Tərkibi:
1 ədəd kök
1 ədəd orta boy soğan
10 ədəd təzə paxla
2 diş sarımsaq
1 ədəd şirin qırmızı bibər
1 ədəd bibər
1 ədəd kəvər
1 fincan soya sousu
1 ədəd yumurta
1 ədəd yuxa
Damaq dadınıza görə duz
3 xörək qaşığı duru yağ
Qızartmaq üçün duru yağ
Hazırlanması:
Soğan, təzə paxla, sarımsaq, kök, kəvər və bibərləri incəcik doğrayın. Tavaya 3 xörək qaşığı duru yağ alıb qızdırılır.
Doğradığınız tərəvəzləri tavaya alıb rəngi yüngül dəyişənə qədər qovurun. Duz və soya sousunu əlavə edib az xodda tərəvəzlər suyunu çəkənə qədər bişirməyə davam edin.
Bişən tərəvəzləri ocaqdan götürüb soyuması üçün kənara qoyun. Kövrək düz bir zəminə sərib 12 üçbucaq parçaya ayırın.
Hər bir yuxanın içinə soyumuş tərəvəz içliyi sürtüb sarıyın. Qızartma yağını qızdırın.
Kasada yumurtanı yaxşıca çırpın. Böyrəkləri yumurtaya batırıb qızğın yağda iki tərəfini də qızardın. İsti-isti xidmət edin.
Nuş olsun!
Tarix: 29.11.2014 / 14:49 Müəllif: Aziza Baxılıb: 33 Bölmə: Dünya mətbəxi