Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Dünya mətbəxiÇöpdə eskimo

Tərkibi:

Toyuq silesi-4 ədəd
Ət farşı-300 q
Göbələk-100 q
Soğan-2 baş
Yumurta-1 ədəd
Zeytun yağı
Duz, istiot

Hazırlanması:

1. Toyuq fileləri bir-bir streçin arasında döyəclənib duzlanır, istiotlanır.

2. Soğan xırda doğranılır və yağda qovrulur. Soğanın yarısı, yumurta sarısı, xırdalanmış sarımsaq, duz və istiot ət farşına əlavə edilib qarışdırılır və hər toyuq filesinin üzərinə qoyulur.

3. Göbələk xırdalanır, yağda qovrulur və soğanın qalan hissəsinə əlavə edilir. Göbələk-soğan qarışığı farşın üzərinə qoyulur.

4. Çöplər qabaqcadan 2 saat soyuq suda isladılır.

5. File isladılmış çöplərin yarısı içində olmaq şərti ilə rulet formasında bükülür.

6. Hər bükülmüş rulet folqaya yaxşı bükülür (çöplərin ucu çöldə qalmalıdır) və tikişi yuxarıda olmaq şərti ilə listə yerləşdirlir.

7. Çöpdə eskimo qabaqcaqda 180-200 dərəcəyədək Ardı »

Dünya mətbəxiUrfa nimçə (tepsi) kababı

Tərkibi:
3 kq badımcan
750 qram yağlı qıyma ət
Yetərincə duz

Hazırlanması:
Badımcanları 3 santimetr enində kəsirik.
Qıymaya duz əlavə edirik.
Bir badımcan bir ət düzürük.
Ət yağlı olduğu üçün ayrıva yağ qoymuruq.
Sobaya qoyuruq və bişir.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiKartoflu Selanik piroqu

Kartoflu Selanik piroqu

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Ortasını açırıq. Ortasına zeytun yağını və qatıq suyunu axıdırıq. Unun üstünə də duz səpirik. Ortadan mayeləri qarışdıraraq yoğurmağa başlayırıq. İlıq su əlavə edərək yoğurmağa davam edirik. xəmir əldə edirik. Daxili xərci üçün kartofları soyuruq Xəmirdən 24 parçaya ayırıb yuvarlayırıq. Gəldiyimiz xəmirləri pərlə desert boşqabı böyüklüyündə açırıq. Kərə yağını əriyərək duru yağla qarışdırırıq. Açdığımız xəmirlərdən 12 dənəsini aralarına yağ qarışığından sürərək üst-üstə qoyuruq. Digər 12 bəzə də aralarını yağlayaraq üst-üstə diziyoruz. Kartofları incə dilimliyirik.Bu dilimləri də küp küp doğrayırıq. Soğanı da yeməli doğrayırıq. Kartof və soğanı bir kasaya alıb duzunu və qara bibəri qoyuruq. Yuvarlaq Ardı »

Dünya mətbəxiTost

Ərzaqlar :
1. pendir
2. kere yağı
3.zeytun
4. pomidor
5. kolbasa
6. sosis.
7. yumurta
8. mayonez
9. ketçup
10. duz
11. xiyar turşusu
12. bayat corek

Hazırlanma Qaydası :

İlk olaraq bayat coreyin arasına ve her yerine kereyağını cekin, pendiri rende cihazında gozel rendeleyib, zeytinun tumlarini ayırdıqdan sonra bir qaba qoyun ve pomidorlarin qabiqlarını soyub zeytunla birlikte ezin ve suyunu çıxarın. Sosis, ve kolbasani en ince şekilde kesip coreyin her yerini dolduracak şekilde yerleşdirin, yumurtanı bir qabda va çırptıktan sonra hemir fırçasıyla içine cekin. Hamisini coreyin arasına qoyduqdan sonra qaynar olan tost aparatina yerleşdirib gozleyin ve bu arada mayonez ve ketçupı bir su stekaninin içine koyub corek qizarana qeder çalxalayın. ve son Ardı »

Dünya mətbəxiVişnəli toyiqlu plov

Vişnəli toyiqlu plov

İÇİ:

Toyuğu qaynayan suya qoyuruq. 2 soğanı bütün olaraq qazana qoyuruq. Duz, istiot və bir az zəfəran atırıq. Pörtməyə qoyuruq .soğanları xırda doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və soğanı qovururuq. Bir çay stəkanına da az zəfəran qoyub üstünə isti su töküb qoxleyirik.vişnelerin tumlarını çıxarırıq. Tavadakı soğan karameldə olana qədər qovururuq.

