Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Almalı peçenya 2
Almalı peçenya 2

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
150 q kərə yağı
1 su stəkanı şəkər kirşanı
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil
1 yumurta
2-3 qaşıq su

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

5 alma
1 çay stəkanı toz şəkər
1 şirin qaşığı darçın
1 çay stəkanı qoz

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına tökürük. Kirşanı şəkərini, qabartma tozunu və vanili qoyuruq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtasını qırırıq. Ortadakı kərə yağını və yumurta yoğururuq və kənardakı materialları də iştirak edərək xəmiri yoğururuq. Bir az da su əlavə edib xəmiri yaxşıca yoğururuq.

Daxili xərci üçün, almaları soyuruq və doğrayiriq. Tavaya alma kəsikini və toz şəkəri qoyub bişiririk. Alma yumşalan altını bağlayırıq. Darçın və qozu əlavə edib qarışdırırıq.Xəmirdən qoz böyüklüyündə xəmir qoparıb yoğururuq. Kvadrat şəklində diş-diş edilməli tərəvəz diliminin üzərində xəmiri qoyuruq. Əlimizlə yoğuraraq genişləndiririk. İçinə almalı xərci qoyuruq. Rulon şəklində bükürük. Yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına diziyoruz. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada 15 dəqiqə bişiririk.


Tarix: 25.03.2015 / 23:50 Müəllif: Nurana Baxılıb: 114 Bölmə: Şirniyyatlar
loading...