MATERİAL SİYAHISI:
3 yumurta
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı süd
1 su stəkanı duru yağ
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
1 çay stəkanı toz fındıq
1 parça təzə zəncəfil
1 limon qabığı rəndəsi
8 xörək qaşığı ilə un
İÇİ:
Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Rəngi ağarıb köpüklənən duru yağı və südü tökürük, mikserlə çalırıq. Limon qabığı və kiçik bir parça zəncəfili rəndələyirik.
Vanili, qabartma tozunu, toz fındığı və 8 xörək qaşığı ilə unu qoyuruq. Tahin konsistensiyalı bir tort xəmri hazırlayırıq. Çırpma teliylə son dəfə qarışdırırıq. Yağlanmış keks qəlibinə tort xəmrini tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dercelik 20 dəqiqə bişirdikdən sonra içinin də bişirilməsi üçün dərəcə 160a salırıq. Tortun bişib bişməyib anlamaq üçün, diş çöpü batırırıq əgər diş çöpü tort xərci yapışmamış bişmiş deməkdir. Tort bişirəndə 3-4 dəqiqə sonra qəlibdən çıxarırıq və dilimləyib xidmət edirik.
Tarix: 26.03.2015 / 11:41 Müəllif: Nurana Baxılıb: 88 Bölmə: Şirniyyatlar