Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Dünya mətbəxiLavaşdan sadə pizza

Vəsaitlər :

• 1 ədəd lavaş
• 3 şorba qaşığı zeytunyağı
• 5 şorba qaşığı pomidor sousu
• 3 diş sarımsaq
• 200 qr holland pendiri
• 1 ədəd yaşıl bibər
• 1 ədəd qırmızı bibər
• 2-3 ədəd bibər turşusu
• 10 dilim sosiska
• Qara bibər
• pulbiber
• Duz
Hazırlanması :
Sousu üçün, bir tavaya 3 şorba qaşığı zeytun yağı və 5 şorba qaşığı pomidor sousunu əlavə bişirin. Içinə rəndələnilmiş 3 diş sarımsağı əlavə edin. duz, istiot əlavə pomidor sousunu hazırlayın. Bu tərif üçün yüngül bayatlamış lavaş çörəyi ideal. Əgər, Lava təzə isə sobada bir az qurudaraq pizza üçün hazır hala gətirə bilərsiniz. Lavaş çörəyinə hazırladığınız pomidor sousunun yarısını yayaraq, üzərinə Ardı »

Dünya mətbəxiQaraçı şnitseli

Tərkibi:
Bişmiş kolbasa
Bərk pendir
Yumurta
Duz
Un
Hazırlanması:
Pendiri və kolbasanı nazik dilimlərə doğrayın. Pendir diliminin üstünə kolbasa dilimi qoyun, beləcə üç dəfə təkrar edin (6 qat). Əvvəlcə una, sonra duzla çalınmış yumurtaya batırın. Sonra yenə una və yumurtaya batırın, qaynar yağda qızardın. Ardı »

Dünya mətbəxiFransız qayğanağı resepti

Tərkibi (1-2 pay):
1 xırda soğan
2 xırda pomidor
2 dilim çörək
2 yumurta
pendir
duz

Hazırlanması:
Soğanı xırda doğrayıb bitki yağında qovurun.
Pomidorları xırdalayıb soğana əlavə edin.
Çörək dilimlərini kubik doğrayıb tavaya tökün.
2 yumurtanı çalın, tavadakılara əlavə edin.
Qarışdırın. Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpib tavanın qapağını örtün. Pendir əriyəndə qayğanaq hazırdır.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiAsand Hamburger hazırlanması

Tərkibi:
4 ədəd hamburger çörəyi
4 ədəd cücə burger
4 ədəd xiyar turşusu
1 ədəd böyük boy pomidor
2 yarpaq buruq

Hazırlanması:
Cücə burger az yağda bişirilir. Pomidor halqa-halqa doğranır.
Turşu incə-incə boyuna kəsilər. Bnlar 4 parçaya bölünər bütün vəsaitlər çörəyin arasına qoyular yüngül basdırılar.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiLobya paştetindən rulet

Tərkibi :

400 q lobya
200 q qoz
3-4 diş sarımsaq
duz
üyüdülmüş keşniş toxumu
qara və qırmızı istiot
150 q yumşaq kərə yağı

Hazırlanması :

Lobyanı artlayıb yuyun, bir gecə soyuq suda saxlayın.

Sabahı gün suyu süzün, yeni su əlavə edib orta itilikdə ocaqda hazır olanadək bişirin, soyudun.

Lobyanın qaynadığı suyun 1 stəkanını saxlayın, qalanını atın.

Bişmiş lobyanı, qozu, sarımsağı, duzu, qara və qırmızı istiotu, keşniş toxumunu blenderdə xırdalayın. Quru alınsa, tədricən ayırdığınız lobya suyundan əlavə edin (təxminən 0,5 st. lazım olacaq).

Masanın üstünə qida plyonkası çəkin, üzərinə lobya püresini 1 sm qalınlıqda döşəyin. Üzərinə yumşaldılmış yağ çəkin, qida plyonkasının köməyilə rulet kimi bükün, elə həmin Ardı »

Dünya mətbəxiBallı qatıq (Uşaqlar üçün)

Vəsaitlər
3 yemək qaşığı qatıq
2 yemək qaşığı bal

Hazırlanması
Xüsusilə uşaqların çox sevdiyi həm ləzzətli, həm praktik, həm də 5 dəqiqə də hazırlanan bir qarışıqdır. Bir kasaya qatığı qoyub üzərinə bal gəzdiririk. İstəsəniz bal və qatığı qarışdıraraq da xidmət edə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiŞaurma (user Xratuginanın istəyi)

Ərzaqlar:
Toyuğun döş əti
3 pomidor
Kələm
3 yaşıl xiyar
3 duzlu xiyar
3-4 yerkökü
10 ədəd lavaş
4 xörək qaşığı smetan
4 xörək qaşığı qatıq
4 xörək qaşığı mayonez
6-8 diş sarımsaq
Qara istiot, qırmızı istiot, ketçup
Ədviyyat və göyərti zövqə görə (keşniş, şüyüd, cəfəri)

Şaurma üçün sarımsaqlı sous:
Sarımsağı təmizləyib sürtkəcdən keçiririk. Bura ədviyyatlar, azca şüyüd, mayonez və qatıq əlavə edilir. Zövqə görə sirkə də əlavə edə bilərsiniz. Yaxşıca qarışdırıb dadın tam qarışması üçün yarım saat saxlayırıq.

Hazırlanması:
Toyuğun döş ətini 20 dəqiqə qaynadırıq, sonra ədviyyat, duz, istiot əlavə edərək tavada qızardırıq. Kələmi xırda-xırda doğrayırıq. Yerkökünü sürtkəcdən keçirib kələmə qatırıq. Eləcə də xiyar-pomidoru nazik doğrayıb hazırlayırıq. Sonra lavaşı qoyub üzərinə sous çəkib hazırladığımız ərzaqları sıra ilə Ardı »

Dünya mətbəxiTrabzon çörəyi

Trabzon çörəyi

MATERİAL SİYAHISI:

5 su b. Un
1 pk. Quru maya
1 su b. Süd
Yarım çay b. Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. İlıq su qoyduğumuz bir stəkana quru maya töküb qarışdırırıq. Unun üzərinə duz səpirik və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya əridən maya tökürük.

Südü və zeytun yağını tökürük və ortadan başlayaraq yoğururuq. bir xəmir əldə edirik. Bir parça ayırıb üzəri üçün hörgü edirik. Qalanı töküb yağlı kağız etdirdiyimiz soba xonçasına alırıq. Üstünə hörgü yerləşdiririk. Xəmiri mayalanmaya buraxırıq. Üzərinə zeytun yağı sürürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Ardı »