Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Dünya mətbəxiBrokoli souslu makaron

Vəsaitlər:
* Yarım kilo brokoli
* 1 qutu süd kremi (200 ml)
* Yarım paket makaron
* 1 diş sarımsaq
* 1 ədəd orta boy kök
* Zövqünüzə görə duz, qara bibər

Hazırlanması:
Makaronu, paketin üzərində göstərilən müddət qədər qaynadıb süzün. Brokolini yuyub saplarını kəsərək təmizləyin.Buxarda və ya qaynar suda yumuşalana qədər qaynadın. Qaynadılan brokoliyi süzüb mətbəx nimçəsində çəkin. Sarımsağın qabığını soyub rəndələyin. Sous nimçəsinə brokoli, sarımsaq və kremi götürüb qarışdırın. Orta dərəcəli atəşdə bir qədər qaynadın. Duz və qara bibər əlavə edib qarışdırın. Sous nimçəsini ocaqdan endirin.
Xidmət qabına makaronu alın. Üzərinə brokoli sousunu gəzdirin. Kökün qabığını soyub rəndələyin. Brokoli sousun üzərinə səpin.

Nuş olsun ! Ardı »

Dünya mətbəxiArepa nədir?

Venezuelalılar çox miqdarda qarğıdalı da istehlak və qarğıdalı unu ilə dəyişik bir çörək edərlər. İçinə duzsuz bir cür lor pendiri qoyduqları bu çörəyə "Arepa" deyərlər.
Təzə olaraq edib istehlak etdikləri Arepa'nı səhər naharda yedikləri kimi, günortanın də ortasından ikiyə bölüb, arasına ət, toyuq və ya balıq qoyaraq yerlər.

Vəsaitlər:
2 su stəkanı qarğıdalı unu
Yarım su stəkanı lor pendir Ardı »

Dünya mətbəxiPendirli pidə

İçindəkilər:
3 su stəkanı un
400 qr. rəndələnilmiş holland pendiri
1 yumurta
3 stəkan su
1 xörək qaşığı şəkər
50 qr. kərə yağı
1/2 yemək qaşığı yaş maya
2 çay qaşığı duz, qara istiot

Hazırlanması:
Un, su, duz, maya və şəkəri bir qabda yoğurun. Əldə etdiyiniz xəmiri yarım saat gözlədin. Xəmiri dörd bərabər hissəyə ayırın. Unun köməyi ilə xəmiri yumru bir şəkildə açın. Xəmiri əlinizə alıb, iki kənarından yana doğru çəkərək ellips şəkildə uzadın. Ellips şəkildə hazırladığınız xəmirin ortasına fırçayla çırpılmış yumurta sürtüb, əlinizlə holland pendirini yayın. Kənarlarını bir santimetr içə qıvırıb, iki ucunu birləşdirin. Fırça köməyi ilə çırpılmış yumurta sürtüb, yağlanmış soba qabına düzün və isti sobada (200o) 15 dəqiqə Ardı »

Dünya mətbəxiPekin ördəyi resepti

Tərkibi:
1 Ədəd Pekin ördəyi
Şirin və turş sous
Təzə soğan və xiyar
Pancake ya da dürüm xəmiri

Hazırlanması:
Təmizlənmiş Pekin ördəyini günəş görən bir yerə asın və 2-3 gün gözlətdikdən sonra, sobada çevirərək bişirin.
(Hong Kongda köz atəşiylə qızdırılan bir sobada bişirin).
Bişdikdən sonra yarpaq şəklində dilimləyin və xidmət qabına alın.
Pancake ya da dürüm xəmirinin içinə ördəkdən qoyun.
Şirin və turş sous gəzdirib, doğranmış təzə soğan və xiyarla birlikdə yeyin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiDraniki

Tərkibi:
*1 kq kartof
*100 qr soğan
*1 çay qaşığı duz
*1 çay qaşığı qara üyüdülmüş istiot
*100 ml bitki yağı
*1 yumurta
*3 xörək qaşığı un


