Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Dünya mətbəxiMoruq Kokteyli

Tərkibi:
300 qr (1 stəkan) təzə və ya dondurulumuş moruq
500 ml süd
200 qr dondurma
3 x.q şəkər

Hazırlanması:
Moruq qazana qoyulur və üzərinə şəkər səpilir
Bir az qaynadılır
Sonra moruq süzgəcdən keçirilir və soyuducuda soyudulur
Soyudulmuş moruğun üzərinə dondurma əlavə edilir
Sonra 2-3 dəqiqə ərzində mikserlə çırpılır və içiləcək bakallara qoyulur

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiKəvər soğanlı qarğıdalı çörəyi

Vəsaitlər
1/2 kq kəvər soğanı
1 ədəd soğan
Pul bibər
Quru nanə
Maye yağ
3 şirin qaşığı toz şəkər
Duz
2 ədəd yumurta
1 su stəkanı qatıq
1/2 su stəkanı maye yağ
Aldığı qədər qarğıdalı unu
1 paket karbonat

Hazırlanması
1. Kəvər soğanlarını yuyun, təmizləyin və 1 barmaq qalınlığında doğrayın.



2. Bir qazana bol miqdarda duru yağı alın və doğranmış soğanları qovurun. Sonra üzərinə yuyub 1 barmaq qalınlığında doğradığınız kəvər soğanları və pul bibər, quru nanəni və duzu əlavə edin. Lazım olsa bir az qaynar su əlavə edib kəvər soğanlarını yüngül qovurun. (Tamamilə bişmiş olmasına ehtiyac yoxdur, bir az da sobada bişəcəkler onsuz da) Kəvər soğanlarını qazdan alın Ardı »

Dünya mətbəxiGöbələkli kartof knedlləri

Tərkibi:
500 q kartof
200 q şampinyon
1 baş soğan
2 yumurta
1,5 st. un
Duz
İstiot

Hazırlanması
Kartofu qabıqlı qaynadın, soyudun, təmizləyib sürtgəcdən keçirin.
Göbələyi təmizləyin, xırda doğrayın. Xırda doğranmış soğanla bitki yağında qovurun, kartofa əlavə edin.
Yumurta, duz, istiot, un da vurub qarışdırın. Qatı, yapışqan xəmir alınmalıdır (un bir qədər çox tələb oluna bilər).
Qazanda su qaynadın. Duz və dəfnə yarpağı əlavə edin. Əllərinizi isladıb iri kündələr tutun, qaynayan suya salın.
Qazanın dibinə yapışmasın deyə qaşıqla ehmalca qarışdırın. Suyun üzünə çıxandan sonra daha 3-4 dəqiqə bişirin.
Hazır knedlləri boşqaba düzün, süfrəyə verəndə üzərinə xama gəzdirin.

Qeyd: Bunları suda bişdikdən sonra bitki, yaxud kərə yağında qızartmaq Ardı »

Dünya mətbəxiGöbələkli sote

Tərkibi:

3 xörək qaşığı zeytun yağı
250-300 qram ağ göbələk yaxud adi göbələk(böyük göbələklər qalın doğranılır,lap balacalar bütöv saxlanmalıdır)
1 xörək qaşığı duzsuz kərə yağı
Dəniz duzu və təzə döyülmüş qara istiot
½ xörək qaşığı doğranmış sarımsaq
½ çay qaşığı doğranmış təzə kəklikotu
2 çay qaşığı təzə limon şirəsi
¼ fincan quru ağ şərab
½ xörək qaşığı doğranmış cəfəri +əlavə yeməyin üzərini bəzəmək üçün

Hazırlanması:

Tava yüksək dərəcəli odda qızdırılır,zeytun yağı tökülür. Yağ dağ olanda göbələklər əlavə olunur və bir lay kimi yayılır. Lakin qarışdırılmamalıdır.Təxminən 2 dəqiqə, göbələklərin alt hissəsi tündləşənəcən qızardılır. Əgər göbələklər vaxtından əvvəl qarışdırılsa onlar su salacaq və buğa düşəcək. Yalnız alt hissəsi qovrulandan sonra tavanı silkələməklə göbələkləri çevirmək Ardı »

Dünya mətbəxiLavaşdan sadə pizza

Vəsaitlər :

• 1 ədəd lavaş
• 3 şorba qaşığı zeytunyağı
• 5 şorba qaşığı pomidor sousu
• 3 diş sarımsaq
• 200 qr holland pendiri
• 1 ədəd yaşıl bibər
• 1 ədəd qırmızı bibər
• 2-3 ədəd bibər turşusu
• 10 dilim sosiska
• Qara bibər
• pulbiber
• Duz
Hazırlanması :
Sousu üçün, bir tavaya 3 şorba qaşığı zeytun yağı və 5 şorba qaşığı pomidor sousunu əlavə bişirin. Içinə rəndələnilmiş 3 diş sarımsağı əlavə edin. duz, istiot əlavə pomidor sousunu hazırlayın. Bu tərif üçün yüngül bayatlamış lavaş çörəyi ideal. Əgər, Lava təzə isə sobada bir az qurudaraq pizza üçün hazır hala gətirə bilərsiniz. Lavaş çörəyinə hazırladığınız pomidor sousunun yarısını yayaraq, üzərinə Ardı »

Dünya mətbəxiQaraçı şnitseli

Tərkibi:
Bişmiş kolbasa
Bərk pendir
Yumurta
Duz
Un
Hazırlanması:
Pendiri və kolbasanı nazik dilimlərə doğrayın. Pendir diliminin üstünə kolbasa dilimi qoyun, beləcə üç dəfə təkrar edin (6 qat). Əvvəlcə una, sonra duzla çalınmış yumurtaya batırın. Sonra yenə una və yumurtaya batırın, qaynar yağda qızardın. Ardı »

Dünya mətbəxiFransız qayğanağı resepti

Tərkibi (1-2 pay):
1 xırda soğan
2 xırda pomidor
2 dilim çörək
2 yumurta
pendir
duz

Hazırlanması:
Soğanı xırda doğrayıb bitki yağında qovurun.
Pomidorları xırdalayıb soğana əlavə edin.
Çörək dilimlərini kubik doğrayıb tavaya tökün.
2 yumurtanı çalın, tavadakılara əlavə edin.
Qarışdırın. Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpib tavanın qapağını örtün. Pendir əriyəndə qayğanaq hazırdır.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiAsand Hamburger hazırlanması

Tərkibi:
4 ədəd hamburger çörəyi
4 ədəd cücə burger
4 ədəd xiyar turşusu
1 ədəd böyük boy pomidor
2 yarpaq buruq

Hazırlanması:
Cücə burger az yağda bişirilir. Pomidor halqa-halqa doğranır.
Turşu incə-incə boyuna kəsilər. Bnlar 4 parçaya bölünər bütün vəsaitlər çörəyin arasına qoyular yüngül basdırılar.

Nuş olsun! Ardı »