Tərkibi:
Xəmir üçün:
250 qram kərə və ya marqarin yağı
200 qram şəkər tozu
200 qram un
2-2,5 çay qaşığı qabartma tozu
4 yumurta
4 xörək qaşığı süd
3 xörək qaşığı kakao tozu
Krem üçün:
500 ml süd
6 xörək qaşığı mannı yarması
200 qram yağ
200 qram şəkər
200 qram kakos dənəcikləri
Şirəsi üçün:
180 qram südlü şokolad
Hazırlanması:
Bütün ərzaqları qarışdırın, xəmiri yağlanmış qəlibdə, 175 dərəcə temperaturda təxminən 50 dəqiqə bişirin. Soyuyandan sonra tort xəmirini iki hissəyə, laya bölün.
Süddən mannı sıyığı bişirin, yağla şəkər tozunu ayrıca çalın. Sonra yağlı kütləni və kakosu mannı sıyığına əlavə edin, yenidən qarışdırın. Tort layına bu kremden çəkin.
Südlü şokoladı buxarda əritdikdən sonra tortun üzərinə tökün və soyuq yerdə saxlayın.
Tarix: 23.11.2014 / 21:13 Müəllif: Aziza Baxılıb: 52 Bölmə: Şirniyyatlar