Müalicə məqsədi ilə yeyə biləcəyiniz bu qidalar ilə Süd vəzisi xərçəngininin qarşısını almaq mümkündür!
Süd vəzisi xərçəngininin risk faktorları nələrdir?
YAŞ: Yeni Süd vəzisi xərçəngi diaqnozu qoyulan qadınların 70%-inin yaşı 50-dən çoxdur. Yaşı 50-dən çox olanlarda risk 4 dəfə artmaqdadır.
GENETİK MİRAS: Ailəsində Süd vəzisi xərçəngi olan qadınlarda risk daha çoxdur.
DOĞUŞ YAŞI: 30 yaşdan sonra doğuş edən qadınlarda, 20-30 arasında ana olan qadınlarla müqaisədə risk 2 qat daha çoxdur.
OSTROGEN HORMON MÜALİCƏSİ: Klimaks səbəbiylə uzun müddət ostrogen müalicəsi alan qadınlarda risk daha çoxdur.
SPİRT və SİQARET: Riski artırmaqdadır.
PİS BƏSLƏNMƏ VƏRDİŞLƏRİ: Qızardılmış, hisə verilmiş, yağlı qidalar riski artırmaqdadır.
Süd vəzisi xərçəngininin qarşısını alan 5 qida:
KEFİR: Kefir, şişin meydana gəlməsinin qarşısını almaqla yanaşı, var olan şişin inlişafını da azaldır.
ZEYTUN YAĞI: Chicago Feinberg Universitetində aparılan və onkologiya jurnalında nəşr olunan bir araşdırmaya görə zeytunyağında olan oleik turşu, süd vəzisi xərçənginə qarşı qoruyucu xüsusiyyətlər daşımaqdadır.
ÜZÜM QABIĞI və ÇƏYIRDƏYI: Xüsusilə üzüm qabığında olan resveratrol, xərçəngin qarşısını alan xüsusiyyətə malikdir.
BROKOLİ: Tərkibində A, C, E və karoten olduqca zəngindir. Brokolinin, aparılan kliniki araşdırmalarda, xüsusilə də süd vəzisi xərçəngi üzərində müsbət təsirləri sübut edilmişdir.
SOYA: Süd vəzisi xərçəngininin əmələ gəlməsində ostrogenin səviyyəsi və təsiri əhəmiyyətlidir. Ostrogen səviyyəsi 15% azalarsa, bu xəstəliyə yoluxma riski 4 qat azalar.
Tarix: 08.01.2015 / 13:56 Müəllif: Aziza Baxılıb: 31 Bölmə: Saglamliq