MATERİAL SİYAHISI:
2 yumurta
1 çay s.Toz şəkər
1 çay s. Süd
1 çay s.Duru yağ
1 çay s.Fındıq
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
4 şorba q.Un
1 limon qabığı rəndəsi
İSLATMAQ ÜÇÜN:
1 su s.Süd
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 pk. Köpükləndirilmiş şəndi
Gilas
İÇİ:
Yumurtaları qarışdırma qabına alırıq. Şəkər tozunu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Duru yağı və sürü tökürük, çalmağa davam edirik. Limon qabığını rəndələyirik. İçinə toz fındığı, vanili, qabartma tozunu və unu qoyuruq. Qarışdırırıq və yağlanmış soba qabına tökürük.
Əvvəldən isidilmiş 175 dərəcəlik sobada 16 dəqiqə bişiririk. Keksi sobadan çıxarıb soyumağa qoyuruq. Keks soyuyanda üzərinə süd tökərək isladırıq. Krem şantiyi, şəndi torbasına diş-diş edilməli uc taxaraq doldururuq. 2 qaşığını keksin üzərinə qoyaraq spatula-la sürürük. Krem şantiyi kvadrat pəncərələr formasında sıxırıq İçlərinə bir dənə gilas ataraq xidmət edirik.
Tarix: 26.03.2015 / 17:16 Müəllif: Nurana Baxılıb: 296 Bölmə: Şirniyyatlar