Beyinin güclənməsində qəbul etdiyimiz qidaların da çox böyük rolu vardır.
ABŞ-da yayımlanan Men’s Health jurnalında Dr. Tom Gilhoolynin zehin açan qidalar haqqında araşdırması yayımlanıb.
Soya: Oksigen ifrazını artıran soya yaddaşı gücləndirir. Soya südü ya da soyalı yeməklər fiziki və psixoloji zəifliyin qarşısını alır.
Yumurta: D vitamini deposu olan yumurta hüceyrələrin öz-özünü yeniləməsini təmin edir və beyinin fəaliyyətini gücləndirir.
Çiyələk: Antioksidant və C vitamini mənbəyidir. Yaş artdıqca zəifləyən beyinin funksiyalarını tənzimləyir.
Çay:Tərkibindəki flavonoidlər sayəsində beyinin elastikliyini qoruyur və fəaliyyətini artırır.
Qırmızı ət: Dəmirlə zəngin olan qırmızı ət, xüsusilə uşaqlarda zəka səviyyəsini yüksəldir.
Üzüm suyu: Qısa və uzun müddətli yaddaşı qüvvətləndirir. Amma şərab eyni təsirə malik deyil.
Sardina: Tərkibi selenlə zəngin olan sardina sperm səviyyəsini yüksəldir və stressi azaldır.
Brokoli: Foli turşusu əskikliyi gərginlik və əsəbiliyə səbəb olur. Tərkibində yüksək miqdarda foli turşusu olan brokoli bu problemləri ortadan qaldırır.
Vələmir: Karbohidratla zəngin olan vələmir, yaddaşa müsbət təsir göstərir.
Tarix: 21.01.2015 / 11:30 Müəllif: Aziza Baxılıb: 67 Bölmə: Qidalanma və Dieta