Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

ŞirniyyatlarYaşıl fıstıqlı peçenya

Yaşıl fıstıqlı peçenya

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
150 q kərə yağı
2 yumurta
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
1 su stəkanı şəkər kirşanı
2 xörək qaşığı toz fındıq

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

100 q südlü şokolad
Yaşıl fıstıq

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına tökürük. Qabartma tozunu, vanili, kirşanını və toz fındığı əlavə edirik, qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları da qırırıq. Ortadakı materialları araşdırdıqdan sonra kənardan toz malzemleri əlavə edirik yaxşıca yoğururuq. Elə yapışmağa qoymayan bir xəmir əldə edirik. Xəmirdən və qozdan bir az daha böyük parçalar qoparırıq. Yağlı kağız sərilmiş Ardı »

ŞirniyyatlarDiyetik şokoladlı muffin resepti

Tərkibi:
Un - 1 stəkan (yulaf və ya tam taxıldan)
toyuq yumurtası - 1 ədəd
qabartma tozu - 1 çay qaşığı
vanilin – 3 qram
kakao tozu - 2 xörək qaşığı
alma – 1 ədəd
yağsız kəsmik – 50 qram
alma şirəsi 50 qram
zeytun yağı - 2 çay qaşığı
şirinlik üçün steviya, zövqə görə

Hazırlanması:
Yumurtanı şəkər tozu ilə çalın. Quru inqrediyentləri - unu, qabartma tozunu, kakaonu, vanilini bu kütləyə əlavə edin. Almanın qabığını soyun, içərisini təmizləyin və kub formasında doğrayın. Un kütləsinə alma şirəsini, kəsmiyi, bitki yağını, almanı əlavə edin.
Bu xəmir 12 ədəd maffin üçün yetərlidir.
Hazır formanın yarısına qədər bu xəmiri tökün. Sobanı 200 dərəcə isidin və Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı peçenya

Almalı peçenya

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 su stəkanı şəkər kirşanı
125 q kərə yağı
1 yumurta
2 xörək qaşığı qatıq
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

4 alma
1 çay stəkanı toz şəkər
1 şirin qaşığı darçın

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şəkər kirşanı

İÇİ:

Daxili xərci üçün; Almaları soyuyoruz və tavaya rəndələyirik. Şəkər tozunu tökürük və bişirməyə başlayırıq. Almalar yumşalanda toz darçını əlavə edirik və qarışdırırıq. Almalar bişəndə altını bağlayırıq və soyumağa qoyuruq.

Xəmiri üçün; Unu, kirşanını, qabartma tozunu və vanili qarışdırma qabına qoyub qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq və Ardı »

ŞirniyyatlarÜzümlü və köklü keks

Üzümlü və köklü keks

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1 su s. Duru yağ
1,5 su s. Toz şəkər
1 çay s. Süd
1 çay s. Damla şokolad
1 su s. Qoz
1 yerkökü
1 alma
1 kasa üzüm
1 pk. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
Ustasından un ölçüsü

İÇİ:

Yerkökü və alma soyuruq və doğrayırıq. Tavaya alma və yerkökü əlavə edirik. 2 şorba q. Şəkər tozu qoyuruq və xırdalıyırıq. Soyumağa qoyuruq. Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və çırpma teliylə 3-4 dəqiqə çalırıq. Sıvıyağı,sütü, kişmişi, qırılmış qozun yarısını, sotelenmiş alma və yerkökü, damcı şokoladın yarısını qoyuruq. Hamısını çırpma teliylə qarışdırırıq. Qabartma Ardı »

ŞirniyyatlarŞaftalı piroqu

Lazım olanlar:
Un - 230 q
Yumurta - 2 ədəd
Kərə yağı - 110 q
Şəkər tozu - 200 q
Xama - 200 q
Soda - 1 ç.q.
Qabartma tozu - 1 ç.q.
Duz - bir çimdik
Vanil - 10 q

İçlik üçün:

Şaftalı - 3 ədəd (yetişmiş)
Şəkər tozu - 60 q
Qoz ləpəsi - 60 q
Darçın - 1 ç.q.


Hazırlanma qaydası:

Saaftalı piroqu1. Xəmiri hazırlamaq üçün: kərə yağı və şəkər tozu mikserlə ağaranacan çalınır.
2. Kütləyə yumurta əlavə edilib yenidən çalınır.
3. Proses xama əlavə olunaraq yenidən təkrarlanır.
4. Un, vanil, qabartma tozu, soda, duz qarışdırılıb çalınmış kütləyə əlavə edilir və Ardı »

Şirniyyatlarİspanaq tortu resepti

Ərzaqlar:

3 yumurta
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan ispanaq püresi
2 stəkan un
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu

Krem üçün

2 stəkan süd
1 stəkan şəkər tozu
3 xörəık qaşığı un

Üstü üçün

1 paket krem-şanti

Hazırlanma qaydası:

Yumurta və şəkər tozunu dəmir qabda mikserlə 10-15 dəqiqə, şəkər əriyənə qədər qarışdırın. Sonra digər inqradientləri əlavə edin, keks qəlibinə qoyun, 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada bişirin, sonra soyudun.

Krem üçün inqradientləri bir qazanda qarışdıraraq bişirin, mikserdə 5-10 dəqiqə qarışdırın. İlıq hala gəlincə tort yarımfabrikatını ikiyə kəsin, arasından 1 stəkan bişmiş xəmiri çıxarın, əlinizlə yumşaldın.

Krem şantini 1 stəkan süd ilə qarışdırın, sonra krem-şantidən 1 xörək qaşığı götürün, kəsilmiş hissələri Ardı »

ŞirniyyatlarKremli çiçək peçenyesi

Kremli çiçək peçenyesi

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su stəkanı un
2 xörək qaşığı kakao
1 çay stəkanı şəkər kirşanı
2 yumurta
125 q kərə yağı
1 xörək qaşığı qatıq

KREMİ ÜÇÜN:

2 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı un
1 şirin qaşığı nişasta
1 çay stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı labne

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Əridilmiş şokolad

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, kakao əlavə edirik və əlimizlə qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq, yumurtaları qırırıq. Qatığını qoyuruq. Ortadakı materialları qarişdırdıqdan sonra kənardan un alaraq xəmiri yoğururuq. Xəmirin konsistensiya ortaya çıxanda yuvarlayırıq.
Ardı »

ŞirniyyatlarBezeli Sandviç Qurabiyələr

Təxminən 22 sandviç üçün

Ərzaqlar

Bezelər üçün:

5 iyi və ya 6 balaca yumurtanın ağı (toplam 200 q), otaq hərarətində
1/2 stəkan (100 q) şəkər tozu
1 1/2 stəkan (220 q) QABIĞI SOYULMUŞ badam içi,
4 stəkan (400 q) şəkər kirşanı (pudrası)

Qanaş Mus (ganache mousse) üçün:
115 q sadə yarım-şirin və ya acı-şirin şokolad (plitka)
1/4 stəkan (60 ml) süd
1/4 stəkan (125 ml) qaymaq


Əvvəlcə Qanaş Mus hazırlanmalıdır.

Qanaş Musun hazırlanması

1. Şokoladı xırda-xırda doğrayın və istiyə-dayanaqlı bir qaba qoyun. Südü qaynadın və şokoladın üstünə tökün. Dəyanmadan, şokolad əriyib südə qarışanadək qarışdırın.

2. Ayrı qabda qaymağı mikserlə qatılaşanadək çalın. Çaldığınız qaymağı ehmallıca şokolada əlavə edib Ardı »