Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Bananlı tort

Bananli tort ağli başdan alan əsl ailəvi bayram xörəyidir. Beləsini balacadan böyüyə kimi hami xoşlayir – özünüz də əmin ola bilərsiniz. Amma onu əvvəlcədən hazirlamaq lazimdir ki, hər şeyi canina çəksin. Bu müddətdə onu soyuducuda saxlamaq daha yaxşidir (soyuducunun da əla ətri olur).

Hazirlanma müddəti: təqribən 1 saat

Lazim olan ərzaqlar: 2 yumurta,
1 banka qatilaşdirilmiş süd,
250 qr marqarin,
1/3 çay qaşiği soda,
1 xörək qaşiği bal,
2 stəkan un.
Krem üçün: 800 qr xama, 0,5 stəkan şəkər.
8 yetişmiş banan, albali da əlavə etmək olar.

Bananli tort ağli başdan alan əsl ailəvi bayram xörəyidir. Kremi yağsiz olduğuna görə, tort o qədər də kalorili deyil, əvəzində doyumludur və böyük alinir. Beləsini balacadan böyüyə kimi hami xoşlayir – özünüz də əmin ola bilərsiniz. Amma onu əvvəlcədən hazirlamaq lazimdir ki, hər şeyi canina çəksin. Bu müddətdə onu soyuducuda saxlamaq daha yaxşidir (soyuducunun da əla ətri olur).

Hazirlanma qaydasi: əvvəlcə yumurtalar çalinir, ona qatilaşmiş süd və ərinmiş marqarin əlavə edilir (isti olmasin, üstəlik marqarinin bir hissəsi sonra formada istifadə etmək üçün kənarda saxlanilir). Buna balda həll olmuş soda və unu əlavə edib qarişdirmaq lazimdir – kütlə axiciliq halina gələnə kimi. Sonra aliinmiş kütlədən iki fətir bişirmək lazimdir – onlar çox tez hazir olur.
Kremin hazirlanmasi: xamani şəkərlə qarişdirmaq.

Fətirlərə çaxir və ya konyak hopdurmaq, kremləmək, üstünə nazik doğranmiş bananlari düzmək lazimdir. Sonra üzərini ikinci qatla örtüb bunu təkrar edin, üstünü də bəzəyin.


Tarix: 08.12.2012 / 15:08 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 587 Bölmə: Şirniyyatlar
loading...