Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Dünya mətbəxiÇiyələkli Pudinq

Ərzaqlar:
5 stəkan süd
1 stəkan şəkər tozu
1 çay stəkanı nişasta
200qr çiyələk

Hazırlanması:
Çiyələkləri təmizləyib mikserdə vəya əliniizlə əzin. Digər ərzaqların hamısını qazanda qarışdıraraq qaynadın.(çiyələyi qatmayın). Topa topa olmasın deyə mikserlə çalın. Sonda çiyələyi əlavə edin. 2-3 dəqiqə qaynadıqdan sonra götürün. Kasalara boşaldın. Üzərini çiyələklə bəzəyin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiDondurmalı sufle

Vəsaitlər:
-100 qr tünd şokolad
-100 qr kərə yağı
-3 Yumurta sarısı
-1 çay stəkanı şəkər
-1 yemək qaşığı un

Üzəri üçün:
pudra şəkəri və dondurma

Hazırlanması:
Yumurta və şəkər tozu mikser köməyi ilə təxminən 5 dəqiqə çırpın. İçinə unu əlavə edərək təkrar qarışdırıb çırpmağa davam edin. Şokolad və kərə yağını əridib,yumurtalı qarışığa əlavə edin. Yağlanmış kiçik sufle üçün qablara vəsaiti paylaştırın. Əvvəldən isidilmiş 200 dərəcə sobada 7-8 dəqiqə bişirib,çıxarın. Üzərinə pudra şəkəri və dondurma ilə bəzəyin.

Nuş olsun... Ardı »

Dünya mətbəxiDondurma dadı verən yoqurt

Ərzaqlar:
500 qr süzmə qatıq (dadı bir az şirin olmalıdır)
3-4 qaşıq meyvə (çiyələk, böyürtkən, şaftalı və.s) donmuş ola bilər. Amma yeni olması məsləhətdir
2-3 şəkər yerinə bir qaşıq bal
Yarım limonun suyu

Hazırlanması:
Əvvəlcə qatığı buz qabına doldurun və üstü buz olmasın görə yaxşı bağlayın. Yaxşı donduqdan sonra buzları da digər ərzaqları blenderden keçirin və yaxşıca qarışdırın. Bu zaman qatıq bir az ərimiş olacaq. Daha sonra alınan qarışığı dondurma qabına töküb yenidən buzxanaya qoyun və 1 saat qədər saxlayın. Ardı »

Dünya mətbəxiDraniki

Tərkibi:
*1 kq kartof
*100 qr soğan
*1 çay qaşığı duz
*1 çay qaşığı qara üyüdülmüş istiot
*100 ml bitki yağı
*1 yumurta
*3 xörək qaşığı un


Hazırlanması:
Kartofu qabıqdan təmizləmək, xırda sürtkəcdən sürtmək, blenderdə xırdalamaq və ya ət çəkənin üstündən burmaq lazımdır. Kartofla qarışdırmaq, sonra şirəni tökmək lazımdır. Qarışığa yumurtanı əlavə etmək, duz, tünd üyüdülmüş istiot, unu qarışdırmaq lazımdır. Bərk qızdırılmış tavaya bitki yağını tökmək, xörək qaşığıyla kiçik blinçiklər şəklində kartof kütləsini çıxartmaq lazımdır. Blinçikləri orta alovda qızartmaq lazımdır. Ardı »

Dünya mətbəxiƏtli Kıbrıs dürməyi

Ətli Kıbrıs dürməyi

İÇİ:

Dana ətini zolaq zolaq doğrayırıq. Soğanları xırda doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük və əti qoyub qovururuq. Arxasınca soğanı əlavə edirik və qovururuq Ətin bişməsinə yaxın duzunu atırıq.

Kartofları soyuruq və alma kəsiyi doğrayaraq qızardırıq. Pomidorları dilimləyirik.Ağ pendiridə dilimləyirik. yağ qoyduğumuz tavada qızardırıq. Cəfəri incə nazik doğrayırıq. Lavaşları dəzgaha düzürük..Hazırladığımız əti lavaşlara bölüşdürürük.

