Ərzaqlar:
3 ədəd yumurta
150 qram xiyar
0,5 ədəd soğan
250 qram pomidor
100 qram göy soğan
120 qram vetçina
10 ədəd qırmızı turp
125 qram pendir
100 qram xırda sort pomidor (çerri)
Kahı yarpaqları
Sous hazırlamaq üçün:
100 qram mayonez
150 qram yoqurt və ya qaymaq
duz, istiot
cəfəri
Hazırlanma qaydası:
Bütün ərzaqları yuyub, təmizləyin.
Pomidor, xiyar, qırmızı turp və soğanı nazik halqa formasında doğrayın.
Göy soğanı xırda-xırda doğrayın.
Vetçinanı xırda kub formasında doğrayın.
Pendiri sürtkəcin xırda gözündən keçirin.
Bişmiş yumurtaları halqa formasında doğrayın.
Sous hazırlamaq üçün:mayonezin üzərinə yoqurt, duz, istiot, xırda doğranılmış cəfəri əlavə edib, yaxşıca qarışdırın.
Hazırlanmış ərzaqları qabda aşağıdakı kimi laylarla düzün. İstəsəniz hər layın üstündən hazırladığınız sousu tökün və yaxud ayrıca salatla birlikdə sousu süfrəyə verin.
1-ci lay: kahı yarpaqları
2-ci lay: nazik halqa formasında doğranılmış xiyar, sous
3-cü lay: soğan, sous
4-cü lay: pomidor, sous
5-ci lay: göy soğan
6-cı lay: vetçina, sous
7-ci lay: yumurta, sous
8-ci lay: qırmızı turp, sous
Salatın üstündən sürtkəcdən keçirilmiş pendiri səpin.
Salatı süfrəyə verərkən öz zövgünüzə görə yarı kəsilmiş xırda sort pomidor (çerri) və göyərti ilə bəzəyin. Nuş olsun!
Tarix: 08.12.2012 / 14:52 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 595 Bölmə: Şirniyyatlar