Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Çeçil pendir

Hazırlanma qaydası:
Süd arzuya görə ya süd maşınından kecirilərək qaymağı ayrılır ya da bir qabda saxlayıb yüngül turşudulur. Daha sonra südün miqdarına görə pendir mayası qoyulur. Ocağa qoyulur, zəif od üzərində taxta bir qaşıqla qarışdırılır. Mayalanan süd qaşığın ətrafına sarılmağa və tel-tel olmağa başlayınca əlin dayanacağı bir istilikdə ikən iki əllə sıxıla-sıxılıa yoğrulub halqa halına gətirilir. Halqa tel-tel olanda iki əllə sıxılır və çəkilir. Sudan çıxarılaraq bir qab içində saxlanılır. Az sonra dilimlənib duzlanır. Içindəki suyu təmiz süzülür. Duzlu suya qoyularaq saxlanılır.


Tarix: 29.11.2014 / 14:34 Müəllif: Aziza Baxılıb: 40 Bölmə: Dünya mətbəxi
loading...