MATERİAL SİYAHISI:
2 kərəviz
2 yerkökü
1 dəstə şüyüd
3 xörək qaşığı mayonez
3 xörək qaşığı zeytun yağı
1 kasa qatıq
Duz
Dəyirman istiot
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Portağal
İÇİ:
Bir kasaya qatığı, mayonezi qoyuruq. Zeytun yağını, duzu və istiotu tökürük, qarışdırırıq. Kərəvizi soyuruq, ortadan ikiyə kəsirik və içində yumşaq bir hissə varsa ora ayırırıq. Kərəviz rəndələyirik və qatıqlı sos qarışığa qoyuruq. Kökləri soyuruq və rəndələyirik. Şüyüd doğrayırıq. Hamısını qaba alırıq və yaxşı qarışdırırıq. Portağalı qabığını soydan ortadan ikiyə kəsirik. İncə incə dilimdir. Salatı süfrəyə edəcəyimiz qaba qoyuruq. Kənarlarına portağal dilimlərini düzürük. Ortasına da portağal dilimi batıraraq xidmət edirik.
Tarix: 03.02.2015 / 16:27 Müəllif: Aziza Baxılıb: 53 Bölmə: Salat tarifleri