ABŞ-da nəşr olunan “Heart” jurnalında əriyin bir çox xəstəliyə müsbət təsiri olduğu bildirilmişdir. Əriyi ürəyin dostu adlandıran jurnal onun ürəklə yanaşı həmçinin həzm sisteminə, qaraciyər, xərçəng və böyrəyə xeyirli olduğunu da qeyd etmişdir. 4 ilə yaxın bir müddət ərzində heyvanlar üzərində aparılan təcrübə zamanı heyvanları iki qrupa ayıraraq bir qrupunu ərik digərinə isə başqa qıda məhsulları ilə yemləmişlər. Təcrübənin sonunda əriklə qidalanan heyvanların daha sağlam olduğu müəyyən olunmuşdur.
Ərik qaraciyər piylənməsinin qarşısıni almaqala yanaşı həmdə ərik qurusu qan azlığına faydalıdır.
Əriyin insan sağlamlığına olan faydaları aşağıdakı kimi sıralanır:
• Ürək əzələlərini qüvvətləndirir
• Beynin fəaliyyətini nizamlayır
• Qaraciyərin piylənməsinin qarşısını alır
• Sümükləri möhkəmləndirir
• Qan azlığının qarşısını alır
• Xərçəngə qarşı qoruyur
• Pəhriz saxlayanların az miqdarda tez-tez ərik qurusu yeməkləri onlarda toxluq hissinin yaranmasına və yemək yeməməyə gətirib çıxarır.
Tarix: 21.01.2015 / 11:26 Müəllif: Aziza Baxılıb: 42 Bölmə: Qidalanma və Dieta