Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Dünya mətbəxiÇili şorbası resepti

Tərkibi:
400 q qiymə
600 q lobya
2 pomidor
1 ədəd bolqar bibəri
1-2 ədəd çili istiotu
2-3 ədəd soğan
5-6 diş sarımsaq
400 ml ət suyu (bulyon)
2-3 x.q. tomat pastası
1 ç.q. üyüdülmiş zirə və razyana
sürtgəcdən keçirilmiş pendir - zövqə görə

Hazırlanması:
Soğanı, bibəri və çili istiotunu doğrayın. Lobyanı qaynadın, aşsüzənə töküb suyunu süzün. Pomidorların üstünə qaynar su töküb 1 dəqiqə saxlayın, qabığını soyun. Soğan, bibər və sarımsağı qızardın. Bunlar hazır olana yaxın çili istiotunu əlavə edin.
Qiyməni 3-5 dəqiqə, qarışdıra-qarışdıra qovurun. Hazır olana yaxın cirə və razyana əlavə edin.

Bir az iri qazana həm qiyməni, həm də qızartdığınız tərəvəzləri qoyun, kubik doğranmış pomidorları, tomat pastası və ət suyunu əlavə edin. Qarışdırıb ocağın Ardı »

Dünya mətbəxiPaşa börəyi resepti

Tərkibi:
2,5 st. un
1 yumurta
2 kubik ət bulyonu
0,5 kq qiymə
2 baş soğan
0,5 dəstə cəfəri
0,5 kq qatıq
3-4 diş sarımsaq
125 q kərə yağı
Duz
İstiot
Qırmızı istiot

Hazırlanması:
Unu ələyin, ortasını çalalayın. 1 yumurta qırın.
Unun üzərinə duz səpin. 0,5 st. su əlavə edərək yoğurun.
Xəmiri yaş dəsmalın altında 10 dəqiqə saxlayın.
Soğanı qovurun, qiyməni əlavə edin, suyu çəkilənədək bişirin.
Duz, istiot, qırmızı istiot, doğranmış cəfəri əlavə edin.
Xəmiri 5 bərabər kündəyə bölün. Hər birini 30 sm diametrdə yayın.
Bu yuxaları bol yağda qızardın. Sonra ət bulyonuna batırın.
Siniyə bir qat yuxa, bir lay iç qoymaqla üst-üstə düzün.
Ən son yuxanın üzərinə 3-4 çömçə ət bulyonu tökün.
200 dərəcə qızdırılmış sobada 5-6 dəqiqə bişirin.
Sarımsağı doğrayıb qatıqla qarışdırın. 2 Ardı »

Dünya mətbəxiTürk sayağı qıymalı pomidor dolması resepti

Tərkibi:
Yarım kq orta boy pomidor
250 qr qıyma
1 ədəd böyük boy soğan
1 çay stəkanı düyü
Yarım dəstə cəfəri
1 yemək qaşığı duru yağ
2 yemək qaşığı tamat
2,5 su stəkanı ilıq su
1 tutam qara bibər
Kifayət qədər duz

Hazırlanma qaydası:
Düyünü yuyub duzlu ilıq suda 15 dəqiqə gözlədin.
Pomidorları yaxşıca yuyun, sap qisimlərini qapaq olacaq şəkildə kəsin və içlərini çox dərinə enmədən oyun.
Soğanı soyub kiçik kiçik doğrayın.
Cəfəriləri yuyub incə incə doğrayın.
Geniş bir qabın içində qıymanı, suyunu süzdüyünüz düyüləri, cəfərini, 1 yemək qaşığı tamatı, yağı, pomidor içlərini, duz və qara bibəri yaxşıca qarışdırın.
Hazırladığınız qarışığı pomidorların içlərinə doldurun.
Qalan tamatı 2 su stəkanı ilıq suda əridin.
Pomidorları qazana düzün, üzərinə tamatı suyu əlavə edin.
Qapağı Ardı »

Dünya mətbəxiKaççiatore (İtalyansayağı toyuq)

Tərkibi:
Bir porsiyada 212 kkal.
Toyuğun dilimlənmiş döş əti - 450 qr.
Doğranmış soğan - 1 fincan
Xırdalanmış sarımsaq - 4 dilim
Konservə edilmiş pomidor dilimləri - 2 fincan
Kəklikotu - 1 ç.q.
Reyhan - 1 ç.q.
Tomat püresi - 2 fincan