Üzərinə ağ pendir və pomidor kəsiklərini bölüşdürürük. Qızarmış kartofları düzürük Cəfəri səpirik. Lavaşları dürüm şəklində bükürük. Ləvazimatları üçün, xiyarı, şüyüdü və nanə xırda doğrayırıq. Hamısını qatığa iştirak edirik və çalırıq. Dürüm-lərlə bərabər xidmət edirik.

ƏTLİ KİPR DÜRÜM-ü

500 q. Dana əti
10 lavaş
Ardı »

Dünya mətbəxiSoğanlı italyan çörəyi

Tərkibi:
1 st. qaynanmış isti su
1 st. buğda unu
5 q maya
1 ç.q. duz
1 desert qaşığı şəkər tozu
1 x.q. xama
1 x.q. bitki yağı (xəmirə)
2 baş soğan
soğanı qovurmaq üçün bitki yağı

Bu çörəyi şorba, yaxud ana yeməklə, eləcə də üzərinə kərə yağı çəkib qəhvə və ya çayla birlikdə süfrəyə vermək olar.

Hazırlanması:
Ləyənə isti su tökün. Şəkər tozu, duz, maya və 1 x.q. unu içində əridin. Baratanı 20 dəqiqə isti yerdə saxlayın.
Barata gələnədək soğanı hazırlayın. Təmizləyib xırda doğrayın, yağda qızılı rəng alanadək qovurun. Soyudun.
Baratanın içinə qovrulmuş soğanı, xamanı, yağı əlavə edin, tədricən un vurmaqla elastik qatı xəmir yoğurun. Hazır xəmirin Ardı »

Dünya mətbəxiKrepin hazırlanma qaydası ( türk mətbəxndən)

Vasitələr:
1,5 su stəkanı süd
1,5 su stəkanı un
2 yumurta
Az miqdar duru yağ
1 çay qaşığı duz

Hazırlanması:

Geniş bir qaba yumurta, süd, duz və az bir miqdar duru yağ qoyub yaxşıca çırpın.Bu qarışığın içinə unuda əlavə edib, poza konsistensiyasına getirin.Krep tavasının yada orta boy bir teflon tavanın döşəməsini az miqdar yağlayın.Bir çömçə köməyiylə, poza konsistensiyasına gətirdiyiniz vəsaitləri, tavanın səthini örtəcək şəkildə tavaya tökün.

Xüsusilə qarışığın tavada bərabər dağılmasına və incə olmasına diqqət gösterin.Krebin gözəli incə olanıdır.Kreplerin hər iki tərəfini taxta bir spatula ilə çevirərək pişirin.Hafif kızardıktan sonra tavada alıb, bir az soyumağa buraxın. Ardı »

Dünya mətbəxiİtalyan üsulu beşamel souslu makaron resepti

Tərkibi:
Ümumi:
500 q makaron
ət raqusu
beşamel sousu
sürtgəcdən keçirilmiş pendir
zeytun yağı
duz

Ət raqusu üçün:
500 q pomidor konservi (qabıqsız)
1 baş soğan
2 yerkökü
1 budaq kərəviz
300 q mal əti qiyməsi
1 st. qırmızı süfrə şərabı
4 x.q. zeytun yağı
duz və istiot

Beşamel sousu üçün:
1 l süd
100 q kərə yağı
100-120 q un
muskat cevizi (istəyə görə)
duz

Hazırlanması:
Ümumi hazırlama qaydası:
Dərin sinini zeytun yağı ilə yağlayın. Dibinə azca beşamel sousu tökün. Yarımbişmiş makaronları düzün. Üzərinə ət raqusunu qoyun və beşamel sousu tökün. Qarışdırın. Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin və 180-200 dərəcə qızdırılmış sobada 45 dəqiqə bişirin. Hərdən qarışdırın ki, yanmasın və üzərində sərt qazmaq əmələ gəlməsin. Makaronlar bişəndə sobadan çıxarıb boşqablara çəkin, üzərinə yenidən pendir səpə Ardı »