Üzərinə albalı əlavə edərək bişməyə buraxırık kuru üzüm və xurma qoyaraq bişirməyə davam edirik.pilav üçün qazana su töküb qaynadırıq. Düyü qarışdırma qabına qoyuruq. Üzərinə su qoyub saxlayırıq. Suyunu süzüb yaxşıca yaxayırıq kaynayan suya duzunu atırıq. Baxdığımız düyü də əlavə edirik. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Kartofları soyaraq dilimliyirik.tencereye kartofları düzürük. Ardı »

Dünya mətbəxiÇiyələk souslu benye

Benye - fritürdə qızardılmış ekler-ponçiklərdir. İçi boş, üstü isə xırt-xırtlı. Bunları hazırlayarkən nəzərə alın ki, bişirərkən həcmi 3-4 dəfə böyüyür.

Belə ponçikləri adətən süfrəyə portağal sedrası, yaxud darçınla qarışdırılmış şəkər pudrasına batıraraq verirlər. Çiyələkli sousla da çox dadlı olur.

Tərkibi (30-40 ədəd):

250 ml su
125 q kərə yağı
1/4 ç.q. duz
125 q un
1/2 ç.q. şəkər tozu
0,5 limonun sedrası
4 yumurta

fritür üçün bitki yağı

çiyələkli sous:
400 q çiyələk
200 q şəkər tozu
1 x.q. balzam sirkəsi

Çiyələk sousu:

Tavaya çiyələk və şəkər tozunu qoyub orta itilikli odda qarışdıraraq şəkər əriyincə bişirin. Balzam sirkəsi əlavə edib qarışdıraraq daha 10 dəqiqə bişirin. Ocaqdan götürün.
Qazana su tökün, duz, şəkər Ardı »

Dünya mətbəxiGöbələkli omlet

Tərkibi:

1 şorba qaşığı duru yağ
1 su stəkanı dilimlənmiş göbələk
3 dənə yumurta
1 çay qaşığı tomat pastası
Duz və istiot

Hazırlanması:

Yağı tavaya tökün. Göbələkləri əlavə edib, orta istilikdə qovurun. Tomat əlavə edərək qarışdırın. Yumurtaları bir kasada qırıb, duz və istiotu da əlavə edərək əldə çalın. Sonda isə, göbələklərin üzərinə töküb bişirək.Artıq hazırdır...

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiTərəvəzli pide

Xəmiri üçün:
4 su stəkanı un
1 su stəkanı ilıq süd
40 qr yaş maya
1 yumurta
1 qəhvə fincanı ərinmiş yağ
2 yemək qaşığı günəbaxan yağı
Duz

İçlik üçün:

1 balqabaq
1 kök
4 göbələk
2 pomidor
1 acı bibər
2 yemək qaşığı günəbaxan yağı
Duz
Qara bibər
Kənarları üçün:
1 yumurta asarısı
Hazırlanması:
Xəmir üçün lazımlı vəsaitləri dərin bir qabda yoğurub yarım saat saxlayın. Balqabaq ilə kökü rəndələyin. Bibəri doğrayın. Kök, balqabaq və bibəri günəbaxan yağında qızardın. Göbələkləri kiçik doğrayıb əlavə edin. Pomidorların qabığını soyub kiçik parçalar şəklində doğrayaraq əlavə edin. Duz, qara bibər ilə dadlandırın. Soyumağa buraxın. Xəmirdən parçalar qoparıb unladığınız dəzgahda yumrular açın. Ortasına tərəvəzli qarışıq yayıb kənarlarını içə doğru yüngülcə qıvırın. Kənarlarına yumurta sarısı sürtüb 180 Ardı »