MATERİAL SİYAHISI:
3 yumurta
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı duru yağ
1 çay stəkanı toz fındıq
2 xörək qaşığı kakao
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
5 xörək qaşığı ilə un
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 böyük armud
1 çay stəkanı bütün fındıq
İÇİ:
Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənib bərk qorxana qədər çalırıq. Südü və duru yağı tökürük. Mikserlə qarışdırırıq. Toz fındığı və kakao qoyub təkrar çalırıq. 5 xörək qaşığı ilə un qoyuruq, vanili və qabartma tozunu əlavə edib ki, son dəfə mikserlə qarışdırırıq. Dart qabaritinin zəmininə yağlı kağız etdiririk və tort xərcini tökürük. Üzərinə bir neçə dilim incə dilimlərlə bölünmüş armud qoyuruq. Bütün fındıqları səpirik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada 28 dəqiqə bişiririk.
Tarix: 25.03.2015 / 20:42 Müəllif: Nurana Baxılıb: 165 Bölmə: Şirniyyatlar