Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Toyuqun dərisini bişirmədən öncə ayırın

"Science" verdiyi məlumata görə, alimlər toyuqu bişirərkən dərisini soymağı məsləhət görür.
Buna səbəb isə toyuq dərisində olan çoxlu miqdarda xolestrolun mövcud olmasıdır.

Bundan əlavə alimlər qırmızı ətin üzərində olan piylərdən də istifadə edilməsini uyğun saymır.
Onlar qırmızı əti bişirərkən onun kabab və ya buxarda bişməsini münasib olduğunu bildirib.

Qeyd edək ki, yağla bişirənlərə məsləhət görülür ki, çox az maye yağdan istifadə edərək əti qızarmamışdan öncə ocağın üzərindən götürsünlər.
Həkimlər yumurtadan da çox az istifadə etməyi məsləhət görürlər.
Həftə ərzində yalnız 4 ədəd yumurta yeməyi məqsədəuyğun sayılır.


Tarix: 21.01.2015 / 12:00 Müəllif: Aziza Baxılıb: 30 Bölmə: Qidalanma və Dieta
loading...