Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Göyərti xərçəngin qarşısını alır

Göyərti xoşlayan insanlarda onkoloji xəstəliklərin yaranması riski xeyli azalır.
Rusiya mətbuatının verdiyi məlumata görə, Avstraliya alimləri şüyüd, cəfəri, göy soğan və digər göyərtilərin insan orqanizminə xeyrini üzə çıxarıb.
Məlum olub ki, həftədə ən azı 3 dəfə göyərti yeyən insanlarda xüsusilə dəri xərçənginin əmələ gəlmə riski düz 55% azalır.
Alimlər bunu göyərtidə böyük həcmdə A, C və E vitaminlərinin, həmçinin digər xeyirli maddələrin olması ilə izah edir.


Tarix: 21.01.2015 / 11:38 Müəllif: Aziza Baxılıb: 28 Bölmə: Qidalanma və Dieta
loading...