MATERİAL SİYAHISI:
3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı toz fındıq
125 q kərə yağı
1 çay stəkanı süd
1 limon qabığı rəndəsi
1 paket qabartma tozu
7 xörək qaşığı ilə un
BEZE ÜÇÜN:
2 yumurta axı
1 su stəkanı toz şəkər
İÇİ:
Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənib ağarana qədər çalırıq. Kərə yağını əridib soyudandan sonra əlavə edirik. Südünü tökürük və mikserlə çalırıq. Toz fındığı tökürük, limon qabığını rəndələyirik. Çırpma teliylə qarışdırırıq. 2 xörək qaşığı un qoyduqdan sonra qabartma tozunu və vanili da qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. 5 xörək qaşığı daha ağır un qoyuruq. Təkrar çırpma teliylə qarışdırırıq. Kağız keksin qəliblərinə tort xəmrini bölüşdürürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Yumurta ağlarını qarışdırma qabına ayırırıq. Şəkər tozu əlavə edib, çırpma teliylə 7-8 dəqiqə ən yüksək sürətdə çalırıq. Ağarıb daş bağlayana qədər köpükləndiririk. Krem şəndi torbasına beze kremni doldururuq. Hazırladığımız tort üzərində bezeni sıxırıq Yenidən sobaya veririk. Bezeni sərtləşib yüngül də qızaranda sobadan alaraq xidmət edirik.
Tarix: 25.03.2015 / 11:03 Müəllif: Nurana Baxılıb: 94 Bölmə: Şirniyyatlar