VəsaitlərEv istehsalı olan pizza xəmiri və pizza tərifi
Xəmir üçünEv istehsalı olan pizza xəmiri və pizza tərifi
1 paket yaş maya
Yarım çay qaşığı şəkər
1 çay qaşığı duz
1 Su stəkanı süd və ya su
2 yemək qaşığı zeytunyağı
Ala bildiyi qədər un. 3 stəkan undan böyük nimçə pizza çıxır amma xəmiri qabararkən görəcəyiniz kimi suyu az gəlir. Əgər tərifi 2 nimçə edəcəksinizsə, ilıq su əlavə edib yumşaq bir çörək xəmiri əldə edənə qədər yoğurun.
Sousu üçünEv istehsalı olan pizza xəmiri və pizza tərifi
1 yemək qaşığı dolusu pomidor sousu
1 stəkan ilıq su
Üzəri üçünEv istehsalı olan pizza xəmiri və pizza tərifi
Üzəri üçün sevdiyiniz nə varsa istifadə edə bilərsiniz. Məsələn : holland pendiri , sosiska, kolbasa, göbələk, qarğıdalı və yaşıl bibər.
HazırlanmasıEv istehsalı olan pizza xəmiri və pizza tərifi
Yaş maya, şəkər və ilıq südü yoğurma qabına alıb qarışdırırıq. Mayanın əriməsi üçün qarışığı, unu əlavə etmədən 15 dəqiqə gözlədirik. Daha sonra unu və duzu əlavə edib, ola bildiyincə yoğururuq. Xəmir nə qədər yoğurulsa o qədər elastik və hamar bir xəmir əldə edirik. Yoğurma əməliyyatı tamamlandıqdan sonra, xəmiri top halına gətirib, üzərini nəmli bir bezlə örtüb yarım saat mayalanmağa buraxırıq. Yarım saat sonra xəmir şişib 2 qatına çıxır.
Pizza xəmiriEv istehsalı olan pizza xəmiri və pizza tərifi
Qabaran xəmiri 2 bərabər parçaya böldükdən sonra yağlanılmış nimçəyə künclər qalın qalmayacaq şəkildə yayıb, sous və ilə hazırladığımız sousu bütün xəmirə çəkirik.
Pizza tərifiEv istehsalı olan pizza xəmiri və pizza tərifi
Sousun üzərinə az holland pendiri qoymaq vəsaitlərin xəmir üzərindən sürüşməsinə maneə törədir, amma kaşar pendirinin böyük qisimini ən üstə qoymanızı tövsiyə edərəm. Daha sonra, əlavə etmək istədiyiniz vəsaitləri əlavə edin və pizzanı və əvvəldən 180 dərəcədə isidilmiş sobada təxminən 30 dəqiqə bişirin.
Pizzanın bişib - bişmədiyini anlamaq üçün üst vəsaitləri deyil, xəmiri yoxlayın.
Nuş olsunEv istehsalı olan pizza xəmiri və pizza tərifi
Tarix: 29.11.2014 / 13:56 Müəllif: Aziza Baxılıb: 65 Bölmə: Dünya mətbəxi