Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Britaniyalı alimlər kartofu ən vitaminli tərəvəz hesab edirlər

Britaniyalı tədqiqatçılar kartofun ən vitaminli tərəvəz olduğunu müəyyənləşdiriblər.
Top News saytının verdiyi məlumata görə, britaniyalı tədqiqatçılar kartofun insanın bədən quruluşunu korlaması haqqındakı fikirlərini alt-üst ediblər.
Genişmiqyaslı tədqiqatlar dietoloqlara kartofun kələm, banan, qoz-fındıq kimi bitkilərdən daha əhəmiyyətli olduğunu söyləməyə imkan verir.
Bu tərəvəz bitkisi orqanizmin qan təzyiqini normallaşdırır.

Dietoloqlar Sian Porter və Siqrid Gibson 1000-ə qədər yaşlı və 900-ə qədər uşaq arasında tədqiqat aparıblar. Könüllülər kartof məhsulundan hazırlanan yeməkləri yedikdən sonra tədqiqatçlıar orqanizmin işində olan kiçik dəyişiklikləri qeydə alıblar. Müəyyən olunub ki, qabıqla bişirilmiş kartof banandan 5 dəfə artıq vitaminlidir və C vitanini onda 3 dəfə artıqdır.

Tədqiqatçılar həmçinin onu da qeyd edirlər ki, kartof onkoloji xəstəliklərlə mübarizədə böyük profilaktik əhəmiyyətə malikdir, bütövlükdə orqanizmə xeyirli təsir edir, onu kompleks vitaminlər və mikroelementlərlə təmin edir.


Tarix: 21.01.2015 / 12:26 Müəllif: Aziza Baxılıb: 30 Bölmə: Qidalanma və Dieta
loading...