Pomidor şorbası
Vəsaitlər :
1 ədəd soğan
3 diş sarımsaq
2 ədəd acı bibər
250 qram konserv qarğıdalı
3 şorba qaşığı pomidor püresi
3 su stəkanı su
1 şorba qaşığı maye yağ
Tərifi :
Bir qazanda maye yağ, incə doğranmış soğan və sarmısaq qovrular. Acı bibərlər incə - incə doğranıb əlavə olunar. Pomidor püresi əlavə olunub beş dəqiqə bişirilər. Üç stəkan su, duz və qarğıdalı dənələri əlavə olunub 10 dəqiqə daha bişirilər. İsti xidmət edilər.
Yaşıl meyvə salatı
Vəsaitlər :
1 yarım qovun
1 salxım yaşıl üzüm
1 ədəd yaşıl alma
1 ədəd kivi
3 dənə təzə nanə
2 qaşıq şəkər
Tərifi :
Nanə siropu üçün şəkər, nanə və suyu şəkər əriyənə qədər qaynadaq. Şəkər əridikdən sonra ən aşağı dərəcədə iki-üç dəqiqə daha qaynadaq və soyumağa buraxaq.
Qovunların içini təmizləyərək qovun qaşığı köməyiylə kiçik toplar şəklində parçalara ayıraq. Üzümləri saplarından ayıraq. Dilimlənmiş almaları, kivini, nanəni, qovunu və üzümləri bir qabda birləşdirək. İçinə siropu da əlavə edərək ağızını bağlayaraq yaxşıca qarışana qədər yelləyək. Soyuducuda soyuduqdan sonra xidmət edək.
Tarix: 29.11.2014 / 14:53 Müəllif: Aziza Baxılıb: 102 Bölmə: Dünya mətbəxi