İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq. Ortasını açırıq. Ortasına zeytun yağını və qatıq suyunu axıdırıq. Unun üstünə də duz səpirik. Ortadan mayeləri qarışdıraraq yoğurmağa başlayırıq. İlıq su əlavə edərək yoğurmağa davam edirik. xəmir əldə edirik. Daxili xərci üçün kartofları soyuruq Xəmirdən 24 parçaya ayırıb yuvarlayırıq. Gəldiyimiz xəmirləri pərlə desert boşqabı böyüklüyündə açırıq. Kərə yağını əriyərək duru yağla qarışdırırıq. Açdığımız xəmirlərdən 12 dənəsini aralarına yağ qarışığından sürərək üst-üstə qoyuruq. Digər 12 bəzə də aralarını yağlayaraq üst-üstə diziyoruz. Kartofları incə dilimliyirik.Bu dilimləri də küp küp doğrayırıq. Soğanı da yeməli doğrayırıq. Kartof və soğanı bir kasaya alıb duzunu və qara bibəri qoyuruq. Yuvarlaq soba nimçəsini yağlayırıq. 12 mərtəbəli ilk qatımızı boşqab böyüklüyündə açırıq və məcməyinin içinə yerləşdiririk. Hazırladığımız iç xərci xəmirin üzərinə qoyub yayırıq. Digər 12 mərtəbəli xəmiri da boşqab böyüklüyündə açaraq daxili xərcin üzərinə bağlayırıq. Kənarlarına yatıraraq bağlayırıq. Piroqu dilim dilim kəsirik. Qalan yağ qarışığını da üzərinə sürtürük. Məcməyidə bir müddət dincəlməyə qoyuruq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
KARTOFLU SELANİK PİROQU
4 su b. Un
4 şorba k. Zeytun yağı
1 çay b. Qatıq suyu
Duz
Su
DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:
2 kartof
2 soğan
Duz
İstiot
ARASI ÜÇÜN:
2 şorba k. Kərə yağı
1 çay b. Duru yağ
Tarix: 31.03.2015 / 19:29 Müəllif: Nurana Baxılıb: 142 Bölmə: Dünya mətbəxi