Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiYaxın Şərqin musaka ləzzəti

Tərkibi:
Badımcan 600 qram
Zeytun yağı 80 ml
Baş soğan - 1 ədəd, 100 qram
Mal ətindən qiymə 600 qram
Ağ çaxır - 200 ml (quru)
Pomidor - 400 qram
Dəniz duzu - 1 çay qaşığı
Cəfəri qurusu - 2 çay qaşığı
Darçın - ½ çay qaşığı
Qəhvəyi şəkər tozu - 5 qram
Kartof 600 qram
Süd 500 ml
Buğda unu - 40 qram
Kərə yağı 50 qram
Muskat döyülmüş.

Hazırlanması:
1. Badımcanı 1-1,5 sm qalınlığında doğrayın, duzlayın, üzərinə zeytun yağı çiləyin və 180 dərəcə isidilən sobada 30 dəqiqə yumşalana qədər bişirin.

2. Soğanı xırda doğrayın, 2-3 dəqiqə qovurun.

3. Qiyməni soğana əlavə edib birlikdə qızardın. Ət qızaranda şərab əlavə edib 20 Ardı »

Dünya mətbəxiBadımcanlı pendirli pide

Ərzaqlar:
4 stəkan un
Yarım paket yaş maya
1 çay qaşığı duz
Ala bildiyi qədər ilıq su

İçlik üçün:
5 ədəd orta boy badımcan
2 ədəd pomidor
2 ədəd yaşıl bibər
100 qr ağ pendir
Yarım stəkan duru yağ
Duz-istiot

Üzəri üçün
150 qr holland pendiri

Hazırlanması:
Dərin qaba unu və duzu tökürük. Ortasına yaş mayanı və ilıq suyu əlavə edib yumşaq xəmir yoğururuq.
Yoğurduqdan sonra 2-3 dəqiqə xəmiri dincəlməyə qoyuruq. İçliyimizi hazırlamaq üçün badımcanları sobada közlüyürük.
Qabıqlarını soyub süzgəcdə suyu biraz çıxana qədər gözlədirik. Sonra badımcanları kub-kub doğruyuruq.
Eyni şəkildə pomidoru, yaşıl bibəri də doğruyuruq. Parçalanmış pendiri, duz-istiotunu, duru yağı əlavə edib qarışdırırıq və içliyimiz hazırdı.
Xəmiri 8 hissəyə bölüb uzunsov formaya salıb Ardı »

Dünya mətbəxiİspanaqlı börək

Türk mətbəxində ən çox sevdiyim yeməklərdən biri də börəkdir. Börək duzlu piroq hesab olunur. Bir çox börək reseptləri vardır ki, onlar da Türkiyədə bölgədən-bölgəyə, həm ölüçüsünə, həm də formasına görə fərqlənir. Balaca və ya böyük rulet formasında, burma, sprial şəkilli, zərf kimi sarılmış və s. Bu börəklərin içliyi də fərqli ola bilir. Fərqli olmalarına baxmayaraq börəklərin hamısı yuxadan hazırlanır, həm də adi yuxadan. Börək üçün yuxanın içliyi ət, ispanaq, pendir, kabaçok, göbələk, sucuq, kartof və s. tərəvəzlər ola bilər. Sizə təqdim edəcəyim qat-qatlı ispanaqlı börəyin resepti qaynanamın resept kolleksiyasındandır. O, tanıdığım ən yaxşı börək ustasıdır.
Eyni resepti siz pendir, qiymə ət, və Ardı »

Dünya mətbəxiMeyvəli pizza

Tərkibi:
250 qram çırpılmış yağsız krem pendir
İstəyə görə dilimlənmiş meyvələr
Şəkərli peçenye xəmiri
1/3 stəkan pudra şəkəri
1 xörək qaşığı su
1/2 çay qaşığı vanil

Hazırlanması:
Peçenye xəmirini normalda pizza xəmirində olduğu kimi incə bir şəkildə açın. 12 dəq davam edəcək şəkildə 190 dərəcədə bişirin və ardından soyumasını gözləyin. Krem pendirini şəkər və vanil ilə xırmanlayın. Ardından xəmirin üzərinə incə bir şəkildə yayın. Meyvələri xəmirin üzərinə yerləşdirin və qaynama nöqtəsinə gəlmiş suyu fırça ilə meyvələrin üzərinə gəzdirin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiBalqabaq börəyinin hazırlanması