Hazırlanması:
Kartofu qabıqdan təmizləmək, xırda sürtkəcdən sürtmək, blenderdə xırdalamaq və ya ət çəkənin üstündən burmaq lazımdır. Kartofla qarışdırmaq, sonra şirəni tökmək lazımdır. Qarışığa yumurtanı əlavə etmək, duz, tünd üyüdülmüş istiot, unu qarışdırmaq lazımdır. Bərk qızdırılmış tavaya bitki yağını tökmək, xörək qaşığıyla kiçik blinçiklər şəklində kartof kütləsini çıxartmaq lazımdır. Blinçikləri orta alovda qızartmaq lazımdır. Ardı »

Dünya mətbəxiPaşa börəyi resepti

Tərkibi:
2,5 st. un
1 yumurta
2 kubik ət bulyonu
0,5 kq qiymə
2 baş soğan
0,5 dəstə cəfəri
0,5 kq qatıq
3-4 diş sarımsaq
125 q kərə yağı
Duz
İstiot
Qırmızı istiot

Hazırlanması:
Unu ələyin, ortasını çalalayın. 1 yumurta qırın.
Unun üzərinə duz səpin. 0,5 st. su əlavə edərək yoğurun.
Xəmiri yaş dəsmalın altında 10 dəqiqə saxlayın.
Soğanı qovurun, qiyməni əlavə edin, suyu çəkilənədək bişirin.
Duz, istiot, qırmızı istiot, doğranmış cəfəri əlavə edin.
Xəmiri 5 bərabər kündəyə bölün. Hər birini 30 sm diametrdə yayın.
Bu yuxaları bol yağda qızardın. Sonra ət bulyonuna batırın.
Siniyə bir qat yuxa, bir lay iç qoymaqla üst-üstə düzün.
Ən son yuxanın üzərinə 3-4 çömçə ət bulyonu tökün.
200 dərəcə qızdırılmış sobada 5-6 dəqiqə bişirin.
Sarımsağı doğrayıb qatıqla qarışdırın. 2 Ardı »

Dünya mətbəxiKartoflu Selanik piroqu

Kartoflu Selanik piroqu

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Ortasını açırıq. Ortasına zeytun yağını və qatıq suyunu axıdırıq. Unun üstünə də duz səpirik. Ortadan mayeləri qarışdıraraq yoğurmağa başlayırıq. İlıq su əlavə edərək yoğurmağa davam edirik. xəmir əldə edirik. Daxili xərci üçün kartofları soyuruq Xəmirdən 24 parçaya ayırıb yuvarlayırıq. Gəldiyimiz xəmirləri pərlə desert boşqabı böyüklüyündə açırıq. Kərə yağını əriyərək duru yağla qarışdırırıq. Açdığımız xəmirlərdən 12 dənəsini aralarına yağ qarışığından sürərək üst-üstə qoyuruq. Digər 12 bəzə də aralarını yağlayaraq üst-üstə diziyoruz. Kartofları incə dilimliyirik.Bu dilimləri də küp küp doğrayırıq. Soğanı da yeməli doğrayırıq. Kartof və soğanı bir kasaya alıb duzunu və qara bibəri qoyuruq. Yuvarlaq Ardı »

Dünya mətbəxiLemon-qran

Bu sous bulka və kekslə süfrəyə verilir.

Tərkibi (2 pay):
5 q kartof nişastası
100 q limon
30 q kərə yağı
30 q şəkər tozu
150 ml su

Hazırlanması:
Limonun qabığını soyun, şirəsini sıxın. Şirənin yarısını qazana tökün, şəkər tozu, yağ və 150 ml su əlavə edin. Qarışdırın. Şəkər tozu əriyənədək qarışdıra-qarışdıra bişirin. Şəkər tozu əriyəndə limon şirəsinin digər yarısı ilə qarışdırılmış nişastanı əlavə edib hazır olanadək qarışdıra-qarışdıra bişirin. Eyni cinsli kütlə alınmalıdır.

Nuş olsun! Ardı »