Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Qara tutlu tort
Qara tutlu tort

MATERİAL SİYAHISI:

3 su s. Un
2 yumurta
150 q. Kərə yağı
1 pk. Vanil
1 çay q. Qabartma tozu
2 şorba q. Toz fındıq
1 su s. Şəkər kirşanı

KREMİ ÜÇÜN:

2 su s. Süd
1 pk. Vanil
1 çay s. Toz şəkər
2 şorba q. Un
1 şorba q. Nişasta
2 şorba q. Köpükləndirilmiş şəndi

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Qara tut

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Vanili, qabartma tozunu, kirşanını və toz fındığı əlavə edib qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını ortaya qoyuruq. Yumurtaları da qırırıq. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Xəmirin konsistensiya ortaya çıxanda yuvarlayırıq. Dəzgaha un səpirik, xəmiri qoyuruq. Xəmirin üzərinə də un səpirik və pərlə açırıq. Dart qəlibini yağlayırıq və açdığımız xəmiri içinə etdiririk. Kənardan sallanan parçaları da bıçağın tərsi kəsirik.

Dart qabarit ölçülü xəmiri soyuducuda 10 dəqiqə qədər ayrılırıq. Xəmirdən artan parçala daha sonra kökə etmək üçün ayırmaq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Kremi üçün, südü qazana tökürük. Vanil, şəkər tozu, unu və nişasta əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq kremi bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Dart xəmiri bişirəndə sobadan çıxarıb soyumağa qoyuruq. Krem-imiz soyuyanda içinə krem şəndi qoyub mikserlə çalırıq. Soyumuş dart xəmirinin üzərinə tökürük və spatula-la düzəldirik. Üstünə də qara tutları düzərək xidmət edirik.


Tarix: 26.03.2015 / 19:29 Müəllif: Nurana Baxılıb: 274 Bölmə: Şirniyyatlar
loading...