Hazırlanması:
Toyuğun döş ətini dördbucaq doğrayın, formaya azca zeytun yağı töküb toyuğun döş ətini formaya tökün. Formanı sobaya qoyun.
Toyuğu təxminən yarım saat bişirdikdən sonra soğan və sarımsaq əlavə edib daha 15 dəqiqə bişirin.
Sonra pomidor dilimləri, kəklikotu və reyhan əlavə edin.
Döş ətinin üzərinə tomat pastası töküb yenidən sobaya qoyun.
Daha 30 dəqiqə bişirin.
Süfrəyə kartof və ya tərəvəz qarniri ilə verilir. İstəsəniz göbələk də əlavə edə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiÖzbək plovu

Vəsaitlər:
1 ədəd quru soğan
1 dəstə cəfəri
2 ədəd kök
250 qr qoyun əti
İstiot
Duz
3 qaşıq kərəyağı
1 stəkan göy noxud
5 stəkan su və ya ət suyu
2 ədəd pomidor
3 stəkan plovluq düyü
Hazırlanması:
Düyünü ayırd edib bir qaba qoyun
Duz və üzərini örtəcək qədər isti su qoyub soyumasını gözləyin
Suyunu süzüb soyuq sudan keçirib təkrar suyunu yaxşıca süzdürün
Qazanda yağı əridib düyünü əlavə edin Bir az qovurub suyunu əlavə edib duz tökün Qazanın qapağını bağlayıb 4-5 dəqiqə saxlayın, daha sonra batıq atəşdə plovu bişirin
Ayrı bir qazana, bir şorba qaşığı kərəyağı və rəndələnilmiş soğanı töküb qovurun
Bu vəsaitə, quşbaşı doğranmış ətləri əlavə edib bir az daha qovurun Rəndələnilmiş kök və Ardı »

Dünya mətbəxiPenovani

Tərkibi:
550 q un
400 ml 3,2%-li süd
60 q kərə yağı
2 yumurta
300 q suluquni
300 q imeretiya pendiri
10 q şəkər tozu
5 q quru maya
10 q iri duz
Hazırlanması :
Mayanı bir qədər isti süddə əridin, şəkər tozu, 1 yumurta, azca un (xama qatılığınadək) əlavə edib qarışdırın, yarım saat isti yerdə saxlayın. Barata qalxanadək unun yerdə qalanını ələyin, iri duz və 20 q kərə yağı ilə qarışdırın.
Barata qalxan kimi onu yağla qarışdırılmış una əlavə edin, südün qalanını da töküb çox bərk olmayan xəmir yoğurun. Qida plyonkasına büküb soyuducuya qoyun. 1,5 saatdan sonra, xəmir artandan sonra, çıxarıb 70 q-lıq kündələrə ayırın.
Çörək Ardı »

Dünya mətbəxiBulqur kroket (Türk mətbəxi)

Kroketlər üçün:

2 stəkan incə bulqur (Türkcə buna köftelik bulqur deyirlər). Yarım stəkan mannı (mannı yoxdursa undan istifadə edin, amma mannı daha məsləhətlidir)
2 stəkan qaynar su (bulqur və mannını islatmaq üçün)
Yarım kilo çəkilmiş mal əti
1 stəkan xırda-xırda doğranmış qoz
1 ədəd orta baş soğan - rəndələnmiş
1 ədəd yumurta
1 xörək qaşığı tomat məti (tomat pastası) və yaxud şirin qırmızı bibər məti (və ya ikisinin qarışığı)
1 çay qaşığı duz
Zövqə görə istiot
Zövqə görə zirə - toz halına gətirin (zəruri deyil)
1 stəkan duru yağ - qızartmaq üçün

Pomidor sousu üçün:

2 ədəd yetişmiş pomidor (əgər pomidor çox sulu deyilsə, onda sousa bir az tomat məti də əlavə etmək olar) Ardı »

Dünya mətbəxiDarçınlı armud suyu

Sağlam sərinliyin digər adına da "Darçınlı Armud" suyu deyə bilərik. Çünki xoş qoxulu və ləzzətli bu içki qansızlığa, vərəmə, beyin yorğunluğu çəkənlərə yaxşı təsir etməklə qalmır eyni zamanda bədəndəki toksinləri atmanıza köməkçi olur və budur sizə praktik resepti…

Vəsaitlər
• 4 ədəd armud
• ½ çay qaşığı darçın
• 1 ədəd portağal

Hazırlanması
1. Armudları təmizləyib qabıqlarıyla birlikdə 4-ə bölün.
2. Portağalın qabığını soyun və armudlarla birlikdə meyvə sıxacağından keçirin.
3. İçinə darçını əlavə edib qarışdırdıqdan sonra xidmət edin. Ardı »