MATERİAL SİYAHISI:
3 su stəkanı un
1 su stəkanı toz şəkər
2 yumurta
3 xörək qaşığı qatıq
3 xörək qaşığı toz badam
Yarım su stəkanı duru yağ
1 şirin qaşığı qabartma tozu
1 şirin qaşığı karbonat
İÇİ:
Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və çırpma teliylə qarışdırırıq. Qatqı və duru yağı tökürük. Çırpma teliylə şəkər çatana qədər yaxşıca qarışdırırıq və gözlədirik. Ayrı bir qabda unu, qabartma tozunu, karbonatı və toz badamı qarışdırırıq. Bu qarışığı da mayeləri saldığımız kobud köçürürük və qarışdırırıq. Konsistensiya duru bir xəmir əldə edirik. Xəmiri hamar uc qoyduğumuz krem şəndi torbasına doldururuq. Yağlı kağız etdirdiyimiz soba xonçasına girdə və dolğun kökələr sıkıyoruz. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Sobadan almadan dərhal öncə peçenyelərin üzərinə toz şəkər səpirik və yenidən sobaya verib 2 dəqiqə sonra çıxarırıq.
Tarix: 25.03.2015 / 11:42 Müəllif: Nurana Baxılıb: 72 Bölmə: Şirniyyatlar