Asan börək tariflərimizə bir yenisi daha. Fərqli amma ləzzətli bir börək növü.Nuşla yeməyiniz diləyi ilə

Tərkibi:
2 ədəd balqabaq
2 ədəd kövrək
2 yumurta
1 çay stəkanı süd
Yarım çay stəkanı maye yağ
1 su stəkanı rəndələnmiş ağ pendir
2-3 dənə təzə soğan
1 ədəd kök
Yarım dəstə şüyüd
Duz, istiot

Hazırlanması:
1. Balqabağın qabıqlarını soyun və rəndələyin. Sonra rəndələnən balqabağın suyunu süzün.
2. Kökü və pendiri rəndələyin.
3. Şüyüdü doğrayın.
4. Yuxaları təxminən 1 sm genişliyində doğrayın.
5. Qarışdırma qabında əvvəl maye maddələr qarışdırılır. Sonra yuxaları əlavə edin və bir gözəl duzəldin.
6. Çörəkçilik hesabatında bişirmə kağızı sərib, qarışığı tökün. İstəsəniz üzərinə də pul bibər səpə bilərsiz.
7. Əvvəlcədən 170 - 180 dərəcədə isidilmiş sobada 1 saat bişirin. Ardı »

Dünya mətbəxiKrepin hazırlanma qaydası ( türk mətbəxndən)

Vasitələr:
1,5 su stəkanı süd
1,5 su stəkanı un
2 yumurta
Az miqdar duru yağ
1 çay qaşığı duz

Hazırlanması:

Geniş bir qaba yumurta, süd, duz və az bir miqdar duru yağ qoyub yaxşıca çırpın.Bu qarışığın içinə unuda əlavə edib, poza konsistensiyasına getirin.Krep tavasının yada orta boy bir teflon tavanın döşəməsini az miqdar yağlayın.Bir çömçə köməyiylə, poza konsistensiyasına gətirdiyiniz vəsaitləri, tavanın səthini örtəcək şəkildə tavaya tökün.

Xüsusilə qarışığın tavada bərabər dağılmasına və incə olmasına diqqət gösterin.Krebin gözəli incə olanıdır.Kreplerin hər iki tərəfini taxta bir spatula ilə çevirərək pişirin.Hafif kızardıktan sonra tavada alıb, bir az soyumağa buraxın. Ardı »

Dünya mətbəxiTava pizzası

Xəmir üçün :
2,5 stəkan un
1 yumurta
1 paket qabartma tozu
1 stəkan süd
125 qram əridilmiş marqarin
Duz

Üstü üçün :
15-20 sosika dilimi
15-20 kolbasa dilimi
1-2 incə doğranmış yaşıl bibər
1-2 incə doğranmış pomidor
6-7 incə doğranmış göbələk
Bir qədər cincilim
200 qram doğranmış holland pendiri

Sous üçün :
1 stəkan tomat
1 stəkan ilıq su

Əvvəlcə sousu hazırlayın. Bunun üçün tomat pastasına ilıq suyu əlavə edərək sus formasına düşənə qədər qarışdırın.

Xəmir üçün inqradientləri yaxşıca qarışdırın, yoğurun, qabın ağzını bağlayaraq 1 saat "dinc"ə qoyun. Sonra xəmiri yağlanmış teflo tavaya incə və nazik şəkildə yayın, sousu və pissa üçün inqradientləri əlavə edin. Tavanın qapağını örtərək vam odun üzərində 1 saat bişirin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiBibərli toyuq sote resepti

Tərkibi:
2 Ədəd toyuq sinəsi
1 Ədəd soğan
1 Ədəd tomatlıq qırmızı bibər
5 Ədəd çarliston bibər
2 Diş sarımsaq
2 Yemək qaşığı zeytunyağı
2 Ədəd iri pomidor
Duz
Qara bibər
Kəklikotu

Hazırlanması:
Sinə ətlərini kiçik quşbaşı şəklində doğrayıb, teflon tavaya alın.
Orta atəşdə ətlər suyunu canına çəkincəyə qədər qovurub, duz səpin.
Incə qıyılmış soğan, sarımsaq və zeytunyağını əlavə edib sote edin.
Bibərləri nazik zolaqlar halında, pomidorları kiçik kiçik doğrayıb tavaya əlavə edin.
Duz, qara bibər və kəklikotu əlavə edib qarışdırın.
Qapağı bağlı olaraq hərdənbir qarışdıraraq 15 dəqiqə orta atəşdə bişirin.
İsti olaraq servis edin.

Nuş olsun! Ardı »