Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Dünya mətbəxiXarço şorbası resepti

Tərkibi:
300 qr mal əti
1 ədəd kartof
1 ədəd soğan
100 qr yumru düyü
1 diş sarımsaq
60 qr kərə yağı
1 ç/q tomat pastası
2 ədəd dəfnə yarpağı
nanə qurusu
sarıkök
duz

Hazırlanması:
1. Ət yuyulur, üzərinə su tökülür, qaynadılır və üzərinə yığılan köpük qaşıqla götürülür.


2. Ət bişdikdən sonra xırda doğranılır və ya əlnən kiçik hissələrə ayrılır.

3. Soğanın qabığı soyulur, xırda doğranılır.


4. Yemək bişirilən qazana yağ tökülür. Yağ əridikdən sonra üzərinə doğranılmış soğan əlavə edilir, biraz qızardılır.

5. Soğan rəngini dəyişdikdə tomat pastası və qasığın ucunda sarıkök əlavə olunur.


6. Sarımsağın qabığı soyulur və xırda doğranılır.


7. Sarımsaq, xırdalanmiş ət, dəfnə yarpağı soğanın üzərinə əlavə olunur və hamısı biryerdə 1-2 dəqiqə bişirilir.


8. Qazana 1,5 litr Ardı »

Dünya mətbəxiTost

Ərzaqlar :
1. pendir
2. kere yağı
3.zeytun
4. pomidor
5. kolbasa
6. sosis.
7. yumurta
8. mayonez
9. ketçup
10. duz
11. xiyar turşusu
12. bayat corek

Hazırlanma Qaydası :

İlk olaraq bayat coreyin arasına ve her yerine kereyağını cekin, pendiri rende cihazında gozel rendeleyib, zeytinun tumlarini ayırdıqdan sonra bir qaba qoyun ve pomidorlarin qabiqlarını soyub zeytunla birlikte ezin ve suyunu çıxarın. Sosis, ve kolbasani en ince şekilde kesip coreyin her yerini dolduracak şekilde yerleşdirin, yumurtanı bir qabda va çırptıktan sonra hemir fırçasıyla içine cekin. Hamisini coreyin arasına qoyduqdan sonra qaynar olan tost aparatina yerleşdirib gozleyin ve bu arada mayonez ve ketçupı bir su stekaninin içine koyub corek qizarana qeder çalxalayın. ve son Ardı »

Dünya mətbəxiFıstıqlı kabab

Tərkibi (4 pay):

500 q quzu əti
200 q antep fıstığı
duz
4 ədəd acı istiot
4 pomidor

Əti maşının iri gözündən çəkin. Antep fıstığı və duz əlavə edin. Yoğurun. 24 yerə bölün. Hər birini şişə çəkin. Manqalda bişirin.

Soğanı doğrayıb sumaxla qarışdırın.

Hazır kababın üstünə səpin.

Süfrəyə plov, közlənmiş istiot və pomidorla verə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiZeytun yağlı brokoli

Tərkibi:
* Yarım kq brokoli
* 1 ədəd qırmızı bibər
* 1 ədəd sarı bibər
* yarım limon
* 1 ədəd yumurta
* 10-15 ədəd pomidor
* 1 ədəd kök
* 2 ədəd soğan
* Yarım su stəkanı zeytun yağı
* 1,5 litr su
* 1 çay qaşığı şəkər
* duz
* qara bibər

Hazırlanması:
Dərin bir qazanın yarısından çoxunu su ilə doldurun. Yarım kilo brokolini suyun içərisinə ataraq 15 dəqiqə qaynadın. Qaynadılmış olan brokolini bir qaba əlıavə edin. Bu vaxt başqa bir qazanda yarım su stəkanı zeytun yağı və kub-kub doğranmış soğanları qovurun.
Üzərinə kökü incə dilimlər halında doğrayın və soğanlar ilə qovurun. Sarı və qırmızı bibərləri də incə dilimlər halında doğrayaraq qazana atın və bir Ardı »

Dünya mətbəxiLahmacun resepti

Tərkibi:
Xəmiri üçün:
1 ç/q quru maya
1 ç/q şəkər tozu
2 stəkan ilıq su
4 stəkan əla növ un
1 ç/q duz

Üstü üçün:
225 q çəkilmiş qoyun əti
1 ədəd orta ölçüdə soğan - xırda-xırda doğranmış
3 ədəd pomidor - qabığı soyulmuş, sulu hissəsi çıxarılmış və xırda-xırda doğranmış
1 dəstə xırda-xırda doğranmış cəfəri
2diş xırda-xırda doğranmış sarımsaq
1 x/q pul bibər.
2 ç/q-ı şirin qırmızı bibər tozu
zövqə görə duz
2 x/q soyuq su

Süfrəyə üermək üçün:
cəfəri, limon və ayran

Hazırlanması:
Əvvəcə xəmiri hazırlayın. Bir qabda maya, şəkər tozu, dir çimdik və 1/2 stəkan ilıq suyu maya həll olana qədər qarışdırın. Qoyun isti yerdə köpüklənənədək qalsın. 4 stəkan unu iri qaba ələyin. Üstünə 1 ç/q duz,
mayalı qarışığı əlavə Ardı »

Dünya mətbəxiLəziz gül çayı

Gül çayı həm qoxusu, həm də dadı ilə sizi sakitləşdirəcək.
Gül çayını hazırlamaq üçün qızılgülün ləçəkləri lazımdır. İsti yay günlərində sərinləmək üçün təravətli qızılgül çayı hazırlmağın əsl vaxtıdır. Qurudulmuş bitki satılan mağazalardan qızılgül alın və hər səhər bir neçə ləçəyini qaynar suyun içinə atın. Gülün suyun dibinə qədər çökməsini gözləyin. Gül çayınız artıq hazırdır. Ardı »

Dünya mətbəxiTrabzon çörəyi

Trabzon çörəyi

MATERİAL SİYAHISI:

5 su b. Un
1 pk. Quru maya
1 su b. Süd
Yarım çay b. Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. İlıq su qoyduğumuz bir stəkana quru maya töküb qarışdırırıq. Unun üzərinə duz səpirik və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya əridən maya tökürük.

Südü və zeytun yağını tökürük və ortadan başlayaraq yoğururuq. bir xəmir əldə edirik. Bir parça ayırıb üzəri üçün hörgü edirik. Qalanı töküb yağlı kağız etdirdiyimiz soba xonçasına alırıq. Üstünə hörgü yerləşdiririk. Xəmiri mayalanmaya buraxırıq. Üzərinə zeytun yağı sürürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Ardı »

Dünya mətbəxiÇiyələkli Pudinq

Ərzaqlar:
5 stəkan süd
1 stəkan şəkər tozu
1 çay stəkanı nişasta
200qr çiyələk

Hazırlanması:
Çiyələkləri təmizləyib mikserdə vəya əliniizlə əzin. Digər ərzaqların hamısını qazanda qarışdıraraq qaynadın.(çiyələyi qatmayın). Topa topa olmasın deyə mikserlə çalın. Sonda çiyələyi əlavə edin. 2-3 dəqiqə qaynadıqdan sonra götürün. Kasalara boşaldın. Üzərini çiyələklə bəzəyin.

Nuş olsun! Ardı »