Dünya mətbəxi → Yaxın Şərqin musaka ləzzəti
Tərkibi:
Badımcan 600 qram
Zeytun yağı 80 ml
Baş soğan - 1 ədəd, 100 qram
Mal ətindən qiymə 600 qram
Ağ çaxır - 200 ml (quru)
Pomidor - 400 qram
Dəniz duzu - 1 çay qaşığı
Cəfəri qurusu - 2 çay qaşığı
Darçın - ½ çay qaşığı
Qəhvəyi şəkər tozu - 5 qram
Kartof 600 qram
Süd 500 ml
Buğda unu - 40 qram
Kərə yağı 50 qram
Muskat döyülmüş.
Hazırlanması:
1. Badımcanı 1-1,5 sm qalınlığında doğrayın, duzlayın, üzərinə zeytun yağı çiləyin və 180 dərəcə isidilən sobada 30 dəqiqə yumşalana qədər bişirin.
2. Soğanı xırda doğrayın, 2-3 dəqiqə qovurun.
3. Qiyməni soğana əlavə edib birlikdə qızardın. Ət qızaranda şərab əlavə edib 20 Ardı »