Badamlı borucuq
Əla növ buğda unu – 410q,
xama - 185q,
kərə yağı – 120q,
badam – 220q,
şəkər tozu – 180q,
hil – 5q,
şəkər kirşanı – 35q,
maya – 10q,
konyak – 3q, duz.
Una kərə yağı, xama, şəkər kirşanı, duz və maya əlavə edilib xəmir yoğrulur. İç hazırlamaq üçün badam qaynar suda pörtülür, qabığı təmizlənir və qurudulur. Quru badam sürtgəcli maşında üyüdülür, ona şəkər tozu, hil və konyak əlavə edilib qarışdırılır. Xəmir gəldikdən sonra 40 qramlıq paylara bölünür. Bundan sonra qolu borucuqda olduğu kimi hazırlanır.
Tarix: 10.12.2012 / 20:33 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 216 Bölmə: Şirniyyatlar
loading...