2
Tərkibi.
4 hazır yuxa
1,5 su stəkanı süd
1 yumurta
3 yemək qaşığı zeytun yağı
Ağ pendir
Doğranmış cəfəri
1 yumurtanın sarısı
Çörəkotu
Hazırlanması:
Süd, yumurta və yağı bir kasaya alıb çırpın.
Əzilmiş ağ pendiri və doğranmış cəfərini ayrı bir qabda qarışdırın.
Yuxanın birini masanın üzərinə sərin.
Yarısına qədər harçtan sürün.
Digər yarısını yuxanın dörddə üçünü örtəcək şəkildə bağlayın.
Eyni harçtan onun da üzərinə sürün.
Pendirli içi yuxanın üzərinə yayın.
Yuxanın kənarlarını içə doğru qıvırıb kövrək rulo şəklində sarın.
Ruloyu ortadan ikiyə qəti və yağlanılmış tavaya yan-yana düzün.
Eyni əməliyyatı digər üç hazır yuxalar üçün də edin.
Südlü harçtan arttıysa rulonların üzərinə sürün.
Bir yumurtanın sarısını çırpıb rulonların üzərinə sürün.
Çörəkotu səpib börəklər qızarana qədər bişirin..
Nuş olsun!
Tarix: 29.11.2014 / 13:30 Müəllif: Aziza Baxılıb: 77 Bölmə: Dünya mətbəxi