MATERİAL SİYAHISI:
3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı toz fındıq
1 su stəkanı duru yağ
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı hindistan qozu
1 çay stəkanı quru ərik
1 çay stəkanı quru üzüm
1 çay stəkanı quru tut
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
5 xörək qaşığı un
İÇİ:
Quru ərik və üzümə yumşalması üçün isti su töküb 10 dəqiqə istirahət etdiririk. İnadı keçdikdən sonra süzürük.
Tortları üçün, geniş bir qarışdırma qabına 3 yumurta qırırıq. Şəkər tozunu töküb mikserlə 3-4 dəqiqə çalırıq. Duru yağ və südü əlavə edib bir az daha qarışdırırıq. Ardından hindistan qozu, toz fındıq, vanil, qabartma tozu, quru meyvələri və 5 xörək qaşığı unu qoyub qarışdırırıq. Yağlanmış kiçik tort qəliblərini xərcimizi bölüşdürürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcə sobada bişiririk. Bişən keksi sobadan çıxardıb ilk isti çıxandan sonra xidmət edirik. Sağlamlıq olsun.
Tarix: 25.03.2015 / 11:37 Müəllif: Nurana Baxılıb: 107 Bölmə: Şirniyyatlar