Günün Ləzizi: Lənkəran Külçəsi
Ərzaqlar:
650 q un
10q maya
60 q şəkər
150q ərimiş yağ
1 yumurta
30 q xama
Zəfəran
Xaş xaş
Duz
Hazırlanması:
Ilıq su, un və maya ilə xemirmaya hazırlanır və acımaq üçün 2 saatlığa isti yerə qoyulur. Sonra yağ, yumurta, un və xəmirmaya ilə xəmir yoğrulur. Xəmir acıyandan sonra yeni xəmir gəldiyinde kündəlere bölünür və hər kündənin üstünə yumurta sarısı çəkilir və xaş xaş səpilir 20-25 dəqiqədən sonra 170-180 dərəcədə duxovkada bişirilir.
Nuş olsun!
Tarix: 29.11.2014 / 15:03 Müəllif: Aziza Baxılıb: 31 Bölmə: Dünya mətbəxi
loading...