MATERİAL SİYAHISI:
4,5 su stəkanı un
200 q. Kərə yağı
3 yumurta
1,5 su stəkanı şəkər kirşanı
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
2 xörək qaşığı qatıq
DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:
1 kasa quru ərik
1 kasa kişmiş
1 kasa quru əncir
1 kasa quru qaragilə
Xurma
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Hindistan qozu
Yaşıl fıstıq
İÇİ:
Quru ərik, quru ənciri, kişmişi və quru çöl nərəni ayrı kasalara qoyuruq. Hamısını isti suyla ısla-yırıq və yumşalmağa buraxırıq. Yumşalan isladan bütün quru meyvələri süzgəcə qoyub süzürük. Xurmanın tumlarını çıxarırıq və küp doğrayırıq. Qaysı və əncirləri də doğrayırıq. Xəmiri üçün, unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini, vanili və qabartma tozunu unun üzərinə seçirik. Qarışdırırıq və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq.
Qatqı əlavə edirik və yumurtaları qırırıq. Yumurtaların birin sarısını üzəri üçün ayırırıq. Ortadakı materialları əvvəl yoğururuq sonra unla qarışdıraraq yoğururuq. Qulaq məməsi sükutunda bir xəmir əldə edirik. Xəmiri iki hissəyə bölürük və yuvarlayırıq. Birinci xəmiri yağlanmış keks qəlibinə alırıq və əlimizlə qəlibə yayırıq. Xəmirin üzərinə də meyvə qarışığını qoyub yayırıq. Qalan xəmirdən parçalar qoparıb uzun fitillər hazırlayırıq. Çkeksin üzərində qəlibə çarpraz gələcək şəkildə uzun uzun qoyuruq və kənar hissələrini içə doğru batırırıq. Bu şəkildə bir sıra çarpraz olaraq xəmir zolaqlarını dizdikten sonra o xəmir çarprazına fitillər diziyoruz. Üzərinə yumurta sarısı çəkirik.Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Servis edərkən üzərinə hindistan qozu və yaşıl fıstıq səpirik.
Tarix: 26.03.2015 / 13:22 Müəllif: Nurana Baxılıb: 166 Bölmə: Şirniyyatlar