Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Süd vəzisi xərçəngi ilə mübarizə aparmağın yolları

Müalicə məqsədi ilə yeyə biləcəyiniz bu qidalar ilə Süd vəzisi xərçəngininin qarşısını almaq mümkündür!

Süd vəzisi xərçəngininin risk faktorları nələrdir?

YAŞ: Yeni Süd vəzisi xərçəngi diaqnozu qoyulan qadınların 70%-inin yaşı 50-dən çoxdur. Yaşı 50-dən çox olanlarda risk 4 dəfə artmaqdadır.

GENETİK MİRAS: Ailəsində Süd vəzisi xərçəngi olan qadınlarda risk daha çoxdur.

DOĞUŞ YAŞI: 30 yaşdan sonra doğuş edən qadınlarda, 20-30 arasında ana olan qadınlarla müqaisədə risk 2 qat daha çoxdur.

OSTROGEN HORMON MÜALİCƏSİ: Klimaks səbəbiylə uzun müddət ostrogen müalicəsi alan qadınlarda risk daha çoxdur.

SPİRT və SİQARET: Riski artırmaqdadır.

PİS BƏSLƏNMƏ VƏRDİŞLƏRİ: Qızardılmış, hisə verilmiş, yağlı qidalar riski artırmaqdadır.

Süd vəzisi xərçəngininin qarşısını alan 5 qida:

KEFİR: Kefir, şişin meydana gəlməsinin qarşısını almaqla yanaşı, var olan şişin inlişafını da azaldır.

ZEYTUN YAĞI: Chicago Feinberg Universitetində aparılan və onkologiya jurnalında nəşr olunan bir araşdırmaya görə zeytunyağında olan oleik turşu, süd vəzisi xərçənginə qarşı qoruyucu xüsusiyyətlər daşımaqdadır.

ÜZÜM QABIĞI və ÇƏYIRDƏYI: Xüsusilə üzüm qabığında olan resveratrol, xərçəngin qarşısını alan xüsusiyyətə malikdir.

BROKOLİ: Tərkibində A, C, E və karoten olduqca zəngindir. Brokolinin, aparılan kliniki araşdırmalarda, xüsusilə də süd vəzisi xərçəngi üzərində müsbət təsirləri sübut edilmişdir.

SOYA: Süd vəzisi xərçəngininin əmələ gəlməsində ostrogenin səviyyəsi və təsiri əhəmiyyətlidir. Ostrogen səviyyəsi 15% azalarsa, bu xəstəliyə yoluxma riski 4 qat azalar.


Tarix: 08.01.2015 / 13:56 Müəllif: Aziza Baxılıb: 31 Bölmə: Saglamliq
loading...