MATERİAL SİYAHISI:
1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 şorba k. Un
1 şorba k. Nişasta
2 şorba k. Düyü unu
1 pk. Vanil
BAZA ÜÇÜN:
5 qırmızı alma
1 su b. Toz şəkər
1 çay b. Qoz
1 pk. Petibör biskvit
1 çay k. Darçın
İÇİ:
Südü qazana tökürük. Şəkər tozunu, unu, nişasta, düyü ununu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Almaları soyuruq və tavaya rəndələyirik. Şəkər tozunu atırıq və qarışdıraraq bişiririk. Almalar yumşalan darçın əlavə edirik.
Qozu əl dəyirmanından keçiririk. Tavaya əlavə edirik. Qarışdırırıq və qazi bağlayırıq. Biskvitləri soba qapının zəmininə tək sıra halında düzürük Üzərinə almalı xəmri tökürük və üstünü spatula-la düzle-yirik. Bişən kremi də üzərində gəzdirərək tökürük. Soyumağa qoyuruq. Soyuyanda üstünü darçınla bəzəyərək xidmət edirik.
Tarix: 26.03.2015 / 14:56 Müəllif: Nurana Baxılıb: 100 Bölmə: Şirniyyatlar