MATERİAL SİYAHISI:
3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı kakao
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı duru yağ
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
6 xörək qaşığı ilə un
MANTOLAMAK ÜÇÜN:
1 çay stəkanı toz fındıq
KREMİ ÜÇÜN:
2,5 su stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
ÜZƏRİ ÜÇÜN
Banan
Qarağat
İÇİ:
Keks qəlibini marqarin və ya kərə yağı yaxşıca yağlayırıq. İçinə toz fındığı tökürük və qəlibin hamısına yapışmasını təmin edirik. Qalan toz fındığı tortun xərcinə istifadə etmək üçün ayırırıq.
Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Duru yağ və süd tökürük, təkrar çalırıq. Kakao, vanil, qabartma tozu, toz fındıq və 6 xörək qaşığı ilə un qoyuruq. Mikserlə son dəfə yaxşıca qarışdıraraq çalırıq. Fındıqla mantoladığımız keks qəlibinə tort xərcini tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada 20 dəqiqə bişirdikdən sonra dərəcə 160a salaraq 20 dəqiqə daha bişiririk.
Kremi üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkər, nişasta, unu və vanili qoyuruq. Konsentrasiya qaynayanda altını bağlayırıq. Keksi sobadan aldıqdan sonra ilk temperaturu çıxanda qəlibindən boşqaba tərs çevirərək çıxarırıq. Kremi da ılıyınca çalırıq və keksin ortasındakı hovuza kremi tökürük. Üzərini qarağat və banan kəsikləri bəzəyərək xidmət edirik.
Tarix: 26.03.2015 / 10:35 Müəllif: Nurana Baxılıb: 129 Bölmə: Şirniyyatlar