MATERİAL SİYAHISI:
KEKSİ ÜÇÜN:
2 yumurta
1 çay stəkanı toz şəkər
Yarım paket qabartma tozu
1 paket vanil
3 xörək qaşığı su
2 xörək qaşığı un
KREMİ ÜÇÜN:
1 su stəkanı süd
1 xörək qaşığı ilə un
3 xörək qaşığı şəkər
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
İSLATMAQ ÜÇÜN:
1 su stəkanı süd
Hindistan qozu
İÇİ:
Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq, içinə şəkər tozu əlavə edirik. Mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər 3-4 dəqiqə çalırıq. Kakao əlavə edib çalmağa davam edirik. Suyunu tökürük və çalırıq. 2 xörək qaşığı ilə unu, vanili və qabartma tozunu qoyub təkrar çalırıq və keksin xərcini ortaya çıxarırıq. Düzbucaq soba xonçasına yağlı kağız salırıq və bir az da duru yağla yağlayırıq. Keks xəmrini boşqaba tökürük və spatula-la üstünü düzəldərək bərabər yayılmasını təmin edirik. Əvvəldən isidilmiş 190 dərəcəlik sobada 9 dəqiqə bişiririk. Keksi soyumağa qoyuruq.
Kremi üçün, südü qazana tökürük. Unu, şəkər və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Yanvar üzərinə götürərək zəif odda bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Kremi soyuduruq. Soyuyanda içinə 2 şorba qaşığı ilə köpükləndirilmiş krem şəndi qoyuruq və mikserlə yaxşıca çalaraq qarışdırırıq. Tortunu uzununa 4 zolaq olacaq şəkildə kəsirik. Üzərinə krem şəndi qarışıqlı kremi qaşıqla sürtürük Yağlı kağız köməyi ilə, uzun hissədən başlayaraq ikiyə qatlayırıq. Bükdüyümüz yerin axırından bıçaqla kəsirik. Kəsdiyimiz parçaları boşqaba düzürük Bir kasa süd, bir kasaya hindistan qozu tökürük. Kəsdiyimiz sarıma keksləri əvvəl südə sonra hindistan qozuna batırırıq. Ya da südü tort üzərinə qaşıqla tökürük və hindistan qozu səpirik. Xidmət edirik.
Tarix: 26.03.2015 / 13:12 Müəllif: Nurana Baxılıb: 130 Bölmə: Şirniyyatlar