MATERİAL SİYAHISI:
2 su s. Un
1 yumurta
100 q. Kərə yağı
1 çay s. Toz şəkər
1 çay q. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
2 şorba q. Su
PLOMBU ÜÇÜN:
2 su s. Toz fındıq
2 yumurta
1 su s. Toz şəkər
1 pk. Vanil
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Qaysı
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına tokuruk. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yumurta qırırıq, otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Suyunu axıdırıq. Kənarlara da şəkər tozu, qabartma tozunu və vanili tökürük. Ortadakı mayeləri qarışdırırıq. Kənardan da un alaraq xəmiri yoğururuq. Xəmir ortaya çıxana qədər yoğurub yoğururuq.
İçini yağlayırıq. Xəmiri ortaya qoyuruq və əlimizlə içi böyüklüyündə yayırıq. Plombu üçün, toz fındığı qarışdırma qabına alırıq. Yumurtaları qırırıq, vanili və toz şəkərin çoxunu qoyub qarışdırırıq. Xəmirin üzərində plombu tökürük. Ərikləri ortadan ikiyə kəsirik və çəyirdək yuvası zəminə baxacaq şəkildə diziyoruz. Üstünə də qalan toz şəkər səpirik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Tarix: 26.03.2015 / 19:01 Müəllif: Nurana Baxılıb: 100 Bölmə: Şirniyyatlar