İÇİ:
Qırmızı, yaşıl bibər doğrayırıq. Cəfəri və quyruq yağını da doğrayırıq və hamısını geniş bir xarratlıq taxtasına qoyuruq. Zirehlə incə edənə qədər çəkirik. Qiyməyidə əlavə edirik və hamısını bir çəkirik. Duzunu atırıq və yoğurub yuvarlayırıq.
Xərcdən portağal böyüklüyündə parçalar qoparıb yuvarlayırıq. Əlimizə tutmaması üçün əlimizi yüngül ısla-yırıq və kotletləri yastı şişlərə keçiririk. Yağlanmış soba xonçasına düzürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Ləvazimatları üçün, pomidoru, soğanı və cəfəri doğrayırıq. Duzunu istiotu atıb qarışdırırıq və boşqaba qoyuruq. Dırnaq lavaşları də boşqaba düzürük Üzərinə hazırladığımız kababları diziyoruz. Yanında salat, qatıq və turşuyla bərabər xidmət edirik.
ADANA KABABI
600 q. Qiymə
2 qırmızı istiot
3 yaşıl istiot
1 dəstə cəfəri
200 q. Quyruq yağı
Duz
LƏVAZİMATLARI ÜÇÜN:
Dırnaq lavaş
Şirin istiot turşusu
Pomidor
Soğan
Cəfəri
Qatıq
Tarix: 06.04.2015 / 12:53 Müəllif: Nurana Baxılıb: 149 Bölmə: Dünya mətbəxi