Bəzi yeməklər bursit ehtimalının və probleminin görülmə sıxlığını artırmağa meyilli hesab olunur.
Bu yeməklərə tərkibi yüksək nisbətdə turşulu maddələrdən ibarət olan qidalar da daxil edilir.
Qırmızı ətdən, fast food yeməklərindən, tez bazar qəlyanaltılardan və pomidordan uzaq durmağa çalışmaq məsləhətdir.
Turşulu və nişastalı qidaları maqnezium baxımından zəngin olan yeməklərlə dəyişdirmək faydalı hesab olunur.
Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər, yulaf əzməsi, kök, avokado və kərəviz maqnezium baxımından zəngin olaraq tanınır.
Kökün yaxşılaşdırma xüsusiyyəti hər zaman özünü göstərir. Buna görə bursitin müalicəsi üçün gündə bir neçə stəkan kök suyu içmək yaxşı olar.
Məlumata görə bursitli insanlarda iltihabı aradan qaldırma xüsusiyyətinə dulav-rat çayı kömək edir. Bunun günorta yeməyindən əvvəl içilməsi məsləhət görülür.
Çiy kərəvizin bu xəstəlikdən əziyyət çəkən insanlar üçün gözəl pəhriz olacağı deyilir.
Axşam yeməyində və ya axşam yeməyindən sonra kərəviz istifadəsi nəfəsdə olan pis qoxunu aradan qaldırmağa da kömək edir.
Tarix: 21.01.2015 / 13:25 Müəllif: Aziza Baxılıb: 25 Bölmə: Qidalanma və Dieta