarini əridib, kənara qoyun. Yumurtaları şəkər tozu ilə mikserdə çalıb, üzərinə tədricən qatılaşdırılmış südü əlavə edin. Sonra üzərinə unu tökərək, yenidən yaxşıca mikserlə çalın. Sonra çalınmış xəmirin üzərinə əridilmiş yağı əlavə edib, yaxşıca qarışdırın.

Bişirmək üçün xüsusi forma qabına perqament kağızı qoyub Ardı »

ŞirniyyatlarQara tutlu tort

Qara tutlu tort

MATERİAL SİYAHISI:

3 su s. Un
2 yumurta
150 q. Kərə yağı
1 pk. Vanil
1 çay q. Qabartma tozu
2 şorba q. Toz fındıq
1 su s. Şəkər kirşanı

KREMİ ÜÇÜN:

2 su s. Süd
1 pk. Vanil
1 çay s. Toz şəkər
2 şorba q. Un
1 şorba q. Nişasta
2 şorba q. Köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Qara tut

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Vanili, qabartma tozunu, kirşanını və toz fındığı əlavə edib qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını ortaya qoyuruq. Yumurtaları da qırırıq. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Ardı »

ŞirniyyatlarÜzümlü və köklü keks

Üzümlü və köklü keks

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1 su s. Duru yağ
1,5 su s. Toz şəkər
1 çay s. Süd
1 çay s. Damla şokolad
1 su s. Qoz
1 yerkökü
1 alma
1 kasa üzüm
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
Ustasından un ölçüsü

İÇİ:

Yerkökü və alma soyuruq və doğrayırıq. Tavaya alma və yerkökü əlavə edirik. 2 şorba q. Şəkər tozu qoyuruq və xırdalıyırıq. Soyumağa qoyuruq. Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və çırpma teliylə 3-4 dəqiqə çalırıq. Sıvıyağı,sütü, kişmişi, qırılmış qozun yarısını, sotelenmiş alma və yerkökü, damcı şokoladın yarısını qoyuruq. Hamısını çırpma teliylə qarışdırırıq. Qabartma Ardı »

ŞirniyyatlarLimonlu zəncəfilli keks

Limonlu zəncəfilli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı süd
1 su stəkanı duru yağ
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
1 çay stəkanı toz fındıq
1 parça təzə zəncəfil
1 limon qabığı rəndəsi
8 xörək qaşığı ilə un

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Rəngi ağarıb köpüklənən duru yağı və südü tökürük, mikserlə çalırıq. Limon qabığı və kiçik bir parça zəncəfili rəndələyirik.

Vanili, qabartma tozunu, toz fındığı və 8 xörək qaşığı ilə unu qoyuruq. Tahin konsistensiyalı bir tort xəmri hazırlayırıq. Çırpma teliylə son dəfə Ardı »

ŞirniyyatlarMeyvə kremli keks

Meyvə kremli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı süd
1 çay stəkanı duru yağ
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
Ustasından un ölçüsü

KREMİ ÜÇÜN:

1,5 su stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 su stəkanı qarışıq quru meyvə

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Hindistan qozu

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabının içinə sındırıb şirniyyat birlikdə mikser köməyi ilə 4-5 dəqiqə çalırıq. Süd, duru yağ, qabartma tozu, vanil və 7 xörək qaşığı ilə unu əlavə edib bir az daha qarışdırandan sonra yağlanmış keks qəlibinə piroq Ardı »