Ərzaqlar:
250 q qatıq
250 q qarağat mürəbbəsi
110 q şəkər tozu
1 ç.q. soda
3 yumurta
310 q un
250 q yağlı xama (25%-dən çox)
210 q şəkər pudrası
bəzək üçün marmelad
Hazırlanma qaydası:
Yumurtanı şəkərlə çalın, mürəbbə, qatıq əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Soda ilə qarışdırılmış un əlavə edin. Cəld xəmir yoğurub yağlanmış siniyə tökün. 220 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin. Bişib-bişmədiyini diş çöpü və ya kibrit çöpü batırmaqla yoxlayın. Əgər çöp təmiz qalırsa (ona xəmir yapışmırsa), deməli, biskvit bişib. Onu formadan çıxarıb soyudun.
Krem üçün: yaxşıca soyudulmuş xamanı şəkər pudrası əlavə edə-edə qatılaşana qədər çalın.
Korju iki hissəyə bölun. Arasına krem çəkin. Üstünü və kənarlarını krem, qarağat mürəbbəsi və marmeladla bəzəyin.
Nuş olsun!
Tarix: 08.12.2012 / 14:43 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 381 Bölmə: Şirniyyatlar