Türk mətbəxində ən çox sevdiyim yeməklərdən biri də börəkdir. Börək duzlu piroq hesab olunur. Bir çox börək reseptləri vardır ki, onlar da Türkiyədə bölgədən-bölgəyə, həm ölüçüsünə, həm də formasına görə fərqlənir. Balaca və ya böyük rulet formasında, burma, sprial şəkilli, zərf kimi sarılmış və s. Bu börəklərin içliyi də fərqli ola bilir. Fərqli olmalarına baxmayaraq börəklərin hamısı yuxadan hazırlanır, həm də adi yuxadan. Börək üçün yuxanın içliyi ət, ispanaq, pendir, kabaçok, göbələk, sucuq, kartof və s. tərəvəzlər ola bilər. Sizə təqdim edəcəyim qat-qatlı ispanaqlı börəyin resepti qaynanamın resept kolleksiyasındandır. O, tanıdığım ən yaxşı börək ustasıdır.
Eyni resepti siz pendir, qiymə ət, və Ardı »