Tərkibi:
2 stəkan buğda
1 stəkan noxud
1 stəkan lobya
1 stəkan kişmiş
1 stəkan əncir
1\2 stəkan fıstıq
4 stəkan şəkər tozu
1 yemək qaşığı qərənfil(mixək)
10-15 stəkan su
Bəzək üçün:
1 stəkan quş üzümü
çəkilmiş qoz
fıstıq
darçın
nar dənələri
Hazırlanması:
Buğda,lobya,noxud və kişmişi bir gün əvvəldən isladın. Sabahsı gün buğdanı süzüb böyük bir qazana qoyun, 15 stəkan su tökün və qaynadın. Üzərini örtən köpüyü kəfkirlə götürün və qapağı bağlayın, 30 dəqiqə qaynadın. Noxud və lobyanı ayri ayri qablarda bişirin. Buğda dənələri yumşalana qədər 4-5 saat az odda qarışdırın, suyu qatılaşana yaxın özərinə noxud və lobyanı əlavə edin. Ardınca sırası ilə kişmiş, qaysı, fıstıq və qərənfili əlavə edin. Biraz qaynadın və son olaraq şəkəri əlavə edib 5-10 dəqiqə gözləyin və əncirləri əlavə edin. Aşure şirniyyatını isti ikən qablara boşaldın və üzərini bəzəyin.
NUŞ OLSUN
Tarix: 29.11.2014 / 14:39 Müəllif: Aziza Baxılıb: 72 Bölmə: Dünya mətbəxi